Halaman

Cara Packing Barang untuk pergi Melancong atau Percutian

Salah satu aspek yang paling sukar dan sering mengelirukan mana-mana pengembaraan perjalanan ialah menentukan bagaimana untuk membungkus harta benda yang perlu untuk membolehkan bebas masalah persiaran dan menyeronokkan. Walaupun tugas ini mungkin tidak kelihatan begitu sangat penting untuk ramai individu, pelancong berpengalaman memahami pertalian antara barang-barang yang dibungkus dengan baik dan ketenangan fikiran yang boleh diperolehi dari organisasi yang baik.Sebelum perlu meninggalkan rumah itu adalah satu langkah yang bijak untuk mengambil, wajah yang keras dan panjang di perjalanan yang akan datang dan jadual perjalanan yang unik ke lokasi tertentu atau lokasi yang akan dilawati. Pembungkusan perkara apa-apa jenis yang akan minimum yang digunakan adalah pada dasarnya satu pembaziran bodoh ruang berharga, dan ia perlu diingat bahawa dalam dunia hari ini dalam bilik setiap bagasi atau pound tambahan daripada jumlah berat badan boleh menyebabkan bayaran bagasi yang disertakan. Perjalanan cahaya tetapi perjalanan dengan idea yang baik dari aktiviti dijangka untuk membuat penggunaan yang paling berkesan ruang bagasi.

Dalam keadaan perjalanan paling pemilihan bagasi yang akan digunakan memainkan peranan yang penting dalam menentukan bilangan barang yang dicuri dan cara yang di mana ia dibungkus. Secara amnya sebuah beg tunggal, yang boleh menjalankan beg dan dompet atau membawa semua mewakili jumlah yang sempurna ruang untuk bercuti atau perniagaan perjalanan tempoh sederhana. Untuk jumlah pakaian perniagaan seperti guaman atau pakaian yang boleh dengan mudah berkedut, beg pakaian perjalanan menawarkan pilihan terbaik untuk perlindungan dan apabila digunakan boleh mengurangkan saiz beg pakaian konvensional diperlukan dengan ketara.

Setelah bagasi yang akan digunakan dan perkara yang perlu diambil dalam perjalanan telah ditentukan masa tiba untuk benar-benar memulakan pembungkusan. Tempat terbaik untuk mencapai ini adalah sama ada di katil besar atau meja ruang makan, di mana barang-barang boleh diletakkan untuk mendapatkan perspektif visual dan objektif Perbandingan antara ruang bagasi yang ada dan jumlah harta peribadi. Perbuatan mudah akan serta-merta memberi isyarat satu percanggahan yang memerlukan perubahan kepada pelan pembungkusan sebelum apa-apa yang benar-benar masuk ke dalam bagasi.

Cara yang paling biasa untuk membungkus adalah untuk mengisi beg dengan perkara-perkara yang paling biasa kegunaan harian seperti memakai pakaian kasual, pakaian, kasut dan produk kebersihan. Dengan cara ini tidak ada dalam beg pakaian yang tidak boleh diganti pada kos yang nominal ia telah hilang atau dicuri. Pakaian paling padat dengan meletakkan ia rata di atas permukaan yang rata dan bergolek ke dalam bentuk yang bulat, dengan itu menghalang sebarang kemungkinan kedutan. Kasut hendaklah sentiasa dibersihkan secara menyeluruh sebelum pembungkusan dengan pasangan yang bersih diletakkan di dalam sarung kaki untuk memelihara ruang pembungkusan, dan setiap kasut individu harus menghadapi itu rakan kongsi dalam satu kaki ke tumit fesyen dan diletakkan dalam beg plastik kecil. Produk kebersihan perlu disimpan di dalam beg pancuran kecil dan kemudian dibungkus dalam beg plastik untuk mengelakkan kebocoran mungkin dari merosakkan pakaian.

Langkah seterusnya adalah untuk membungkus membawa pada beg, yang sepatutnya digunakan untuk barangan rumah daripada kepentingan sederhana yang sering digunakan pada masa perjalanan paling. Peranti elektronik peribadi dan barangan keselesaan boleh disimpan dalam jangkauan dekat dengan berbuat demikian dan dilindungi daripada rawatan kasar apabila dibungkus dengan pelapik tambahan seperti tuala mandi dan beberapa kain basuhan.

Barang-barang yang lepas adalah untuk membungkus beg tangan wanita atau pembawa semua (bagi lelaki) dan mereka harus mengandungi yang paling penting dan sukar untuk menggantikan barang yang dicuri dalam perjalanan. Tunai, kredit kad, pengenalan, pasport dan tiket pengangkutan hendaklah sentiasa dijaga dengan ketat terhadap kehilangan dan kecurian. Salinan maklumat ini hendaklah dibuat dan ditinggalkan di rumah dengan ahli keluarga atau kawan rapat supaya sekiranya berlaku kecemasan ia boleh didapatkan semula dengan panggilan telefon tunggal. Ia juga adalah penting untuk membungkus mana-mana ubat-ubatan preskripsi atau alat-alat perubatan yang tidak dapat dengan mudah digantikan dengan cara ini, disimpan dengan pengembara pada setiap masa.

Langkah terakhir untuk pembungkusan untuk perjalanan adalah untuk sentiasa ingat untuk meninggalkan sedikit ruang dalam setiap bagasi supaya barangan boleh disusun semula untuk menampung untuk cenderamata yang dibeli.

Site Meter