Halaman

Cara menggunakan google map secara offline

Saya menggunakan Peta Google hampir setiap hari. Sama ada ia adalah untuk skop keluar laluan yang paling cepat untuk mendapatkan suatu tempat atau hanya untuk memikirkan di mana betul-betul saya apabila saya melawat kawasan baru, ia adalah satu alat yang amat diperlukan yang saya telah datang untuk bergantung kepada. Tetapi saya sering mendapati diri saya dalam situasi di mana saya sama ada tidak mempunyai sel atau Wi-Fi penerimaan atau akan menanggung kos perayauan yang besar, dan Peta Google menjadi tidak praktikal untuk digunakan. Walau bagaimanapun, terdapat beberapa cara yang anda boleh mendapatkan di luar talian peta anda supaya anda tidak perlu untuk mengambil data setiap kali anda mahu melihat mereka.

Untuk membuat peta yang boleh dilihat terbuka Peta Google luar talian dan mencari lokasi yang anda inginkan. Sebaik sahaja anda telah menemui lokasi / kawasan anda ingin menyimpan untuk masa, jenis "OK Peta" dalam bar carian, atau ketik ikon mikrofon dan berkata "peta OK", atau ketik bar carian dan tekan "menyelamatkan untuk menggunakan peta offline ".

Ini akan mendorong anda untuk menyimpan peta, dan anda boleh menyorot atau zum pandangan supaya ia memaparkan semua maklumat yang anda perlukan. Tidak seperti paparan semata-mata, peta boleh dizum ke dalam, jadi walaupun anda tidak dapat melihat semua nama-nama jalan atau terperinci dalam pandangan yang paling luas, mereka masih boleh didapati selepas anda telah menyimpan screenshot.

Satu lagi cara untuk menyelamatkan peta adalah untuk ketuk dan tahan pada lokasi dan Peta Google merah pin akan turun di sana. Selepas itu, tatal ke atas alamat di bahagian bawah dan "save map untuk melihat di luar talian" akan disediakan untuk anda untuk memilih.

Satu lagi cara untuk menyelamatkan peta adalah untuk ketuk dan tahan pada lokasi dan Peta Google merah pin akan turun di sana. Selepas itu, tatal ke atas alamat di bahagian bawah dan "save map untuk melihat di luar talian" akan disediakan untuk anda untuk memilih.

Peta yang dimuat turun tidak memerlukan sejumlah besar ruang, sebenarnya. New York, sebagai contoh, mengambil hanya 13 megabait apabila turun sepenuhnya. Walau bagaimanapun, hanya demi menyelamatkan data, anda mungkin hanya mahu disambungkan kepada Wi-Fi sebelum anda mula memuat turun semua peta yang anda mahu.

Fungsi dalam talian Peta Google jelas tidak boleh diganti, tetapi bagi mereka yang dalam perjalanan dan perjalanan agak sedikit, ini mungkin menyediakan satu penyelesaian kecil kepada masalah sentiasa cuba untuk mencari kawasan penerimaan sel atau tempat di mana anda boleh lintah isyarat Wi-Fi. Juga, hanya mempunyai versi luar talian mudah alih peta yang sentiasa amat diperlukan, terutamanya apabila meneroka kawasan baru.

Site Meter