Halaman

Cara Hack WIFI

Apa cara hack yang boleh digunakan? Untuk hack WIFI boleh guna software dan tool yang ada pada window seperti CMD. Dalam artikel ini akan menerangkan cara hack WIFI dengan menggunakan software. Software hack ini boleh di download. 

Software 1 : CommView for WIFI
Software 2 : Aircrack

Buka CommView for WIFI.Kalau dia suruh install driver atau update,kita ikut jak.Tekan next jak.Lepas masuk ke dalam CommView tu,tekan Start Capture. Tekan Start Scanning Lepas scanning,kita akan nampak WIFI yang kita nak hack tu.Tekan WIFI tu dan tekan Capture. Pergi ke tab Packet. Tekan protocol sehingga kita jumpa ENCR.DATA.Kalau dah jumpa,highlight kan ENCR.DATA tu sebanyak mungkin yang kita mampu.Then right click pada data yang telah kita highlight tu,pilih send packet(s),selected.

Tick pada Continuously,tukar packet per second = 3000, dan dibawahnya 54(.11g) dan tekan Send.Kemudian kita biarkan proses send packet tu.Lagi lama kita biarkan lagi bagus.Aku prefer biarkan selama 30 minit.Kita boleh minimize kan semua windows. Pergi ke tab logging.Tick pada autosave dan tekan Concatenate logs.Kita akan nampak file. Pilih semua file tu dan tekan save.Pilih location save kita untuk memudahkan kita mencarinya nanti dan tekan No. Tekan file dan klik pada  Log Viewer.Kemudian,di Log Viewer,Tekan file dan klik pada Load CommView Logs.Cari data yang kita save tadi dan Open.Kemudian,pilih file semula,click Export Logs,TCPdump formats.Cari location untuk kita save. Cari folder aircrack yang kita download tadi.Masuk bin.Kemudian buka Aircrack-ng GUI.Lepas tu,cari file yang kita save tadi(.CAP) dan tekan Launch.
                 
Lepas tu kita akan nampak cmd.exe.Dalam cmd tu,kita kena masukkan nombor WIFI yang kita nak hack tu. Lepas tu tekan Enter. Kemudian kita akan nampak Key Found seperti dalam gambar dibawah.Perhatikan gambar dibawah. Key Found [ 74:6D.......] .Dalam kurungan tu la password WIFI tu.Kita buang symbol “:” tu.Dia akan jadi 746D73……..Itulah passwordnya.Ada sesetengah network card akan detect terus tanpa perlu translate. So,terpulang sama kita nak guna yang dalam kurungan tu ataupun yang telah di translate.Kalau tak keluar  Key Found seperti dalam gambar dibawah,itu maksudnya 1Vs kita tidak cukup.Kita kena ulang semula dari langkah keenam.Tunggu lebih lama.

Site Meter