Halaman

Buat duit dari forum

Ok hari ini saya nak kongsi sikit dengan anda semua tentang myLot iaitu forum yang bayar anda bila anda buat discussion & comment. So, apa yang menarik sangat tentang myLot ni? Ok, mula2 kita berkenalan dulu dengan myLot ni and then saya akan terangkan step by step cara nak dapatkan duit dari myLot.

Bagaimana nak buat discussion?

MyLot ni adalah sebuah forum. So, korang boleh discuss tentang apa saja topic yang korang nak dengan members lain. Bila korang dah daftar sebagai ahli nanti korang boleh pilih interest yang korang nak atau korang boleh create sendiri interest yang baru.
Contohnya:-
life, money, student, friend, reading, facebook, computer, people, movie, internet, etc.
So, bila dah pilih interest pastu korang boleh la mula buat thread/discussion korang pulak dan comment on other discussions yang sama interest dengan korang.

Bagaimana nak dapat duit dari myLot?
Cara nak dapatkannya senang je. Korang cuma perlu gunakan forum myLot ni sebaiknya, post banyak2 discussion dan comment banyak kat discussion member lain. Semua aktiviti yang korang buat ni dibayar. 

Ok, kita sambung balik. Selain tu korang akan dapat lebih earnings kalo korang post content or comment yang berkualiti. Maknanya, comment korang tu menjawab soalan yang member lain bagi. Ingat ni kualiti bukan kuantiti.
Contohnya, korang buat satu discussion yang ramai member lain response and korang pun ada response balik kat comment diorang. So, ni la yang dikira sebagai content yang berkualiti.
Last sekali, korang boleh refer kat kawan2 korang yang lain untuk tambah network and earning korang pulak.

Bagaimana aku nak cashout payment?
Korang boleh keluarkan duit setiap bulan yang mana minimum balance dia $10. Diorang bayar dalam US dollars kat akaun PayPal.

Apa itu akaun PayPal?
Akaun PayPal ni kita buat guna email kita untuk hantar & terima duit online. For more information go to www.paypal.com

Adakah korang perlukan kad kredit untuk guna PayPal? 
Korang tak perlu ada kad kredit just cuma korang perlu ada akaun bank and boleh transfer duit dengan link ke akaun bank korang. Please contact PayPal for further details.

Apa itu email PayPal?
Email PayPal ni email yang korang guna masa registered untuk dapatkan akaun PayPal. So, korang akan gunakan email ni masa nak isi account information nanti. So, nanti jangan lupa letak minimum cashout payment korang kepada $10.

By Kun Izzul

Site Meter