Halaman

Cara Hack Wi Fi Guna Android WEP

Adakah anda mahu menguji keselamatan rangkaian anda? Ia digunakan untuk menjadi bahawa anda memerlukan OS desktop seperti Windows atau Linux dipasang pada komputer dengan kad rangkaian wayarles tertentu. Sekarang, bagaimanapun, anda boleh juga menggunakan peranti Android tertentu untuk mengimbas dan retak rangkaian tanpa wayar. Alat ini boleh didapati secara percuma selagi peranti anda adalah serasi. Hacking router tanpa kebenaran adalah menyalahi undang-undang. Langkah-langkah ini diberikan bagi menguji keselamatan rangkaian anda sendiri.

1) Akar peranti yang serasi. Tidak setiap telefon atau tablet Android akan dapat retak PIN WPS . Peranti ini mestilah mempunyai bcm4329 Broadcom atau chipset wayarles bcm4330 , dan mesti berakar umbi . ROM Cyanogen akan menyediakan peluang terbaik untuk kejayaan. Sebahagian daripada peranti disokong terkenal termasuk :
Nexus 7
Galaxy S1/S2
Satu Nexus
keinginan HD

2) Muat turun dan pasang bcmon . Alat ini membolehkan Mod Monitor pada chipset Broadcom anda , yang penting kerana dapat meretakkan PIN. Fail bcmon APK boleh didapati secara percuma dari laman bcmon di laman web Google Code.
Untuk memasang fail APK , anda perlu untuk membolehkan pemasangan daripada sumber yang tidak diketahui di dalam menu Keselamatan anda. Langkah 2 artikel ini masuk ke dalam lebih terperinci.

3 ) Jalankan bcmon . Selepas memasang fail APK , jalankan aplikasi. Jika digesa, memasang firmware dan alat. Ketuk "Dayakan Mod Monitor" pilihan. Jika kemalangan aplikasi, membukanya dan cuba lagi. Jika ia gagal buat kali ketiga , peranti anda adalah yang paling mungkin tidak disokong.
Peranti anda mesti berakar umbi untuk menjalankan bcmon .

4) Ketuk "Run bcmon terminal". Ini akan melancarkan yang sama terminal kepada kebanyakan Linux terminals.Type airodump -ng dan ketik butang Enter. AIrdump akan memuatkan , dan anda akan dibawa ke command prompt lagi. Jenis airodump - ng wlan0 dan ketik butang Enter.

5 ) Perhatikan alamat MAC yang muncul. Ini adalah alamat MAC untuk router. Pastikan bahawa anda mempunyai satu yang betul jika terdapat pelbagai router disenaraikan. Mencatat menangani MAC ini ke bawah.
Juga ambil perhatian Channel yang pusat akses itu penyiaran pada .

6) Mula mengimbas saluran. Anda akan perlu untuk mengumpul maklumat daripada pusat akses untuk beberapa jam sebelum anda boleh cuba untuk memecahkan kata laluan. Jenis airodump -ng -c channel # - bssid MAC alamat -w output ath0 dan ketuk Enter. Airodump akan bermula imbasan. Anda boleh meninggalkan peranti ini untuk seketika kerana ia mengimbas untuk maklumat. Pastikan palam dalam jika anda menjalankan rendah pada bateri .
Simpan pengimbasan sehingga anda mencapai sekurang-kurangnya 20,000-30,000 paket.

7) Crack kata laluan. Setelah anda mempunyai jumlah yang sesuai bagi paket , anda boleh mula cuba untuk memecahkan kata laluan. Kembali ke terminal dan taip output aircrack - ng *. Topi dan ketuk Enter.

8) Nota kata laluan perenambelasan apabila selesai. Selepas proses keretakan selesai ( yang boleh mengambil masa beberapa jam), KEY mesej DIDAPATI ! akan muncul , diikuti oleh kunci dalam bentuk perenambelasan. Pastikan " Kebarangkalian " adalah 100 % atau kunci tidak akan berfungsi. [2 ]
Apabila anda memasukkan kunci , masukkan ia tanpa " : ". Sebagai contoh, jika kunci adalah 12:34:56:78:90 , anda akan masuk 1234567890 .

References

Site Meter