Halaman

Bagaimana persediaan, mengurus dan menggunakan Facebook E-mel ID (your_username@facebook.com)

Jika anda seorang pengguna Facebook, maka anda tahu anda mempunyai sendiri Facebook E-mel ID anda. ID ini akan muncul sebagai "your_fb_username@facebook.com" sebagai contoh "symonds@facebook.com"


Di manakah Facebook E-mel ID saya
Klik di sini untuk mengetahui Facebook E-mel ID anda dengan segera (pastikan anda log masuk sebelum anda klik) atau melalui langkah-langkah berikut

1. Login ke anda Facebook akaun, klik ikon gear di sebelah kanan atas dan pilih " Tetapan Akaun "

2. Sekarang klik pada " E-mel ", dan itu sahaja, anda boleh mencari anda Facebook E-mel ID

Mencari Rakan anda Facebook E-mel ID - cara mudah
1. Dapatkan untuk garis masa rakan anda dan mencari URL di bar alamat, anda akan menemui sesuatu seperti facebook.com / nama pengguna

2. Sekarang Id E-mel Facebook Kawan anda adalah username@facebook.com, yang mudah itu.

Apa yang boleh saya lakukan dengan Facebook E-mel ID saya
1. Berkongsi dan Terima Mesej / E-mel:

Anda boleh berkongsi ID e-mel Facebook dengan rakan-rakan anda dan rakan-rakan anda hanya boleh menghantar mesej dari Gmail mereka, Yahoomail, Hotmail atau mana-mana perkhidmatan e-mel lain. Ini mungkin berguna untuk rakan-rakan yang tidak mempunyai akses Facebook di pejabat mereka tetapi keperluan untuk menghantar mesej, atau anda juga boleh berbual dengan mereka. Bukan sahaja rakan-rakan, tetapi semua orang yang mengetahui Facebook E-mel ID anda boleh menghantar mesej kepada anda.

2. Membalas E-mel terus dari Facebook:

E-mel yang dihantar oleh orang-orang akan dihantar ke "Facebook Mesej" anda, dan jawapan anda akan dihantar kepada E-mel masing-Ms.

3. Privasi bertambah baik:

ID e-mel yang anda telah digunakan untuk mendaftar akaun Facebook itu tidak lagi akan dapat dilihat kepada orang ramai. Ini memberi anda privasi lebih baik.

Tips
1. Kongsi Artikel ID Email kepada Limited Friends:

Walaupun bagus untuk mempunyai Facebook E-mel ID, masih lebih bagus jika anda tidak berkongsi dengan terlalu ramai orang atau menjadikannya umum. Ini boleh bersandar untuk menarik spam.

2. Tweak tetapan privasi untuk menerima mel daripada hanya rakan-rakan:

Jika anda telah membuat FB anda e-mel ID awam, hanya kepala ke tetapan privasi anda, Pilih "Siapakah yang dapat Lihat saya" dan menukar "Semua orang" kepada "Rakan-rakan" atau "Friends of Rakan-rakan" yang anda mahu.

Site Meter