Halaman

Cara mengecas telefon android dengan cepat

Apa yang lebih teruk daripada telefon mati? Yang mengambil masa yang lama untuk mengecas! Ini sudah tentu berlaku kepada kebanyakan kita sebelum: anda bergegas keluar dari pintu dan anda berlaku untuk melihat ada hanya 5% kiri bateri! Berikut adalah beberapa tip bagaimana anda boleh mendapatkan telefon Android anda untuk mengecas dengan lebih cepat!

Plag hak dan pengecas 

Pertama, anda ingin memastikan bahawa anda plug telefon anda ke dalam soket dinding, dan dalam senario kes terbaik, dengan menggunakan pengecas yang disertakan dengan telefon anda, walaupun pada masa kini, pengecas peranti Android adalah universal. Jika anda berada dalam tergesa-gesa, elakkan memasang telefon anda ke komputer atau komputer riba anda, kerana ini pasti akan melambatkan kelajuan pengecasan, seperti yang akan Qi pengecasan tanpa wayar.

Masuk ke dalam mod kapal terbang 

Sekarang membolehkan mod kapal terbang pada peranti anda untuk mempercepatkan pengecasan. Bergantung kepada peranti anda, mungkin terdapat pelbagai cara untuk mendapatkan ini. Sebagai contoh, di Nexus saya 5, saya hanya akhbar lama di butang kuasa, dan pilih Mod kapal terbang apabila ia muncul. Anda juga boleh pergi ke Tetapan Pantas, dengan swipe ke bawah dengan dua jari. Setiap peranti adalah berbeza, tetapi anda kemungkinan besar tahu bagaimana untuk menghidupkannya. Mod pesawat blok mana-mana radio wayarles pada peranti anda, yang bermakna anda tidak akan menerima sebarang panggilan, mesej, internet dan lain-lain, tetapi itu semua berbaloi apabila anda berfikir anda akan mempunyai alat yang akan tetap selama beberapa jam akan datang .

Hidupkan budak buruk off 

Jika anda tidak benar-benar memerlukan telefon anda pada masa ini, pergi ke depan dan mematikannya sepenuhnya. Jelas sekali, apa-apa penggera atau pemberitahuan tidak akan datang melalui apabila ia mati, tetapi ini adalah sesuatu yang anda mungkin perlu hidup tanpa jika anda berlumba jam.

Matikan ciri-ciri yang tidak perlu 

Semak untuk melihat jika anda mempunyai apa-apa ciri-ciri yang tidak perlu pada, seperti Wi-Fi Bluetooth, GPS, NFC dan lain-lain daripada Tutup semua aplikasi anda dan menghentikan telefon anda daripada melakukan apa-apa sandaran automatik atau mengemaskini aplikasi dari Google Play Store. Ini hanya kecil, tetapi tips emas apabila anda berada dalam tergesa-gesa. Plus, segala-galanya mudah dihidupkan kembali normal apabila anda keluar dari pintu dan duduk dalam kereta api atau bas. Itu yang berkata, kami sangat tidak menggalakkan cara ini jika anda memandu.

Jangan sentuh! 

Jika anda memerlukan telefon anda walaupun, dan bahkan mahu meninggalkan ia di luar mod kapal terbang, kerana anda mempunyai panggilan penting, mesej atau yang seumpama itu, cuba untuk menindas keinginan untuk memeriksa telefon anda setiap tiga puluh saat. Mengapa? Oleh kerana skrin adalah drainer bateri terbesar daripada mereka semua.

Memerlukan bateri penjimatan tips untuk jangka panjang? Semak bagaimana untuk menjimatkan hayat bateri anda dengan 16 tips berkesan.

Adakah anda cuba mana-mana cadangan ini? Apa yang anda lakukan untuk membuat caj telefon anda lebih cepat?

Site Meter