Halaman

Cara nak print screen on windows 8

Menawan dan menyimpan tangkapan skrin dalam Windows 8 boleh semudah sebagai pintasan papan kekunci asas. Sebelum Windows 7 yang biasanya diperlukan proses langkah beberapa : satu langkah untuk menyalin screenshot ke papan klip , satu langkah untuk tampalkannya ke dalam Cat atau permohonan yang serupa , dan satu langkah terakhir untuk menyelamatkan kepada cakera keras.
Apabila Windows 7 datang bersama-sama ada Alat bahagian kecil , yang tidak benar-benar mengurangkan bilangan langkah-langkah, ia hanya jenis disusun semula mereka sedikit: Mulakan Alat bahagian kecil , memilih apa yang anda mahu imej , Guntingan , dan kemudian menyimpannya ke cakera keras.

Walaupun Microsoft Windows 8 masih mempunyai Alat bahagian kecil , ia juga mempunyai pintasan papan kekunci baru untuk menangkap screenshot . Jika anda klik kombinasi papan kekunci Windows Key + Print Screen , Windows 8 akan menangkap tangkapan skrin semasa dan menyimpannya secara automatik di Perpustakaan Gambar. Jika anda berada di tablet gabungan adalah + Jumlah dagangan Down Key Windows .

Site Meter