Halaman

Harimau Malaya Perlu Jaring Gol Awal AFF Suzuki 2014

Harimau Malaya , berhadapan tugas sukar pada malam ini Stadium Negara, adalah pada misi untuk menjaringkan awal matlamat untuk berada dalam kawalan akhir pusingan kedua 2014 AFF Suzuki Cup.

Malaysia memerlukan tiga gol tanpa dibolosi sebarang menewaskan Thailand selepas tewas 0-2 dalam perlawanan pertama di Bangkok.

Jurulatih Harimau Malaya , Dollah Salleh berkata matlamat awal akan meningkatkan keyakinan pemain dan sokongan peminat diraih.

" Kita perlu memberikan yang terbaik , apa yang penting adalah untuk mendapatkan gol awal , " katanya .

Beliau berpuas hati dengan keadaan padang Stadium Nasional dan beliau berharap ia tidak akan hujan malam esok kerana ia boleh menjejaskan rentak permainan .

" Di sesetengah kawasan , rumput telah matang dan dalam sesetengah ia telah hilang. Saya bimbang hujan akan menjejaskan peluang kita untuk pemarkahan, " katanya .

Dalam hal ini , Dollah mahu pertahanan skuad negara untuk menutup bahagian tengah Thailand yang diketuai oleh pemain maut mereka Chanathip Songkrasin yang sangat cepat dalam serangan .

" Kekuatan mereka adalah di bahagian tengah dan saya tahu kelemahan mereka , " kata bekas jurulatih polis .

Untuk rekod , Malaysia di bawah jurulatih Datuk K. Rajagobal muncul juara pada 2010 selepas memenangi 4-2 pada agregat ke atas Indonesia pada perlawanan akhir .

Thailand memburu gelaran keempat mereka selepas juara pada tahun 1996 , 2000 dan 2002.

Site Meter