Halaman

Cara Kira Bandwith

Belajar bagaimana untuk mengira jalur lebar adalah satu proses yang sangat mudah yang boleh membuat menyemak imbas web dan memuat turun fail pengalaman yang lebih mudah.

Mengetahui berapa banyak bandwidth anda mempunyai membenarkan anda untuk mencari tahu kira-kira berapa besar laman web anda boleh menjadi tuan rumah, bagaimana fail lama akan mengambil masa untuk memindahkan dan apa tetapan Internet menyediakan pengalaman yang optimum.

Langkah
Kira Bandwidth Langkah 1.jpg
1Figure daripada jenis sambungan yang anda mempunyai. Adakah anda mempunyai sambungan jalur lebar? DSL? Dial-up? Masing-masing menawarkan kelajuan yang berbeza. Sambungan jalur lebar biasanya mempunyai 512 kilobait / kelajuan kedua atau lebih (untuk memberi idea bagaimana cepat iaitu, laman web purata kira-kira 70 kilobytes dan lagu purata kira-kira 3,000 kilobait, atau 3 megabait).

Kira Bandwidth Langkah 2.jpg
2Run ujian kelajuan. Terdapat beberapa cara untuk melakukan ini:
Secara manual memuat turun fail dari e-mel atau laman web yang dipercayai. Menonton kelajuan pemindahan dan purata kadar tertinggi dan terendah untuk mencari jalur lebar sebenar purata anda.
Jalankan ujian kelajuan automatik menggunakan laman web yang ping (menghantar dan menerima paket data) pelayan yang terletak di negara-anda sebaik-baiknya di kawasan anda.

Ini adalah cara yang paling mudah untuk memikirkan bandwidth anda kerana ia sepenuhnya automatik. Terdapat pelbagai laman web yang dipercayai yang memberitahu anda bagaimana untuk mengira jalur lebar, tetapi salah satu yang paling mudah disediakan oleh CNET (pautan ini dilampirkan di bawah). Hanya klik pada lokasi anda dan ia akan melakukan yang selebihnya untuk anda.

Kira Bandwidth Langkah 3.jpg
3Call pembekal Internet anda jika semua yang lain gagal. Mereka akan dapat menyediakan semua maklumat yang anda perlukan tentang talian Internet anda, penggunaan, kadar turun dan topi yang berpotensi.

Tips
Sambungan dial-up menyediakan lebar jalur 56 kilobait sesaat. A talian DSL biasanya menyediakan antara 256 kilobait kedua kepada 512 kilobait sesaat. Sambungan Internet jalur lebar biasanya menyediakan megabait (1000 kilobytes) yang kedua atau lebih. Mengetahui jenis sambungan asas anda memberi anda permulaan yang baik dalam mencari jalan bagaimana untuk mengira jalur lebar.
Jarak memberi kesan kepada kelajuan. Jika anda cuba untuk mengakses pelayan atau laman web yang dihoskan di negara lain, kelajuan pemindahan ketara anda akan berkurangan.

Kelajuan pemindahan adalah berbeza dari bandwidth. Bandwidth adalah mungkin kelajuan sambungan anda semasa kelajuan pemindahan biasanya kelajuan yang digunakan. Anda hampir tidak pernah akan menggunakan semua bandwidth anda, jadi jangan terkejut apabila anda mempunyai / bandwidth kedua 512K tetapi 100k / kelajuan muat turun kedua.

Satu lagi perkara yang baik untuk memeriksa apabila memikirkan bagaimana untuk mengira jalur lebar adalah topi Internet anda. Banyak tempat mempunyai topi berapa banyak data yang anda boleh menggunakan. Pelanggan dengan kelajuan yang sangat cepat dengan mudah boleh melebihi topi mereka, supaya mengetahui bandwidth anda dapat membantu anda mengurangkan penggunaan anda.

Site Meter