Halaman

Cara nak bunuh pepijat katil

Pepijat katil adalah salah satu masalah perosak yang paling sukar untuk membasmi cepat. Dengan ini, penyelesaian terbaik untuk pepijat katil adalah untuk menyewa sebuah syarikat kawalan perosak yang mempunyai pengalaman berjaya mengawal pepijat katil. Malangnya, ini boleh mahal dan di luar kemampuan ramai orang. Jika anda rasa anda tidak mampu untuk mengupah profesional , dan ingin cuba kawalan pijat -buat -sendiri, terdapat beberapa perkara yang boleh anda lakukan. Dengan ketekunan dan kesabaran dan kerja keras anda mempunyai peluang yang berjuang untuk menghilangkan pepijat katil di rumah anda.

Langkah-langkah untuk -buat -sendiri kawalan pijat

Menentukan bilik dipenuhi . Bilik tidur adalah lokasi utama untuk pepijat katil ; Walau bagaimanapun , mana-mana bilik di mana orang tidur di rumah boleh menyediakan tempat sembunyi untuk pepijat katil . Ruang tamu dengan sofa dan katil sofa adalah laman web yang paling biasa seterusnya untuk pepijat katil . Biasanya serangan yang bermula dalam satu bilik dan merebak secara perlahan-lahan ke tempat-tempat lain di mana orang tidur . Lebih cepat anda mencari dan merawat pepijat katil lebih mudah untuk menghilangkan daripada mereka. Menunggu terlalu lama dan pepijat katil boleh didapati di seluruh rumah anda.

Jangan buang katil anda pergi. Ia biasanya tidak perlu untuk membuang katil atau katil. Ia adalah mahal untuk menggantikan peralatan tempat tidur tambahan dan kemungkinan bahawa mana-mana tilam , air kotak baru atau katil anda membawa ke dalam rumah dengan cepat akan menjadi dijangkiti semula. Wang untuk menggantikan katil atau tilam yang lebih baik mungkin akan dibelanjakan untuk mengupah profesional yang .
Mewujudkan tempat yang selamat untuk tidur. Ini adalah penting kerana tinggal di tempat tidur anda sendiri akan mengurangkan risiko pepijat katil tersebar di seluruh rumah anda. Jika anda berpindah ke bilik lain untuk tidur , pepijat katil akhirnya akan diikuti. Kemudian anda akan mempunyai pepijat katil di pelbagai Bilik . Membuat tidur anda tempat yang selamat untuk tidur dengan :

Perlucutan dan memvakum tilam dan mata air kotak, dan Bingkai Bingkai mereka. Beg Double peralatan tempat tidur dan cuci dengan air panas dan kering selama sekurang- kurangnya 30 minit ( membuang beg dalaman selepas meletakkan peralatan tempat tidur ke dalam mesin basuh , kerana ia boleh mempunyai pepijat katil ) anda. Selepas memvakum pepijat katil disyaki dari katil , mengambil pembersih vakum anda di luar rumah dan mengeluarkan dan membuang beg. Membeli satu set yang berkualiti katil -bug - bukti encasements untuk tilam anda dan mata air kotak . Bed encasements bug- bukti adalah karung kain ke dalam yang anda slaid tilam anda atau musim bunga kotak anda . Zip di atas katil encasements pepijat adalah dalam bentuk yang cukup ketat untuk menghalang walaupun peringkat hidup paling kecil pepijat katil daripada melepaskan diri . Juga, katil encasements bug- bukti baik ditenun untuk mencegah pepijat katil daripada menggigit anda melalui bungkus itu. Satu bungkus nama baik perangkap semua pepijat katil di tilam dan kotak musim bunga di dalam, dan akan berjalan lancar di luar, menyediakan beberapa tempat untuk pepijat katil untuk menyembunyikan . Sears, Sasaran, Walmart dan kedai-kedai lain boleh menjual katil encasements bug -bukti, tetapi ini juga boleh dibeli secara online . Tempat yang baik untuk mencari jenama yang berbeza dan review dari encasements tilam Amazon.com (sama ada anda membeli di sana atau di kedai tempatan ). Pergi ke http://www.amazon.com dan mencari " pelindung tilam pijat ".

Membunuh semua pepijat katil pada rangka katil anda dan kepala katil. Biasanya ini akan dilakukan oleh pakar kawalan perosak. Kira-kira 70% daripada semua pepijat katil dalam serangan yang biasa terletak di tilam , musim bunga kotak dan rangka katil . Anda telah bersalut tilam dan kotak musim bunga dan dijaga masalah itu. Sekarang anda perlu memastikan bahawa rangka katil anda adalah pijat percuma. Memvakum sahaja tidak akan melakukan ini. Memvakum boleh mengeluarkan orang dewasa pijat dan nymphs , tetapi ia tidak begitu baik untuk menghapuskan telur. Untuk kerja ini anda perlu semburan racun serangga dan mungkin debu untuk merawat setiap celah dan tidak sah di atas katil anda. Untuk semburan racun serangga dan habuk pilihan lihat di bawah. Ingat bahawa racun serangga boleh menjadi berbahaya jika anda tidak mengikuti arahan label. Baca keseluruhan label sebelum menyembur atau debu . Arahan label adalah undang-undang dan kegagalan mematuhi label bukan sahaja meletakkan anda dan keluarga anda pada risiko, ia adalah bertentangan dengan undang-undang. Semburan buatan sendiri, dengan cara itu, biasanya kurang selamat daripada racun serangga komersial. Stick dengan barangan undang-undang.

Site Meter