Halaman

10 cara yang digunakan untuk dapat kan duit daripada internet

Jadi ternyata bahawa internet adalah baik untuk lebih daripada sekadar lucah dan permainan video - anda boleh membuat wang juga! Fikirkan internet sebagai negara gergasi dipanggil Imaginationland. Dengan bermain kad anda betul, anda boleh membuat sedikit wang mudah melakukan perkara-perkara dalam talian anda sudah lakukan. Berikut adalah beberapa lifehacks untuk memulakan anda di luar:

1. Laman Web Bangunan 
Jika internet adalah sebuah negara, maka laman-laman web seperti hartanah. Saya berharap sekarang anda mempunyai pemahaman umum bahawa hartanah berharga di dunia fizikal - hartanah digital bekerja dengan cara yang sama. Dengan membina laman web, anda mencipta plot anda sendiri dalam talian "tanah."

Anda boleh mengisi tanah ini dengan apa sahaja yang anda mahu, tetapi anda perlu mempromosikannya melalui media sosial (dan di tempat lain yang boleh anda fikirkan) untuk ini untuk berjaya. Apabila anda membina trafik ke tanah anda, anda boleh menjual apa sahaja yang anda orang tawarkan. Dalam usaha untuk membina laman web, anda memerlukan tuan rumah (iaitu GoDaddy), template (iaitu WordPress), dan kandungan.

Yang pertama dua bahagian adalah mudah untuk mencari, dan kandungan hanya sebagai sukar kerana anda membuat ia. Anda boleh menghantar blog, barang-barang untuk dijual, gambar, video, atau apa sahaja yang anda mahu. Membuka laman web anda sendiri memberikan anda potensi untuk membuat wang dari saluran saya akan menyebut.

2. Pemasaran B2B 
Satu model perniagaan online Saya suka digunakan oleh GetVoiP, pemasar affiliate yang berpangkalan di New York. GetVoiP bertindak sebagai agen untuk pembekal komunikasi perniagaan. Mereka mengekalkan penyenaraian dikemaskini pembekal VoIP, termasuk penilaian, perbandingan, ulasan pengguna, pengetahuan mendalam pasaran dan pengguna akhir trend, dan pendapat pakar daripada profesional perniagaan kepada pelbagai topik yang berkaitan dengan pengguna perniagaan. Dengan tidak hanya mengikuti perkembangan berita, tetapi menyediakan analisis terperinci produk yang ditawarkan, GetVoiP mampu untuk menjana trafik ke laman web mereka dan meningkatkan pengaruh mereka dengan perniagaan.

Pengaruh yang lebih dalam talian anda sebagai perniagaan, lebih banyak wang yang anda akan membuat. Jika anda dikenali untuk membuat sambungan yang berpanjangan (seperti halnya dengan GetVoiP di atas), maka anda akan tidak mempunyai masalah membina jenama dalam talian anda. Anda akan diiktiraf di dalam komuniti anda dan mula membina buzz dalam industri anda. Penjejakan nombor anda (berapa ramai orang yang melihat laman web anda, klik setiap iklan, dan membuat pembelian dari klik yang) memberikan anda memanfaatkan untuk mengembangkan bahagian perniagaan anda, membolehkan anda untuk terus membina rep dalam talian anda.

3. Google Adsense 
Jika yang berbunyi seperti maklumat terlalu banyak teknikal untuk anda, terdapat satu butang mudah - platform pengiklanan Google adalah semudah mendaftar, membolehkan (pada Blogger) atau paste kod kecil di laman web anda, dan membolehkan iklan untuk melancarkan secara automatik dalam. masalah dengan program ini adalah bahawa anda tidak mendapat apa-apa komisen - dan anda tidak boleh mengawal kandungan iklan. Ini berguna bagi sesetengah orang, tetapi pengguna yang berkuasa akan mahu sesuatu yang lebih mantap.

4. Amazon Associates 
Amazon mempunyai program Associates untuk pemilik laman web dan penulis blog. Mereka menawarkan alat carian untuk mencari produk yang tepat dan perkhidmatan dari laman web mereka dan pelbagai gaya untuk memaparkan iklan di laman anda, termasuk imej berasaskan teks dan banner (papan iklan digital) seperti ini:

Setiap perkara yang dibeli melalui pautan Amazon anda memberi anda komisyen. Ia tidak memerlukan trafik kelantangan yang tinggi untuk mencapai keputusan, sama ada. Saya mula membuat wang dengan program ini apabila saya hanya mempunyai 1,000 hits sebulan di laman web saya. Mereka boleh memohon pendapatan anda kepada baki akaun Amazon anda, mengeluarkan cek atau deposit terus ke akaun bank anda. Jika anda suka Amazon, anda akan menyukai program sekutu mereka. Klik di sini untuk satu lagi Lifehack khusus untuk Amazon Associates.

5. Rakuten LinkShare
Amazon dan Google adalah jauh daripada pilihan hanya anda untuk pengiklanan dalam talian. Rakuten LinkShare adalah tempat yang hebat untuk mencari sekutu lain untuk iklan anda. Melalui program mereka, anda boleh mendapatkan link yang disesuaikan iklan, pautan e-mel, dan iklan banner untuk Starbucks, Walmart, iTunes, dan banyak jenama-jenama popular yang lain. Dengan program ini, anda juga boleh mencari syarikat-syarikat yang lebih kecil, jenama serantau atau khusus, dan banyak lagi. Saya menjalankan gabungan Google, Amazon, dan program Rakuten, dan pendapatan bulanan saya adalah kira-kira $ 150 daripada program ini. Ia bukan wang yang banyak, tetapi ia juga tidak banyak kerja untuk baki (ia bermakna berulang ... sejak iklan adalah kekal ...) pendapatan.

6 Syarikat Program Referral 
Bercakap manfaat iklan tetap, banner dan pautan bukan satu-satunya cara untuk mendapatkan sedikit doh off usaha online anda. Dengan mempunyai laman web, anda boleh mendapat kuasa syarikat-syarikat untuk menghantar e-mel meminta mereka untuk perkara-perkara. Saya tidak malu dalam membiarkan syarikat yoga tikar yang saya mengkaji pembelian tahu bahawa saya mempunyai blog dan menulis untuk penerbitan yoga - ia kadang-kadang mendapat saya diskaun.

Lain kali, saya mendapat kenalan perniagaan yang berharga dalam PR, pengiklanan, atau lain-lain aspek jualan korporat. Kadang-kadang saya hanya mendapat minuman percuma. Sama ada cara, wang di dalam dan dengan sendirinya adalah tidak bernilai. Parit orang tengah dan menggunakan internet untuk tukar barang apa yang anda ada dan boleh melakukan apa yang anda perlukan.

7. Klout 
Jika anda mempunyai akaun media sosial, mencuba Klout. Syarikat menjejaki penggunaan media sosial anda, menentukan berapa besar dan jenis penonton anda cabutan berdasarkan hal perkara tentang kemaskini dan jawatan anda. Menggunakan maklumat ini, anda layak untuk menerima barangan percuma, tiket, dan lain-lain Periksa laman web mereka sering mencari cara untuk mendapatkan barangan percuma dengan melakukan apa yang anda telah lakukan dalam talian ... membosankan yang lain daripada kita ...

8. EBay 
Jika anda mempunyai apa-apa yang anda ingin menjual, maka EBay adalah tempat yang anda perlu serius mempertimbangkan melakukannya pertama. Secara peribadi saya bukan peminat laman web ini kerana kerja yang diperlukan untuk membina reputasi. Jika anda bersedia untuk mengisar melalui proses itu, anda akan diberi ganjaran dengan banyak keistimewaan - orang telah mendapat kaya menjual buku-buku tentang bagaimana mereka mendapat kaya menjual segala-galanya di EBay: Klik di sini untuk beberapa petua dari kebaikan.

9. Amazon 
Jika anda mula mendapat terlalu besar untuk EBay atau membuat keputusan anda mahu mencuba rasa yang berbeza, Amazon mempunyai pasaran juga. Saya lebih suka menggunakan Amazon kerana saya boleh bergantung kepada perkapalan mereka, mempunyai akaun Perdana, dan mempercayai ulasan mereka (secara keseluruhan, tidak biasanya bersendirian, walaupun kadang-kadang yang juga). Ketahui lebih lanjut mengenai pasaran Amazon dengan klik pada Lifehack ini, dan menyelidiki ke dalam pasaran.

Perbezaan antara Amazon dan EBay ialah EBay (walaupun masih penuh dengan barang-barang baru) dilihat sebagai pasaran yang digunakan antara pihak-pihak individu, manakala Amazon (yang dipenuhi dengan tawaran untuk baru dan terpakai barangan dari pihak-pihak ke-3) dilihat sebagai Wal -Mart jenis superstore. Sebagai pengguna, perbezaan ini membawa saya untuk menggunakan Amazon, jadi ia hanya masuk akal untuk mensasarkan pada demografi saya sendiri.

10. Etsy 
Jika anda licik (dan saya maksudkan bahawa dalam lebih daripada satu cara, berkerdip-kerdip kenyitan), anda akan menikmati Etsy. Barang-barang buatan tangan adalah roti dan mentega di sini. Banyak orang membuat wang sampingan yang baik di laman web, yang mana merupakan EBay untuk Perajin dan artis. Sediakan akaun penjual dengan Etsy, dan anda akan diminta untuk menubuhkan etalase maya anda dan meletakkan sekurang-kurangnya 5 barangan untuk dijual.

Setelah anda mempunyai ini ke bawah, anda akan menjadi Etsy usahawan tunas. Menyediakan kualiti yang hebat kepada pelanggan anda, dan mereka sering akan kembali. Ramai orang yang sanggup membayar premium untuk reka bentuk buatan tangan yang berkualiti. Etsy (seperti EBay dan Amazon) mengambil potongan dari bahagian atas untuk menjual barangan melalui laman mereka. PayPal mengambil pemotongan yang lain, dan anda perlu berhati-hati dengan cukai atas semua pendapatan, jadi rajin sambil membina perniagaan online anda.

Site Meter