Halaman

Tips untuk rambut cepat panjang

Panjang, mengalir , kunci tebal digunakan untuk menjadi lebih biasa daripada yang kita lihat hari ini. Beberapa amalan yang mempromosikan rambut panjang, seperti mencuci rambut seminggu sekali. Tetapi kita boleh melihat ke masa lalu dan mengeluarkan yang terbaik daripada amalan penjagaan rambut semula jadi. Cuba tip-tip penjagaan rambut untuk mengurangkan kerosakan , memaksimumkan pertumbuhan, dan mengekalkan ia:

1) Berus rambut anda 100 kali semalam

Ada sebab untuk berus rambut anda 100 kali semalam , ia sangat baik untuk kesihatan rambut. Memberus rambut anda dengan berus yang berkualiti baik dari akar ke hujung mengedarkan minyak semula jadi rambut anda ke bawah batang rambut dan membuat rambut lebih berkilat, lebih terkawal, dan kurang terdedah kepada kerosakan. Malah anda mungkin dapat menghapuskan beberapa produk rambut penjagaan jika anda masa dikhaskan untuk memberus 100 kali seperti yang dicadangkan. Pastikan anda mula memberus anda di bahagian bawah rambut anda, dan secara beransur-ansur bekerja cara anda , ini akan membolehkan anda untuk menghapuskan dan kusut perlahan-lahan sehingga anda hanya dengan lancar memberus dari akar ke hujung.

2) Jangan berus rambut anda apabila ia basah:

Rambut basah adalah lebih lemah daripada rambut kering , jadi jangan pernah berus atau menggunakan sikat bergigi halus pada rambut anda apabila ia basah. Selepas mencuci dan tuala mengeringkan rambut anda , hanya menggunakan sikat bergigi lebar untuk meluruskan jika anda perlu.

3) Gunakan minyak rambut

Hanya beberapa titik adalah semua yang anda perlukan ( menggunakan lebih hanya akan membuat rambut anda berminyak sia-sia ) untuk memberikan bersinar dan mengurangkan keriting halus . Terdapat minyak rambut di pasaran (minyak argan adalah sangat popular sekarang ), tetapi anda boleh dengan mudah membuat anda sendiri dengan minyak zaitun dan , jika anda mahu, beberapa minyak pati. Hanya tempat dua atau tiga titik minyak di telapak tangan anda, kedua-dua tangan anda bersama-sama , maka memperdamaikan rambut anda , membayar perhatian ke hujung.

4) Teh minyak pokok telah terbukti untuk merawat kelemumur. Menambah kira-kira 20 titis minyak pokok teh untuk botol anda pencuci rambut , atau menyimpan sebotol minyak pokok teh di bilik mandi dan menggunakan dua titis atau lebih setiap kali anda mencuci rambut anda. Sebagai alternatif, anda juga boleh menambah kira-kira 20 titis minyak pokok teh untuk 1/4 cawan minyak zaitun , gosokkan ini ke dalam kulit kepala anda, balut kepala dan tidur anda di dalamnya. Cuci seperti biasa pada waktu pagi. Anda boleh menggunakan ini sebagai " melompat permulaan " rawatan untuk kelemumur anda.

5) Makan untuk rambut anda

Rambut anda adalah barometer kesihatan jika rambut anda tidak bermaya ia mungkin bermakna bahawa badan anda adalah juga. Pemakanan daripada spektrum warna penuh memastikan anda mendapat vitamin dan mineral yang diperlukan untuk rambut yang sihat. Diet yang seimbang , termasuk minyak sihat asid lemak perlu , adalah penting untuk kesihatan rambut dan bersinar. Pastikan anda makan pada makanan secara tetap seperti salmon, walnut, dan yogurt , kentang manis, bayam , beri biru, dan lebih setiap hari untuk mendapatkan tahap protein , zink , vitamin, dan mineral yang diperlukan untuk kunci bahagia.

Site Meter