Halaman

Cara hack wireless password

 
Cara mudah hack password wifi
 
Sambungan internet telah menjadi satu keperluan asas dalam kehidupan moden kita. Wireless hotspot (dikenali sebagai Wi-Fi) boleh didapati di mana-mana! Jika anda mempunyai PC dengan kad rangkaian wayarles, maka anda mesti telah melihat banyak rangkaian di sekeliling anda. Malangnya sebahagian besar daripada rangkaian ini akan dilindungi dengan kunci keselamatan rangkaian. Pernahkah anda mahu untuk menggunakan salah satu rangkaian ini? Anda mesti telah sangat-sangat mahu menyemak mel anda apabila anda berpindah ke rumah baru anda. Masa yang paling sukar dalam hidup anda adalah apabila sambungan internet anda tiada. Crack kata laluan Wi-Fi adalah jawapan anda dengan akses internet sementara. Ini adalah satu panduan yang komprehensif yang akan mengajar pemula walaupun lengkap bagaimana untuk memecahkan rangkaian encrypted WEP, mudah.

Bagaimana Adakah Rangkaian Wireless Encrypted?
Dalam sambungan wayarles yang selamat, data internet dihantar dalam bentuk paket yang encrypted. Ini paket yang encrypted dengan kunci keselamatan rangkaian. Jika anda entah bagaimana menguruskan untuk mendapatkan memegang kunci untuk rangkaian wayarles tertentu anda hampir mempunyai akses kepada sambungan internet wayarles

Secara umum terdapat dua jenis utama encryptions digunakan:


WEP (berwayar Privasi Setaraf):
Ini adalah bentuk yang paling asas encryption. Ini telah menjadi satu pilihan yang tidak selamat kerana ia adalah lemah dan boleh crack dengan agak mudah. Walaupun ini berlaku orang ramai masih menggunakan encryption ini.

WPA (Wi-Fi Protected Access):

Ini adalah alternatif yang lebih selamat. Crack cekap frasa laluan seperti rangkaian memerlukan penggunaan wordlist dengan kata laluan yang sama. Dalam erti kata lain anda menggunakan kaedah kuno percubaan dan kesilapan untuk mendapatkan akses. Variasi termasuk WPA-2 yang merupakan alternatif encryption yang paling selamat sehingga kini. Walaupun ini juga boleh crack menggunakan senarai kata jika kata laluan adalah perkara biasa, ini adalah hampir uncrackable dengan kata laluan yang kukuh. Iaitu, melainkan PIN WPA masih aktif (seperti yang lalai pada banyak router).

Kata laluan WEP Hacking adalah agak cepat, jadi kita akan memberi tumpuan kepada bagaimana untuk memecahkan mereka untuk panduan ini. Jika satu-satunya rangkaian di sekeliling anda menggunakan kata laluan WPA, anda akan mahu untuk mengikuti panduan ini bagaimana untuk memecahkan kata laluan WPA WiFi sebaliknya.

-CommView untuk Wi-Fi:
-Aircrack-ng GUI:

Langkah 1:
Menubuhkan CommView untuk Wi-Fi

-Memuat turun fail zip yang CommView untuk Wi-Fi dari laman web. Extract fail dan jalankan setup.exe memasang CommView untuk Wi-Fi. Apabila CommView dibuka untuk pertama kalinya ia mempunyai panduan pemasangan pemandu. Ikut arahan untuk memasang pemacu untuk kad wayarles anda.
-Main CommView untuk Wi-Fi.
-Klik ikon play pada bahagian atas kiri tewindow aplikasi.

Mula mengimbas untuk rangkaian wayarles.

CommView kini bermula saluran imbasan untuk rangkaian wayarles dengan saluran. Selepas beberapa minit anda akan mempunyai senarai panjang rangkaian wayarles dengan jenis keselamatan dan isyarat. Kini sudah tiba masanya untuk memilih rangkaian sasaran anda

Langkah 2:
Memilih Network Sasaran dan Menawan Paket

Beberapa perkara yang perlu diingat sebelum memilih rangkaian wayarles sasaran

-Tutorial ini hanya untuk rangkaian encrypted WEP.

Jadi pastikan anda memilih rangkaian dengan WEP sebelah namanya

-Pilih rangkaian dengan isyarat yang tertinggi.
-Setiap rangkaian akan mempunyai butir-butir dalam ruang yang betul.
-Pastikan rangkaian WEP anda memilih mempunyai kurangnya dB nilai-kurangnya (desibel).

Sebaik sahaja anda telah memilih rangkaian sasaran anda, pilih dan klik Tangkap untuk mula catch paket dari saluran yang dikehendaki.

Sekarang anda mungkin melihat bahawa paket yang ditangkap dari semua rangkaian di saluran tertentu. Untuk catch paket sahaja dari rangkaian yang dikehendaki mengikuti langkah-langkah yang diberikan.

-Klik kanan rangkaian yang dikehendaki dan klik pada salinan Alamat MAC.
-Beralih ke tab Peraturan di atas.
-Pada sebelah kiri memilih Alamat MAC
-Membolehkan peraturan Alamat MAC
-Untuk 'Action' pilih 'catch' dan 'Tambah rekod' pilih 'kedua-duanya.
-Sekarang tampal alamat mac yang disalin awal dalam kotak di bawah.

Kita perlu untuk catch hanya data paket untuk crack. Oleh itu pilih D pada bar di bahagian atas window dan nyahpilih M (Pengurusan paket) dan C (Kawalan paket).

Sekarang anda perlu untuk menyelamatkan paket supaya mereka boleh crack kemudian. Untuk melakukan ini-

-Pergi ke tab logs di atas dan membolehkan penjimatan automatik.
-Set Direktori Saiz maksimum kepada 2000
-Terletak Purata Log Saiz fail hingga 20.

Langkah 3:
Menunggu ...

NOTA: Jumlah masa yang diambil untuk catch data paket cukup bergantung kepada isyarat dan penggunaan rangkaian ini. Bilangan minimum pakej anda perlu menawan harus 100,000 bagi isyarat yang baik.

Selepas anda fikir anda mempunyai paket yang mencukupi (sekurang-kurangnya 100,000 paket)

-Pergi ke tab log dan klik pada log concatenate.
-Pilih semua logs yang telah disimpan.
-Jangan tutup CommView untuk Wi-Fi
-Sekarang pergi ke folder di mana logs terangkai telah disimpan
-Membuka fail log
-Pilih Fail-Export-Wire yu format tcpdump dan memilih mana-mana destinasi yang sesuai.
-Ini akan save logs dengan extension .cap ke lokasi tersebut

Sekarang Bahagian Menarik ... crack!

-Muat Aircrack-ng dan ekstrak fail zip.
-Buka folder dan pergi ke 'bin'.
-Main Aircrack-ng GUI
-Pilih WEP
-Membuka fail .cap anda bahawa anda telah disimpan sebelum ini.
-Klik Launch.
-Dalam arahan jenis segera di nombor indeks rangkaian wayarles sasaran anda.
-Tunggu seketika. Jika semuanya berjalan lancar key wayarles akan ditunjukkan.

Anda juga boleh menerima permintaan untuk mencuba dengan lebih paket. Dalam kes ini menunggu sehingga lebih paket telah ditangkap dan ulangi langkah-langkah yang perlu dilakukan selepas catch paket

Hanya dalam kes anda tidak faham, anda boleh menonton video ini.

Site Meter