Halaman

Cara cari orang online

Mencari cara untuk menghubungi seseorang telah mendapat lebih mudah: hanya menaip nama mereka ke dalam Google dan ikuti beberapa pautan. Bagi kebanyakan orang, anda dengan cepat akan menemui profil di Facebook, blog atau alamat e-mel anda boleh menggunakan untuk berhubung. Tetapi carian Google tidak hadir keputusan yang baik untuk semua orang. Mungkin orang yang anda cuba untuk mencapai mempunyai nama yang agak biasa. Anda mungkin perlu alat yang sedikit lebih baik daripada carian Google mudah untuk mencari beliau.

1. 123people
123people memberikan permulaan yang baik apabila anda sedang mencari seseorang dalam talian. Anda boleh menaip hanya nama pertama dan nama akhir dan mendapatkan gambar, nombor telefon, alamat e-mel, senarai hajat Amazon , laman web , dokumen dan banyak lagi. Ia hadir banyak hasil carian untuk nama-nama yang agak biasa - atau nama-nama yang merujuk kepada seseorang yang terkenal sebagai tambahan kepada orang yang anda cari. Kelemahan hanya untuk begitu banyak maklumat ialah ia boleh mengambil sedikit masa untuk mencari melalui semuanya dan mencari orang yang tertentu anda mencari .

2. Pipl
Pipl adalah alat carian percuma , walaupun ia membawa diantara beberapa laman web lain yang melakukan mengenakan bayaran untuk akses kepada rekod tertentu. Antara orang-orang pelbagai sumber, Pipl hadir satu alamat nombor baik dan nombor telefon , bersama-sama dengan pautan kepada rekod awam , talian menyebut dan keping berguna maklumat yang lain. Terutama berguna adalah keupayaan Pipl kanak untuk mencari withing tertentu bandar, negeri atau zip kod. Jika anda tahu lokasi geografi orang yang berkenaan , anda akan dapat untuk mengecilkan hasil carian untuk kawasan itu.

3. YoName
Jika anda yakin orang yang anda mahu untuk mencari mempunyai profil di beberapa laman web rangkaian sosial, alat carian yang baik adalah YoName . Laman web ini mencari seluruh senarai keseluruhan laman rangkaian sosial yang berbeza, dari nama-nama besar seperti MySpace pilihan untuk kurang biasa seperti Webshots . Keputusan boleh mengambil sedikit masa untuk melihat melalui , tetapi proses itu dibuat lebih mudah dengan hakikat bahawa mereka diletakkan di dalam jadual - anda boleh menyemak imbas melalui dengan cepat.

4. Maklumat Zoom
Info Zoom amat berguna jika anda sedang mencari untuk berhubung dengan seseorang di tempat kerja mereka. Keputusannya termasuklah tajuk kerja dan majikan , bersama-sama dengan lokasi. Laman ini menawarkan ' hubungi orang ini' , tetapi memerlukan anda untuk mendaftar untuk percubaan percuma untuk menggunakannya. Selepas percubaan percuma , dengan menggunakan bahawa butang dan beberapa ciri-ciri lain tapak kos $ 99 setiap bulan. Jika anda bersedia untuk melakukan lebih sedikit legwork oleh memanggil syarikat yang disenaraikan dan melihat jika anda boleh meminta untuk beberapa langsung atau alamat e-mel, anda biasanya boleh melangkau membayar yuran itu.

5. Jobster
Fokus utama Jobster adalah mencari pekerjaan , tetapi ia juga menawarkan alat untuk mencari individu. Dalam kebanyakan kes, ia digunakan untuk majikan dan perekrut mencari petunjuk - tetapi ia boleh menawarkan beberapa maklumat hubungan yang boleh membantu carian anda. Beberapa tapak kerja lain menawarkan peluang yang sama , juga.

Site Meter