Halaman

Cara menulis resume yang berkesan

Resume anda perlu profesional dan digilap, kerana jika anda tidak mempunyai resume profesional, bahan-bahan permohonan anda mungkin tidak akan mendapatkan pandangan kedua dari mana-mana pengurus menyewa.


Gunakan Resume Terbaik untuk Situasi Anda
Terdapat beberapa jenis asas resume digunakan untuk memohon peluang pekerjaan . Bergantung kepada keadaan peribadi anda , memilih kronologi, fungsi, kombinasi, atau resume yang disasarkan. Mengambil masa untuk sasaran resume anda adalah cukup berbaloi .

Gunakan Resume Penulisan Sumber
Berikut adalah menyambung semula menulis nasihat , surat perlindungan bagi resume, bagaimana untuk menulis resume , resume posting, menyambung semula perkhidmatan, dan menyambung semula menulis tips.

Mengkaji Format Resume Profesional, Template dan Sampel
Resume sampel yang sesuai pelbagai situasi pekerjaan. Ini resume sampel dan template menyediakan pencari kerja dengan contoh-contoh format resume yang akan bekerja untuk hampir setiap pencari kerja

Dapatkan Kreatif
Gunakan salah satu daripada laman-laman web resume percuma untuk membuat resume dalam talian yang merangkumi semua aspek resume tradisional, dengan add- Firefox seperti video , imej, dan pautan kepada pencapaian anda.

Semak Resume anda
Ini senarai semak resume termasuk maklumat yang anda perlu termasuk pada resume anda. Gunakan senarai semak untuk memastikan anda telah memasukkan semua maklumat yang relevan dalam resume anda .

Bukti Resume anda
Mengkaji garis panduan kalis untuk memastikan bahawa resume anda adalah konsisten dan bebas ralat.

Dapatkan Resume Bantuan
Penulisan resume adalah kerja keras dan ia adalah penting untuk mendapatkan bantuan, atau sekurang-kurangnya mempunyai resume anda dikaji semula, sebelum anda menghantarnya kepada majikan. Berikut adalah maklumat lanjut mengenai di mana untuk mencari resume bantuan.

Site Meter