Halaman

Altel Prepaid dan Postpaid

Senarai Alamat Dan Cara Topup Pakej Altel Postpaid dan Altel Prepaid dan kisah



Jangan segan-segan silalah shared dekat facebook link ini supaya dapatlah kita sama2 membantu copy pastehttp://ericoanaci86.blogspot.com/2014/07/pakej-altel-postpaid-dan-altel-prepaid.html


sumber Lelaki terhebat terbaik klick di <<SINI>>

Cara Semak baki Altel - *124# hot here
Cara Semak Maklumat Akaun Altel -  *102#
Cara Top up altel Tambah Nilai Altel  - *122*(16digit)#

atau melalui cimbclicks copy number PIN* 





Terbaru 2015


Hello! Berita baik kepada pelanggan Altel yang suka berkongsi, kini anda boleh menikmati servis terkini dari kami – Share Kredit. Dengan Share Kredit, anda boleh berkongsi atau meminta kredit bila-bila masa yang anda perluUntuk menggunakan Share Kredit, berikut adalah caranya:
Untuk berkongsi kredit:
1. Dail *102#
2. Pilih AIRTIME SHARE
3. Pilih TRANSFER
4. Pilih RM3 or RM5
5. Masukkan no. telefon penerima 011no.tel>
6. Pilih YES
Untuk meminta kredit:
1. Dail *102#
2. Pilih AIRTIME SHARE
3. Pilih AIRTIME REQUEST
4. Pilih RM3 atau RM5
5. Masukkan no. peminta 011no.tel>
6. Pilih YES
Untuk info lebih lanjut: http://bit.ly/altel-services

News Feb 2015


BOOOMMMM!

Hello! Atas permintaan anda semua yang selalu tanya “Mana daily plan?”, jadi, ta daa, Pelan Data Cili Padi untuk anda semua.

Memperkenalkan pelan data terbaru dari Altel untuk semua data yang anda perlukan dalam masa 48 jam. Dengan hanya RM4, anda kini boleh menikmati 200MB data dalam masa 48 jam! Ya, 48 JAM! Kini anda boleh beborak lebih lamaaaaaaaa…

Untuk melanggan ;
Dail *102#, pilih BROADBAND, pilih 200MB RM4 dan kemudian tekan hantar ATAU SMS 200MB ke 25835.

Untuk info berkenaan Pelan Data Cili Padi, anda boleh layari http://bit.ly/Altel-DataPlan sekarang.


Sambungan.... lebih menarik tawarannya






terbaru update dari altel internet

Altel, promosi lanjutan tempoh sah untuk 500MB, 1GB dan 1GB telah dilanjutkan sehingga 31 March 2015 





 

Talk, Text & Surf

TILL THE COWS COME HOME!

Simplicity, affordability, flexibility and more than satisfactory service. You get all that and more with Altel. Discover the Altel experience today







Altel Starter Packs
Get started at only RM7.
Comes preloaded with RM5 credit and valid for 30 days.

 



Activate Your SIM

Once you’ve got your Altel SIM into your phone, simply call any number you like or call our Customer Service at+603-2613 3888. You will then be directed via IVR to select your preferred language and other settings. That’s it! Your SIM is now activated.





plan top up Reload Altel










ada juga melalui cimbclicks 




Kadar Caj Altel


Affordable Rates for Everyone!

TALK AND TEXT MORE WITHOUT BREAKING THE BANK.





16 sen per minute*




5 senper SMS



25 sen per MMS



5 sen
per MB**


* 60-second charging block
** or per session






Mobile Broadband Plans

To subscribe, simply make sure you have a sufficient credit balance in your account for your preferred plan to be activated.



setelah aku menggunakan Altel waaaaa line dia mantap laju. walaupon kawasan aku ni selalu macam ciput terbaik kan. dah topop dapat bonus automatik pulak tu






line sentiasa "H++" duit aku rm4.90 + topup rm30.00 = rm34.90
dapat bonus rm3.00 tolak plan internet rm28.00 = rm9.90

BUKTI LINE TENET LAJU MENGGUNAKAN ALTEL LIHAT GAMBAR



Dengan ini aku bagi korang kesimpulan tentang Altel
1.Altel milik melayu
2.Altel line internet dan coverage line dapat capai hingga ceruk kampung
3.Altel mempunyai 4G LTE serta pemegang terbesar 40MHz berbanding telco lain
4.Topup beli di Shell, Petron, Esso, Caltex, Tesco, Giant, Aeon Big, Jusco, Ayamas, Sen Heng, RHB, CIMB, OnKing, Restoren Ali Maju.
5.Internet package ada dua, 1GB RM28, 2GB RM48
6.Altel boleh tukarkan line dan kekalkan nombor asal.
7.Tempat beli simcard Altel: www.altel.my/en/where-to-buy

Dah baca panjang-panjang ni jom CLICK SHARE supaya kawan korang yang lain terkena baca sampai habis macam korang, dan mana tau dia berminat tukar Altel? Korang mungkin rasa tak nak tukar lagi, tapi kalau korang CLICK SHARE mungkin kawan korang tukar. Dapat bantu Syed Mokhtar Bukhary pecahkan monopoli telco yang dipegang cina dan india.


Senarai alamat sim card Altel dijual:

http://altel.my/en/where-to-buy

Bukti Altel pemegang terbesar 40Mhz:

http://www.utusan.com.my/utusan/Korporat/20130924/ko_01/Altel-sedia-masuk-gelanggang

Bukti Syed Mokhtar dikategorikan sebagai Wira Dermawan:

http://www.sinarharian.com.my/bisnes/syed-mokhtar-wira-dermawan-1.294066



Updated terbaru dan feedback dari Altel



Site Meter