Halaman

Cara Dapat Internet Free / Percuma

Oleh itu,disini is ada sedikit trick free internet buat korang semua yang terkini dan is pun tak tahu lagi adakah cara ini masih boleh diguna ataupun tidak kerana sehingga kini henfone is masih lagi free internet.lihat cara di bawah ini.

[sociallocker]FREE INTERNET TERBARU MAXIS :
Pertama anda perlu download opera mini 5 final disini
http://opera.com/mobile
Lepas tu set up kan setting opera tersebut seperti dibawah ini.

Frontquery: m.twitter.com.server4.operamini.com:80/
Remove port: Tandakan [x]
Proxy server: m.twitter.com
Connection: Maxis 3g Wap
Frontquery: maxis.mobby.me.server4.operamini.com:80/­http/
Remove port: Tandakan [x]
Proxy type: Http
Proxy server: maxis.mobby.me
Connection: Maxis 3g Wap
Dan save setting anda.jangan lupa untuk meminta setting internet dan mms dari maxis.kalau tak tahu minta ikut cara di bawah ini:
Taip 3GWAP jenama hp model hp(Cth:3GWAP NOKIA N5300) pastu hantar ke 22333.
Atau,korang dail *100#→Internet dan Tetapan→Tetapan→Tetapan→lepastu pilihlah model handphone anda.[/sociallocker]
[sociallocker]

FREE INTERNET TERBARU CELCOM:
Pertama anda perlu download opera mini 5 final disini. http://opera.com/mobile
Lepas tu set up kan setting .
masukkan segala kotak kosong seperti dibawah ini:

pR0xy: 141.0.11.253
port: 80

http://mms.celcom.net.my:0080//../mini5beta.opera-mini.net:8

socket://mms.celcom.net.my:0080//../mini5beta.opera-mini.net:1080

proksi type : httpproksi
server: mms.celcom.net.my:0080//
Untuk mendapatkan setting internet dan mms celcom,anda hanya perlu Taip SET dan hantar ke 20999.
CLEAR!?..
Jika tak faham lagi sila baca betul-betul dan follow up betul-betul ye.

[/sociallocker]



Ok korang cubalah trick yang ada di atas, tapi macam biasa lah kena tekan share ke salah satu social network baru korang boleh nampak setting yang is lock kan tu yea?

Site Meter