Halaman

Cara-cara untuk cari orang guna internet

Zabasearch - Tempat pertama yang anda akan mahu pergi apabila cuba untuk mencari seseorang dalam talian adalah Zabasearch. Taip nama penuh orang itu ke dalam medan carian, dan melihat apa yang muncul.Google - Dalam usaha untuk mencari seseorang di Web, anda akan memerlukan semua kemahiran sleuthing anda - sangat jarang sekali tidak semua maklumat yang anda sedang mencari datang kepada anda dalam satu carian.

Facebook - Facebook merupakan salah satu laman rangkaian sosial terbesar di Web - dan terdapat peluang yang sangat baik bahawa orang yang anda cari mempunyai profil di sana.

Pipl - Pipl adalah enjin pencarian orang khusus yang memberikan anda maklumat yang agak berbeza daripada apa yang anda akan cari menggunakan Google atau Yahoo, kerana ia mencari web yang tidak kelihatan, atau dikenali sebagai maklumat yang tidak boleh diakses dalam carian Web sepintas.

Wink - Wink adalah enjin pencarian orang yang memberi tumpuan bukan sahaja pada keputusan enjin carian tradisional, tetapi profil komuniti sosial juga. Menaip seberapa banyak yang anda boleh ke dalam kotak carian Wink ini: nama penuh, lokasi, dan lain-lain, dan lihat apa yang anda boleh datang dengan.

Site Meter