Halaman

6 Pekara Perlu Anda Tahu Apabila Ingin Membuka Perniagaan Sendiri

1. Menjadi seorang usahawan adalah kesepian.
Oleh kerana syarikat itu adalah permulaan yang, tidak ada bahagian HR, akaun jabatan atau pasukan pentadbiran. Jadi ia hanya anda, pengasas syarikat, menyelia semua tugas-tugas pentadbiran.

Dan sekiranya anda di luar pada mesyuarat jalan bakal pelanggan, tiada apa yang akan dilakukan kerana anda tidak ada untuk melakukannya.

Dengan beberapa jabatan utama hilang dari tenaga kerja anda, khidmat luar bagi beberapa tugas-tugas ini. Kontraktor yang perlu diberi taklimat sepenuhnya bekerja untuk spesifikasi anda. Bahawa SAPS masa tetapi, tanpa tenaga kerja untuk menyelesaikan sesuatu dicapai dalam rumah, anda tidak mempunyai pilihan.

Jika anda memerlukan seseorang untuk berbincang dengan, mencari rakan kongsi perniagaan atau sewa anggota pasukan pertama anda.

2. Bakat tidak beratur.
Sebagai ghairah kerana anda mungkin tentang perniagaan anda, orang yang anda mungkin cuba untuk mengupah mungkin tidak. Top orang jarang mahu untuk menyertai syarikat mereka tidak tahu untuk gaji kurang, kurang faedah - dan kurang kepastian.

Anda perlu memasarkan diri anda dan jenama anda. Berkongsi visi anda dan menarik pekerja yang berpotensi supaya mereka akan lihat positif daripada permulaan yang: tanggungjawab yang lebih, peluang untuk belajar kemahiran baru dan mungkin bahagian ekuiti.

Setelah anda mempunyai seorang pekerja di atas kapal, menjaga orang itu.

Ia adalah penting bagi pasukan untuk bon, jika tidak puas hati pekerja akan berhenti.

Berkaitan: 7 Tips untuk Pitch Pelaburan Itu merangsang dan memberi inspirasi

3. Walaupun di pasaran yang menggalakkan, pelabur adalah sukar untuk mencari.
Anda mungkin berfikir anda akan tersandung pelabur malaikat atau pemodal teroka yang ingin membeli ke dalam perniagaan anda. Tetapi mencari pelabur yang tepat untuk keperluan anda boleh menjadi rumit.

Sebelum anda mula menaikkan modal, tanya diri anda beberapa soalan sukar: Apakah nilai sebenar perniagaan saya? Apakah bahagian yang perlu saya memberikan? Kata apa yang akan berlaku adil?

Pertimbangkan apa lagi yang anda perlukan dari seorang pelabur. Beberapa datang dengan pelbagai pengalaman yang pengasas permulaan boleh memanfaatkan dan boleh menawarkan hubungan mentor dan juga wang tunai.

4. Meyakinkan pelanggan untuk membeli produk anda sukar.
Pemasaran usaha baru ada berjalan kaki di taman. Anda mahu pelanggan untuk membeli ke dalam perniagaan anda. Tetapi mereka tidak tahu jenama anda, jadi anda perlu bekerja lebih keras.

Anda akan mendapati diri anda bercakap kepada lelaki itu di bahagian bawah rantaian perintah di beberapa organisasi dan ia boleh menjadi seperti berjalan melalui ladang ranjau yang cuba untuk memikirkan yang menolak untuk menawarkan untuk mendapatkan kaki anda di pintu.

Mendapat pengiktirafan untuk jenama anda memerlukan ketabahan. Anda juga perlu kesabaran: Tawaran mengambil masa lebih lama untuk menutup daripada yang mungkin pada mulanya diperolehi. Daya tahan perlu untuk melantun kembali jika anda kehilangan pelanggan.

Tetapi itu hanya halangan kecil. Oleh itu bangun dan kembali di luar sana menjual.

5. Tunai adalah raja.
Satu aliran tunai yang sihat ialah kunci untuk permulaan dan kejayaan pada mendapatkan pembiayaan daripada bank yang jauh dari dijamin. Ini ertinya mendapat dibayar adalah penting tetapi pelanggan tidak sentiasa bertindak balas kepada bil-bil pada masanya.

Ia mungkin menarik untuk mengancam untuk memotong hubungan dengan pelanggan nonpaying, tetapi ia adalah langkah yang betul? Ini akan membakar hubungan yang anda mengambil masa yang lama untuk membina?

Peringatan automatik ditetapkan untuk membantu anda ingat untuk perlahan-lahan mengejar bayaran yang terhutang. Kadang-kadang pelanggan hanya mempunyai begitu banyak bil lain yang milik anda - dari pemain kecil - berakhir di bahagian bawah longgokan.

6. Ada tol peribadi yang besar.
Walaupun usahawan melakukannya secara sendirian kerana mereka bersemangat tentang perniagaan mereka, mereka perlu mengambil kira kos untuk kehidupan peribadi mereka.

Tidak ada perkara seperti jadual 9-ke-5 untuk pengasas syarikat itu dan tidak bercuti ketika dia boleh berehat dari kerja lengkap. Melainkan anda mempunyai rakan kongsi perniagaan untuk berkongsi beban kerja, anda tidak boleh hanya menyerahkan tugasnya dan kepala keluar pintu.

Dan ketika datang untuk cuti bersalin, lupa. Apabila anak kedua saya dilahirkan musim panas yang lepas, saya mengambil masa seminggu off. Ini adalah di mana mempunyai pengasas atau # 2 menjadi begitu berharga.

Site Meter