Halaman

Cara crack wifi

Sambungan internet telah menjadi satu keperluan asas dalam kehidupan moden kita. Wireless panas- tempat (dikenali sebagai Wi -Fi) boleh didapati di mana-mana !

Jika anda mempunyai PC dengan kad rangkaian tanpa wayar , maka anda mesti telah melihat banyak rangkaian di sekeliling anda. Malangnya sebahagian besar daripada rangkaian ini akan dilindungi dengan kunci keselamatan rangkaian.

Pernahkah anda mahu untuk menggunakan salah satu rangkaian ini ? Anda mesti telah sangat-sangat mahu menyemak mel anda apabila anda berpindah ke rumah baru anda. Masa yang paling sukar dalam hidup anda adalah apabila sambungan internet anda adalah ke bawah.

Keretakan mereka kata laluan Wi -Fi adalah jawapan anda dengan akses internet sementara. Ini adalah satu panduan yang komprehensif yang akan mengajar pemula walaupun lengkap bagaimana untuk memecahkan rangkaian disulitkan WEP, mudah.

Jadual Kandungan
Bagaimana rangkaian Wireless selamat ?
Apa yang anda perlukan
Menubuhkan CommView untuk Wi -Fi
Memilih rangkaian sasaran dan menangkap paket
Menunggu ...
Sekarang bahagian yang menarik ... Retak !
Adakah anda seorang pelajar visual?
Bagaimana Adakah Rangkaian Wireless Bercagar ?
Dalam sambungan wayarles yang selamat, data internet dihantar dalam bentuk paket yang disulitkan . Ini paket yang disulitkan dengan kunci keselamatan rangkaian. Jika anda entah bagaimana menguruskan untuk mendapatkan memegang kunci untuk rangkaian wayarles tertentu anda hampir mempunyai akses kepada sambungan internet tanpa wayar

Secara umum terdapat dua jenis utama encryptions digunakan:

WEP ( berwayar Privasi Setaraf ):

Ini adalah bentuk yang paling asas penyulitan. Ini telah menjadi satu pilihan yang tidak selamat kerana ia adalah lemah dan boleh retak dengan agak mudah. Walaupun ini berlaku orang ramai masih menggunakan penyulitan ini.

WPA (Wi -Fi Protected Access) :

Ini adalah alternatif yang lebih selamat . Keretakan cekap frasa laluan seperti rangkaian memerlukan penggunaan wordlist dengan kata laluan yang sama. Dalam erti kata lain anda menggunakan kaedah kuno percubaan dan kesilapan untuk mendapatkan akses. Variasi termasuk WPA -2 yang merupakan alternatif penyulitan yang paling selamat sehingga kini. Walaupun ini juga boleh retak menggunakan senarai kata jika kata laluan adalah perkara biasa, ini adalah hampir uncrackable dengan kata laluan yang kukuh. Iaitu, melainkan PIN WPA masih aktif (seperti yang lalai pada banyak router ).

Kata laluan WEP Hacking adalah agak cepat , jadi kita akan memberi tumpuan kepada bagaimana untuk memecahkan mereka untuk panduan ini. Jika satu-satunya rangkaian di sekeliling anda menggunakan kata laluan WPA , anda akan mahu untuk mengikuti panduan ini bagaimana untuk memecahkan kata laluan WPA WiFi sebaliknya.

Apa yang Anda Perlu ...
A penyesuai wayarles serasi:
Ini merupakan kad terbesar requirement.The tanpa wayar komputer anda mempunyai untuk menjadi serasi dengan CommVIew perisian. Ini memastikan bahawa kad tanpa wayar boleh pergi ke mod monitor yang penting untuk menangkap packets.Click sini untuk memeriksa jika kad wayarles anda serasi

CommView untuk Wi -Fi:
Perisian ini akan digunakan untuk menangkap paket dari adapter.Click rangkaian yang dikehendaki di sini dan memuat turun perisian dari laman web.

Aircrack -ng GUI :
Selepas menangkap paket perisian ini tidak cracking.Click sebenar di sini- Klik di sini dan memuat turun perisian dari laman web.

A sedikit kesabaran adalah penting !
Langkah 1: Menubuhkan CommView untuk Wi -Fi
Memuat turun fail zip yang CommView untuk Wi -Fi dari laman web. Extract fail dan jalankan setup.exe memasang CommView untuk Wi -Fi. Apabila CommView dibuka untuk pertama kalinya ia mempunyai panduan pemasangan pemandu. Ikut arahan untuk memasang pemacu untuk kad wayarles anda.
Main CommView untuk Wi -Fi.
Klik ikon play pada bahagian atas kiri tetingkap aplikasi .
Mula mengimbas untuk rangkaian tanpa wayar.

CommView kini bermula saluran imbasan untuk rangkaian tanpa wayar dengan saluran. Selepas beberapa minit anda akan mempunyai senarai panjang rangkaian wayarles dengan jenis keselamatan dan isyarat. Kini sudah tiba masanya untuk memilih rangkaian sasaran anda

Langkah 2 : Memilih Network Sasaran dan Menawan Paket
Beberapa perkara yang perlu diingat sebelum memilih rangkaian wayarles sasaran

Tutorial ini hanya untuk rangkaian disulitkan WEP.
Jadi pastikan anda memilih rangkaian dengan WEP sebelah namanya

Pilih rangkaian dengan isyarat yang tertinggi.
Setiap rangkaian akan mempunyai butir-butir dalam ruang yang betul.
Pastikan rangkaian WEP anda memilih mempunyai kurangnya dB nilai -kurangnya ( desibel ).
Sebaik sahaja anda telah memilih rangkaian sasaran anda , pilih dan klik Tangkap untuk mula menangkap paket dari saluran yang dikehendaki.

Sekarang anda mungkin melihat bahawa paket yang ditangkap dari semua rangkaian di saluran tertentu. Untuk menangkap paket sahaja dari rangkaian yang dikehendaki mengikuti langkah-langkah yang diberikan.

Klik kanan rangkaian yang dikehendaki dan klik pada salinan Alamat MAC .
Beralih ke tab Peraturan di atas.
Pada sebelah kiri memilih Alamat MAC
Membolehkan peraturan Alamat MAC
Untuk 'Action' pilih ' menangkap ' dan 'Tambah rekod' pilih ' kedua-duanya.
Sekarang tampal alamat mac yang disalin awal dalam kotak di bawah .
Kita perlu untuk menangkap hanya data paket untuk retak . Oleh itu pilih D pada bar di bahagian atas tingkap dan nyahpilih M (Pengurusan paket ) dan C (Kawalan paket ).

Sekarang anda perlu untuk menyelamatkan paket supaya mereka boleh retak kemudian. Untuk melakukan ini -

Pergi ke tab pembalakan di atas dan membolehkan penjimatan automatik.
Set Direktori Saiz maksimum kepada 2000
Terletak Purata Log Saiz fail hingga 20.
Langkah 3: Menunggu ...
Sekarang yang membosankan sambilan menunggu!

NOTA: Jumlah masa yang diambil untuk menangkap data paket cukup bergantung kepada isyarat dan penggunaan rangkaian ini. Bilangan minimum pakej anda perlu menawan harus 100,000 bagi isyarat yang baik.

Selepas anda fikir anda mempunyai paket yang mencukupi ( sekurang-kurangnya 100,000 paket)

Pergi ke tab log dan klik pada log concatenate .
Pilih semua kayu balak yang telah disimpan.
Jangan tutup CommView untuk Wi -Fi
Sekarang pergi ke folder di mana balak terangkai telah disimpan
Membuka fail log
Pilih Fail -Export -Wire yu format tcpdump dan memilih mana-mana destinasi yang sesuai.
Ini akan menjimatkan kayu balak dengan lanjutan. Topi ke lokasi tersebut
Sekarang Bahagian Menarik ... Retak !
Muat Aircrack -ng dan ekstrak fail zip.
Buka folder dan pergi ke 'bin '.
Main Aircrack -ng GUI
Pilih WEP
Membuka fail. Topi anda bahawa anda telah disimpan sebelum ini.
Klik Pelancaran .
Dalam arahan jenis segera di nombor indeks rangkaian wayarles sasaran anda.
Tunggu seketika . Jika semuanya berjalan denda utama tanpa wayar akan ditunjukkan.
Anda juga boleh menerima permintaan untuk mencuba dengan lebih paket. Dalam kes ini menunggu sehingga lebih paket telah ditangkap dan ulangi langkah-langkah yang perlu dilakukan selepas menangkap paket

BEST OF LUCK

Site Meter