Halaman

Cara hack password wifi (WEP)

Pertama sekali saya ingin katakan satu perkara: jangan menggunakan enkripsi WEP untuk wireless wifi anda kerana ia terlalu mudah di hack. Cuba anda menggunakan enkripsi WPA/WPA2 kerana ia adalah lebih sukar untuk dinyahkodkan. Betapa mudahnya anda boleh memecahkan kod enkripsi WEP? Anda akan pelajarinya dibawah. Terdapat banyak cara untuk crack wireless wifi (WEP). Tetapi sekarang saya akan memberitahu anda bagaimana cara hack password wifi pada Windows. Untuk itu, anda akan memerlukan satu program paket untuk hack (anda akan menggunakan Commview untuk hack wireless wifi) dan satu program yang dipanggil AirCrack untuk mendedahkan password wireless wifi (WEP).


Cara hack password wifi anda boleh lihat melalui video diatas. Mula-mula anda perlu memuat turun dan memasang Commview sebelum anda boleh hack password wifi. Commview akan install driver ke desktop anda semasa proses installation, anda akan menerima amaran keselamatan. Pergi ke tab LOG dan anda perlu menetapkan saiz Direktori kepada 50000 dan purata saiz log kepada 100. Selepas itu anda perlu tekan butang PLAY dan seterusnya memilih START. Sekarang anda perlu menunggu sehingga rangkaian wifi yang anda mahu hack muncul terlebih dahulu. Seterusnya anda perlu memilih rangkaian wifi yang anda ingin hack dan klik pada CATCH. Tunggu sehingga paket mencecah 5000 atau lebih, kemudian klik STOP dan pergi ke folder di mana LOG disimpan. Seterusnya anda perlu membuka fail LOG dan mengeksport sebagai format Wireshark. Seterusnya untuk menyahsulitkan fail LOG kita akan menggunakan AirCrack, semuanya akan mengandungi alat-alat berikut:

    * Airmon-ng - anda akan menggunakan alat ini untuk menukar wireless adapter ke mod monitor
    * Airodump-ng - anda akan menggunakan alat ini untuk WLAN penemuan dan penangkapan paket
    * Aireplay-ng - anda akan menggunakan alat ini untuk generasi lalu lintas
    * Aircrack-ng - anda akan menggunakan alat ini untuk pulih kunci WEP

Mulakan Aircrack-ng GUI dan pilih fail LOG yang telah anda perolehi dari langkah pertama hack password wifi semasa menggunakan Commview di atas. Anda perlu pilih penyulitan (WEP) dan saiz Utama (64). Akhir sekali anda hanya perlu tekan butang pelancaran dan kunci WEP akan didedahkan..

Site Meter