Halaman

Cara Lajukan Download

Adakah anda kecewa dengan kelajuan muat turun yang rendah? Pernah tertanya-tanya bagaimana untuk meningkatkan kelajuan muat turun anda dengan ketara? Walaupun ia adalah mustahil untuk sepenuhnya mengoptimumkan prestasi internet anda dan kelajuan muat turun, tips berikut dan helah akan membantu dengan ketara.

Tips
Beberapa pemecut muat turun melakukan kerja, tetapi ada yang tidak. Dapatkan satu dengan komen yang terbaik dan banyak muat turun.
Ia mungkin komputer anda perlahan kelajuan Internet ke bawah. Cuba untuk meningkatkan memori anda, meningkatkan CPU anda, memasang perisian antivirus dan membersihkan cakera keras anda. Jika anda menggunakan tanpa wayar, pastikan kad wayarles atau rangkaian anda adalah terkini dan tidak mempunyai apa-apa kesilapan perisian.
Kelajuan Internet yang lebih baik mungkin lebih mahal, tetapi ia berbaloi!

Amaran
Menjadi benar-benar yakin untuk mengikuti prosedur yang betul semasa mengemas kini firmware router.
Beberapa pengoptimal Internet akan mengelirukan sambungan Internet anda jika anda tidak mengkonfigurasi dengan betul.

Menutup mana-mana Internet menggunakan program yang anda tidak perlu, supaya menutup apa-apa jenis program P2P (kecuali ini adalah bagaimana anda memuat turun); Pelayar Internet; penstriman media; dan permainan seperti WOW, atau mana-mana permainan lain talian berbilang pemain. Ini akan meningkatkan trafik masuk yang ada anda mempunyai.

2 Make memastikan firewall anda tidak menyekat program dan pelabuhan telah dibuka. (Lihat di bawah).

3 Get pengurus muat turun. Sesetengah daripada mereka adalah sebenarnya lebih cepat daripada kelajuan muat turun yang anda lihat apabila menggunakan Internet Explorer atau Mozilla Firefox (lihat di bawah untuk pengurus muat turun yang baik). Orbit Downloader adalah satu yang baik.

4 Use / mendapatkan pelayar / sambungan internet yang lebih pantas (Opera: http://www.opera.com/ atau Google Chrome: https://www.google.com/chrome)

5 If anda menggunakan wayarles, pergi lebih dekat dengan router.

6 If anda menggunakan ethernet, menggunakan talian ethernet yang singkat anda boleh mencari.

7 Or, menggunakan LAN.

Site Meter