Halaman

Cara Pasang / Tukar Tombol Pintu Dengan Mudah

Bagaimana Gantikan satu Interior tombol pintu
Sama ada mereka terlalu keras atau terlalu longgar atau terlalu uzur dan ketinggalan zaman, tombol pintu dalaman adalah sesuatu yang anda boleh dengan mudah menggantikan diri anda. Dengan alat asas dan beberapa langkah-langkah yang dinyatakan di bawah, anda boleh mula mengeluarkan skru, menggantikan plat, dan menyesuaikan bukaan untuk muat tombol pintu baru anda.

Dapatkan tombol pintu penggantian. Selain gaya, mencari sesuatu yang kukuh yang akan memegang sehingga penggunaan yang teratur dan berlangsung lama. Juga, pertimbangkan sama ada ini akan pergi pada bilik tidur, bilik mandi atau almari. Sekiranya ia mempunyai kunci privasi? Jika anda mempunyai pemegang gaya-tuil dan pemegang kunci, anda akan perlu untuk mendapatkan pegangan kanan atau kidal sesuai dengan arah pintu. Beli tombol pintu dengan pawl panjang yang sama dengan yang anda menggantikan.

Tanggalkan dua skru pada plat muka. Twist lawan jam untuk mengeluarkan.

Tanggalkan dua skru pada plat tombol. Pemegang akan longgar, jadi bersiaplah untuk kedua-dua pihak untuk jatuh.

Tarik pemegang off kedua-dua pihak.

Tolak faceplate dan pawl keluar melalui bukaan.

Longgarkan dua skru pada plat mogok dan mengeluarkan plat mogok.

Beberapa tombol pintu datang dengan pilihan plat muka. Pada satu ini, anda boleh menggantikan plat muka oleh prying dgn pemutar skru rata bilah. Pilih plat muka yang sepadan dengan bukaan pada pintu anda.

Bersaiz sehingga plat mogok dan pawl mekanisme baru dengan lubang-lubang di pintu anda dan tiang pintu.

Menggunakan tukul besi dan pahat untuk melaraskan bukaan di pintu dan pintu tiang, jika perlu.

10 Tolak mekanisme pawl baru dan plat muka ke pintu. Pastikan pawl menghadapi cara pintu akan ditutup, jadi sebelah condong akan memenuhi plat mogok. Menolak dengan tangan anda harus bekerja. Jika tidak, anda mungkin perlu untuk menggerudi lubang yang agak besar. Sebagai alternatif, anda boleh meletakkan blok kayu terhadap plat muka dan ketuk pada blok kayu dengan tukul besi. Simpai plastik hitam yang terdapat dalam gambar boleh membantu untuk mengambil diameter tambahan jika pembukaan longgar

11 Skru ke bawah mekanisme pawl, memastikan ia adalah seperti tahap yang mungkin.

12 Masukkan pemegang ke pintu supaya tambatan persegi sesuai melalui lubang persegi dan lubang skru menyelaraskan dengan silinder Thread di sisi lain. Semak bahawa tindakan yang dapat dilaksanakan dan kunci menghadapi arah yang betul.

13 Masukkan dan ketatkan skru yang memegang pemegang.

14 Pasang plat mogok.
15Check segala-galanya yang sesuai dan menutup dengan betul, dan membuat apa-apa perubahan yang perlu.
Tips
Duduk di atas sebuah bangku rendah atau kerusi boleh membuat ia lebih mudah untuk bekerja pada ketinggian ini, terutama jika anda melakukan apa-apa chiseling. A doorstop atau objek lain untuk menjaga pintu masih boleh membantu.
Jika skru kayu lama telah meninggalkan kayu yang remuk tidak akan mengambil skru, mengisi mereka dengan lubang Spackle keras atau bonder kereta. Tunggu sehingga lubang kering, gerudi perintis, dan meletakkan skru baru anda.
Baca arahan yang datang dengan tombol pintu penggantian anda, terlalu. Mereka mungkin mempunyai petua tertentu untuk model itu.
Jika plat mogok lama adalah baik-baik saja dan perlawanan, anda hanya boleh biarkan ia menjadi. Ia bukan sebahagian daripada yang memakai atau mendapat banyak perhatian.
A alat berputar, seperti alat DREMEL, boleh digunakan dengan sedikit akhir-memotong untuk mencukur kayu yang berlebihan dan melaraskan slot, jika anda berhati-hati. A tukul dan pahat biasanya lebih cepat, lebih selamat, dan lebih tepat, walaupun.
Setelah setiap pasang skru pengukur ketat cuba mengetatkan mereka kedua-dua masa akhir. Kadang-kadang satu akan melonggarkan sedikit sebagai Ketatkan lain. Jangan terlebih mengetatkan, walaupun, terutama pada skru kayu.

Site Meter