Halaman

5 Tips Untuk Terus Maju Dalam Hidup

1. Set matlamat.
Usahawan yang tahu apa yang mereka mahu dan telah menetapkan kursus yang lebih cenderung untuk mencapai objektif mereka. Matlamat bertindak sebagai peranti homing untuk tindakan seorang usahawan. Kadang-kadang mereka mungkin perlu mengambil langkah ke belakang atau ke sisi untuk terus bergerak ke hadapan. Seperti North Star membimbing ahli pelayaran, matlamat membantu usahawan mewujudkan kursus baru selepas membuat pelarasan.

2. Jangan takut kepada kegagalan.
A mantera saya ulangi di acara radio saya, bercakap pembabitan dan saluran YouTube adalah "Gagal kerap. Gagal cepat. Gagal ke hadapan." Selalunya orang yang mengajar bahawa kegagalan berbuat demikian adalah buruk. Namun tanpa kegagalan beberapa usahawan akan tahu cara untuk kejayaan. Usahawan jarang mendapatkan betul pada kali pertama. Tetapi mempunyai keupayaan untuk menyimpan bergerak dengan membuat pelarasan meningkatkan kemungkinan kejayaan.

3. Ambil risiko.
Herjavec juga menulis, "Terima bahawa terdapat peluang yang anda akan gagal untuk membuat lompatan di jurang, atau batu yang anda akan melangkah ke atas boleh runtuh, tetapi memahami bahawa ganjaran lebih besar daripada risiko."

Sesungguhnya ada kebenaran untuk mengatakan "Tiada apa-apa meneroka, tiada apa yang diperolehi."

4. Jangan menyelesaikan.
Sesetengah usahawan boleh menyerang emas kali pertama keluar. Yang lain memerlukan lebih banyak masa, tenaga dan mungkin penjajaran beberapa planet.

Jangan hilang semangat. Terus bergerak. Menilai pelan perniagaan anda dan membuat penyesuaian yang diperlukan berdasarkan maklum balas dan keputusan. Kadang-kadang bergerak lalu halangan yang besar ertinya akan sekelilingnya dan tidak semestinya di atasnya.

5. Dapatkan mentor.
Usahawan yang membeku dan berbuat apa-apa apabila mereka datang kepadamu "saat kebenaran" mereka boleh berbuat demikian kerana mereka tidak tahu apa yang perlu dilakukan seterusnya. Cara terbaik untuk mencapai kejayaan adalah untuk bekerja dengan seseorang yang telah pun di jalan yang sama. Banyak yang boleh berlaku dalam perniagaan tetapi mentor yang betul boleh membantu usahawan menavigasi perangkap dan terus bergerak ke hadapan, meningkatkan kemungkinan untuk berjaya.

Site Meter