Halaman

Cara download video Youtube

Ramai pengguna ingin menyimpan video kegemaran mereka untuk komputer mereka supaya mereka boleh menonton mereka tanpa disambungkan ke Internet atau supaya mereka boleh menonton mereka pada peranti lain. Berikut adalah langkah-langkah yang diperlukan untuk memuat turun dan menonton video YouTube pada komputer anda secara percuma.

Mendapatkan fail YouTube ke komputer anda
Hari ini, terdapat beberapa laman web dalam talian yang membolehkan anda untuk memasukkan URL video yang anda ingin untuk menyelamatkan komputer anda, dan mendapatkan pautan untuk memuat turun fail. Berikut adalah senarai pendek beberapa laman web yang lebih popular percuma.

http://www.savevid.com/

Savevid.com adalah alat yang memberikan anda keupayaan untuk memuat turun video dari laman video streaming. Anda boleh memuat turun video dari Youtube, Google Video, Metacafe dan banyak lagi di FLV, AVI, MOV, MPG atau format WMV.
 
http://keepvid.com/

Dailymotion, 4shared, 5min, 9you, AlterVideo.net, Aniboom, blip.tv, Break, Clipfish.de, Clipser, Clip.vn, CollegeHumor, Cracked, Current, dekhona.com, DivxStage.eu, eHow, eBaumsWorld, Ensonhaber, Facebook, Flickr, Flukiest, FunnyJunk, FunnyOrDie, FunnyPlace.org, Metacafe, MySpace, Ning, Photobucket, RuTube, SoundCloud, Stagevu, TED, Tudou, TwitVid, VBOX7, videobb, VideoWeed.es, Veoh, Vimeo, zShare.net.

Berikut adalah penerangan ringkas mengenai bagaimana untuk menyimpan video menggunakan Savevid. Langkah-langkah ini sering sangat serupa dengan perkhidmatan lain yang digunakan untuk menyelamatkan YouTube dan lain-lain flash video dalam talian.

Pergi ke laman video YouTube dan menyalin URL video yang anda ingin simpan. Sebagai contoh, di bawah adalah URL video di YouTube.
   
Setelah alamat ini telah disalin, melawat SaveVid dan tampal URL tersebut ke dalam medan teks URL, kemudian klik butang Hantar atau turun.

 
Jika dilakukan dengan betul, halaman harus membuka tetingkap baru atau memaparkan pautan ke setiap format video yang boleh disimpan. Savevid akan memberi anda pilihan untuk menyimpan video FLV, 3GP, MP4 dan format WebM. Jika anda mahu menonton video ini pada komputer kita mengesyorkan menyimpan video sebagai format MP4.

Site Meter