Halaman

Top 12 Percuma Trik Facebook dan Hacks

Menggunakan Facebook sejuk, menjadikannya lebih sejuk dengan helah yang menakjubkan, tips, hacks dan aplikasi. Mempunyai lebih seronok dan membuat pengalaman Facebook anda lebih menyeronokkan.1. Jadilah sebahagian daripada Filem, sama mangsa

Ambil Lollipop ini adalah sebuah filem pendek dan aplikasi Facebook interaktif. Apabila anda bermain permainan ini anda boleh melihat diri anda dalam filem pendek sebagai "Dikehendaki" dan anda dan lokasi anda akan diperiksa oleh menyeramkan, rakan-rakan nipis. Aplikasi ini adalah aplikasi Facebook yang paling pesat berkembang di dunia.

2. Pergi luar talian kepada rakan yang dipilih di Facebook

Adakah anda marah sesetengah orang mengganggu anda melalui Facebook Chat sekali lagi dan sekali lagi, di sini adalah cara untuk menyenaraihitamkan mereka. Hanya klik "Tetapan Gear Icon" pada bar chat, dan klik "Tetapan Lanjutan" dan pilih pilihan pertama dan taip nama rakan anda untuk yang anda ingin hadir di luar talian.

3. Secara automatik log keluar-of Facebook

Adakah anda sering lupa untuk log keluar sebelum menyerahkan PC anda untuk beberapa orang lain dalam keluarga anda atau kawan, hanya menggunakan ini Firefox add-on untuk secara automatik log anda daripada Facebook apabila anda menutup pelayar anda. Sambungan ini juga akan mencetuskan proses log keluar setiap kali ia mengesan di-aktiviti untuk jumlah yang dikonfigurasikan masa. Pengguna Google Chrome mempunyai pilihan yang lebih baik, anda boleh membuat beberapa pengguna di Google Chrome untuk melindungi privasi anda.

4. Memasukkan Simbol Khas di Chat, Status dan Komen

Jika anda ingin komen anda untuk bersinar di khalayak ramai anda telah menulis sesuatu yang menarik selain daripada teks biasa yang mudah, memasukkan simbol khas seperti hati, muzik dan lain-lain akan menarik perhatian tambahan untuk komen anda. Gunakan simbol dan bentuk yang sesuai bila-bila masa yang diperlukan untuk membuat perbualan anda lebih seronok dan lebih hidup. Dan ini adalah mudah, hanya tahan "kunci Alt" dan tekan sebarang nombor. Contoh: Alt +3 menunjukkan ♥, Alt +14 menunjukkan ♫, Alt +1 muncul ☺, dan lain-lain, Cari lebih Kod Alt dan simbol-simbol di sini

5. Membuat sedikit wang sebenar semasa anda berkongsi sesuatu

Berkongsi beberapa video dengan kawan-kawan anda dan mendapat bayaran berdasarkan bilangan pandangan, mendaftar di sini pada Wingsplay, Viral Video Pengiklanan Platform. Selain daripada Facebook, video juga boleh dikongsi di Twitter dan Blog Page anda.

6. Memasukkan Gambar Profil di Facebook Chat

Selain daripada memasukkan senyuman dan emotikon dan simbol dan pelbagai bentuk dalam Facebook chat, anda juga boleh memasukkan apa-apa gambar profil Facebook di dalam bilik borak. Yang mudah, meletakkan anda atau sesiapa pun atau apa-apa nama pengguna Facebook Page atau id pengguna dalam pasangan dua penyokong gigi seperti ini, [[techfrostblog]] atau [[1000001551xxxx]]. Anda boleh mendapatkan nama pengguna atau pengguna-id dengan hanya melawat profil Facebook dan menirunya daripada URL di bar alamat email yang asal

7. Memuat turun album Photo Rakan anda termasuk comments

Jadi, rakan anda telah memuat naik album bagus dan anda ingin mempunyai semua foto untuk tontonan luar talian. Sebaliknya menyelamatkan imej satu demi satu, anda boleh menggunakan Photo Grabber untuk memuat turun keseluruhan album, dan kemuncak permohonan ini ialah ia downloads imej dan juga komen. Jika anda tidak mahu komen anda boleh menggunakan aplikasi lain yang disebut Pic & Zip aplikasi ini juga boleh memuat turun Facebook Video.

Juga membaca: Bagaimana Cetak, Cetak atau Eksport Facebook Kenalan

8. Auto Zoom Imej pada Tetikus lebih

Explore Facebook lebih cepat, tidak pernah klik pada imej-imej hanya untuk melihatnya dalam saiz penuh. Berlegar tetikus pada tetikus anda pada mana-mana imej dan pengunjung melihat gambar bersaiz penuh. Ini harus menjimatkan beratus-ratus klik dan mungkin masa berharga anda. Chrome pengguna boleh memasang Hover Zoom lanjutan dan pengguna Firefox sila gunakan Thumbnail Zoom add-on.

9. Jadual Facebook Posts sepanjang hari

Jadi, anda mendapat blog dan anda mendapati sukar untuk pos sepanjang hari pada masa-masa di laman Facebook anda. Nah, di sini adalah satu aplikasi untuk anda, menjadualkan Facebook Posts ditampalkan pada pelbagai masa hari menggunakan penampan . Dengan berbuat demikian, anda akan mempunyai kehadiran media sosial yang konsisten sepanjang hari bulat, minggu semua panjang. Hanya perlu penampan anda mendahului dengan catatan.

10. Menipu dengan menyiarkan melalui Blackberry atau iPhone tanpa memiliki mereka

Anda tidak memiliki iPhone atau Blackberry tetapi masih anda boleh prank kawan-kawan anda yang anda telah mendapat satu. Anda pos status anda dari PC Laptop, tetapi rakan-rakan anda akan melihat sesuatu seperti anda telah "Disiarkan melalui Blackberry" atau "Disiarkan melalui iPhone" anda juga boleh menghantar melalui pelbagai peranti seperti Android, MacBook Pro, dan juga Kalkulator a. Untuk memulakan pranks anda menggunakan aplikasi ini http://adf.ly/2671402/apps.facebook.com/viabberry/ dan memilih apa sahaja peranti anda mahu.

11. Mulakan Chat Kumpulan

Anda boleh berbual Kumpulan di Facebook dan ini adalah sama dengan satu panggilan persidangan pada telefon. Buka kotak Chat bagi mana-mana rakan dalam talian anda, Klik "Gear" ikon pada kotak Chat dan klik pada "Tambah kawan", Sekarang menaip nama rakan anda yang anda mahu tambah ke sembang kumpulan, Apabila anda selesai menambah kawan-kawan , hanya klik Selesai, dan berseronok sebagai sebuah kumpulan.

12. Dapatkan Pemberitahuan SMS, setiap kali anda log masuk ke dalam Facebook

Membolehkan SMS pemberitahuan log masuk di Facebook menambah lapisan tambahan keselamatan, katakan, sebagai contoh, seseorang telah dikompromi akaun Facebook anda dan log masuk sebaik sahaja anda mendapat pemberitahuan itu, anda boleh mengesyaki pelanggaran keselamatan dan segera menukar kata laluan anda dan tweak keselamatan anda tetapan sebelum ia terlalu lewat. Ini berguna jika anda menggunakan "Ingatkan Kata Laluan" ciri pelayaran di komputer awam. Setiap kali anda Log masuk ke dalam akaun Facebook anda, anda boleh mendapatkan SMS, yang mengandungi Tarikh, masa dan maklumat peranti. Berikut adalah langkah-langkah, Login ke dalam akaun Facebook anda, Pergi ke "Tetapan Akaun", Sekarang Klik "Tetapan keselamatan" dan di bawah "Masuk Pemberitahuan" memeriksa "Mesej Teks" cek Box, Sebelum anda Membolehkan Text Pemberitahuan Mesej, pastikan anda mempunyai berdaftar nombor telefon bimbit anda di bawah "Tetapan Telefon".

Site Meter