Halaman

Cara hack wifi network dengan cepat

Anda tidak perlu menjadi seorang pakar IT untuk dapat menggunakan keselamatan membolehkan rangkaian Wifi sesamamu itu. Hanya menonton salah satu daripada berpuluh-puluh video dalam talian yang menerangkan bagaimana.
Walaupun kebanyakan mereka yang dipasang dengan beberapa jenis kata laluan (WEP, WPA dan lain-lain), rangkaian Wifi masih agak lemah. Dan dengan menggunakan rangkaian orang lain, penggodam secara tidak sah boleh memuat turun dokumen atau laman web serangan tanpa dikesan.

Jika lanun perlu memuat turun pornografi paedophilic, ia adalah pemilik rangkaian rumah, orang yang membayar yuran wayarles bulanan, yang akan mendapati dirinya di mahkamah. Di Perancis, undang-undang anti-cetak rompak dipanggil Hadopi 2 menguatkuasakan ini dengan membuat ia mustahil untuk hukuman pemilik rangkaian rumah kerana mempunyai rangkaian kurang dilindungi.

Pertama yang anda perlu untuk mengintip rangkaian, yang kita panggil ' menghidu ' . Anda meninjau lalu lintas dan cuba untuk mencari kata laluan. Untuk melakukan itu anda boleh melancarkan serangan dengan apa yang dipanggil ' kamus '; satu program yang mencuba pelbagai nama yang wujud di dalam kamus. Terdapat juga serangan ' kekerasan ' , yang cuba semua watak gabungan yang mungkin. Untuk mencari kata laluan yang lebih daripada lapan aksara boleh mengambil lebih seminggu untuk mencari.

Kadang-kadang penyedia internet yang bersalah. Hanya baru-baru penggodam menyedari bahawa kata laluan lalai diberikan oleh Bbox , [ kotak wayarles tiga hala yang ditawarkan oleh Perancis telekom mudah alih syarikat Bouygues Telecom ], secara automatik dijana menggunakan nama rangkaian . Seperti kebanyakan orang tidak peduli untuk menukar kata laluan mereka , ia bermakna bahawa rangkaian mereka dibiarkan terdedah. Kelemahan ini adalah disebabkan oleh kekurangan pendidikan di pihak pengguna , yang kemudiannya diambil kesempatan oleh penggodam , membuat kerja-kerja mereka semua lebih mudah.

Rangkaian terbuka , atau ' hotspot ' yang anda boleh log masuk ke dalam lapangan terbang atau stesen kereta api, juga terjejas. Pembekal internet menubuhkan peningkatan bilangan hotspot ini. Dan walaupun mereka memerlukan pengenalpastian , ada cara untuk mendapatkan sekitar pusat pemeriksaan. Satu teknik adalah dengan meletakkan di tempat yang ' hotspot palsu' untuk menipu pengguna ke dalam memasukkan butiran pengguna mereka ke dalam portal palsu. Ia kemudian menyimpan data, dan memasuki ke dalam pangkalan data yang dimiliki oleh penggodam. Mereka kemudiannya boleh digunakan untuk menyambung ke internet , atau berkongsi dengan orang lain.

Jika anda meletakkan semua ini dalam konteks undang-undang Hadopi , yang menguatkuasakan , antara lain , hukuman individu yang tidak selamat hubungan mereka , anda tidak lama lagi sedar, yang benar-benar memohon undang-undang, adalah sangat sukar. Pertama, kita perlu menentukan apa yang komputer atau rangkaian yang selamat adalah ... "

Site Meter