Halaman

Cara Hack Whatsapp Orang Lain

Cara Hack Whatsapp Orang Lain

Anda ingin tahu cara hack whatsapp account orang lain menggunakan smartphone anda? Disini ada cara untuk anda lakukannya. Amaran: tutorial ini hanyalah untuk memberikan kesedaran bahawa account whatsapp anda boleh di hack oleh orang lain atau orang yang terdekat dengan anda.

Apakah benar-benar mungkin untuk hack whatsapp. Adakah ia benar-benar mungkin untuk hack WhatsApp? Baik secara teorinya Ya, ada apa-apa seperti keselamatan 100%. Hampir setiap keselamatan boleh ditembusi, setiap encryptions boleh retak tetapi apabila kita bercakap mengenai keselamatan, soalan sebenar untuk ditanya ialah; Berapa banyak masa dan sumber-sumber yang diperlukan untuk menggodam sistem?

Method 1: MAC Spoofing

1) Uninstall WhatsApp dari telefon atau peranti anda. Anda akan memasang sekali lagi pada akhir kaedah, tetapi anda perlu mengkonfigurasi ia berbeza, dan cara paling mudah untuk memastikan anda boleh berbuat demikian dengan betul adalah untuk sepenuhnya uninstall sekarang.

2) Dapatkan telefon sasaran anda. Anda akan memerlukannya untuk dua langkah-langkah yang berbeza sepanjang proses itu, tetapi ini tidak perlu mengambil masa yang lama - anda akan dapat mengembalikannya sebelum sasaran anda mula ketinggalan.

3) Cari Media Access Control (MAC) alamat telefon sasaran anda ini. Alamat MAC merupakan pengecam unik yang diberikan kepada telefon anda atau peranti lain yang pada dasarnya berfungsi sebagai identiti dalam talian. Cari dan menulis alamat MAC sasaran anda. Ia mengambil bentuk enam pasang huruf atau nombor, dipisahkan oleh tanda titik bertindih (01: 23: 45: 67: 89: ab).
Pada Android, mencari ini dalam Tetapan → Mengenai telefon → Status → alamat Wi-Fi MAC.
Pada iPhone, pergi ke Tetapan → Besar → → Mengenai Wi-Fi Alamat.
Menggunakan telefon Windows, lihat dalam Tetapan → Maklumat Mengenai → More → alamat MAC.
Pada BlackBerry, pergi ke Pilihan → Device → Device dan info Status → WLAN MAC.

4) Cari alamat MAC anda menggunakan arahan di atas. Pastikan untuk menyimpannya di tempat yang selamat, seperti yang anda akan mahu untuk menukar peranti anda ke alamat yang sebaik sahaja anda selesai.

5) Perubahan ("spoof") alamat MAC telefon anda dengan sasaran anda. Ini akan membolehkan telefon anda untuk lulus sebagai sasaran anda, membiarkan anda meyakinkan WhatsApp bahawa anda sasaran anda apabila anda log masuk.
Pada iPhone atau peranti lain, memasang aplikasi spoofing MAC seperti MacDaddy X atau WifiSpoof. Menggunakannya untuk menukar alamat MAC anda.
Pada Android, memasang BusyBox dan Pelagak Terminal (aplikasi yang boleh didapati secara percuma di Google Play). Dalam terminal, jenis "link ip show" untuk melihat senarai antara muka. Kenal pasti satu yang mempunyai alamat MAC anda - untuk contoh ini, kami akan menggunakan antara muka eth0. Dalam emulator terminal, masukkan "alamat pautan ip set eth0 XX: XX: XX: XX: XX: XX" dan "ip pautan set siaran eth0 XX: XX: XX: XX: XX: XX", di mana eth0 adalah antara muka anda dikenalpasti dan XX: XX: XX: XX: XX: XX adalah alamat MAC sasaran anda. Untuk memeriksa bagi memastikan anda telah berjaya menukar alamat MAC anda, masukkan "ip pautan show eth0."

6) Memasang dan mengkonfigurasi WhatsApp pada telefon anda. Masukkan nombor telefon sasaran anda untuk menubuhkan WhatsApp daripada anda sendiri. Ini akan membolehkan anda untuk menerima mesej mereka dan menghantar mesej dari akaun mereka.

7) Dapatkan kod pengesahan daripada telefon sasaran anda. Kod ini akan dihantar ke nombor telefon mereka sebagai sebahagian daripada proses konfigurasi WhatsApp. Mengakses telefon mereka satu masa lalu untuk mendapatkan kod pengesahan. Masukkan ke dalam WhatsApp pada telefon anda apabila digesa, dan anda semua bersedia untuk pergi.
Jika anda tidak mahu sasaran anda untuk mengetahui tentang menipu anda, deletekan kod pengesahan daripada telefon mereka sebelum mereka boleh melihatnya.

8) Apabila anda tidak lagi perlu mengakses akaun WhatsApp sasaran anda, menukar alamat MAC anda kembali untuk apa yang ia adalah. Ulangi arahan untuk mengubahnya, tetapi kali ini menukarnya ke alamat asal anda dan bukannya sasaran anda. Ini akan menyimpan semula telefon anda kepada bagaimana ia pada asalnya, yang akan memastikan bahawa tidak ada masalah masa depan dengan penggunaan Internet atau sambungan.

Site Meter