Halaman

Tips Untuk Mengelakkan Perompak Dalam Clash of Clans (COC)

# 1: ... Tetapi Jangan Perangkap It!
Kedua, jangan perangkap / mempertahankan Dewan Bandaran anda. Saya telah melihat orang-orang yang melakukan ini, dan ia cenderung untuk sama ada membuat perompak marah dan kemudian mereka menyerang anda untuk sumber, atau ia memastikan penceroboh dari memberi anda perisai. Ini adalah tidak produktif. Bukan sahaja yang anda membuang pertahanan melindungi sesuatu yang anda tidak mengambil berat tentang, tetapi anda juga menjadikannya lebih mungkin bahawa seseorang akan menyerang anda, mengambil barang-barang anda, tetapi anda meninggalkan unshielded.

Mengelakkan Serbuan di Pertembungan Puak-puak: Terperangkap TH FTL

Daripada memerangkap Dewan Bandaran, perangkap anda laluan dari Dewan Bandaran ke seluruh pangkalan anda. Letakkan pertahanan dalam cara yang mereka akan memukul selepas Dewan Perbandaran anda ke bawah. Dengan cara ini, anda boleh membunuh tentera mereka digunakan untuk serbuan Dewan Bandaran, yang mungkin membuat penceroboh yang berfikir bahawa mereka mendapat apa yang mereka perlukan dan hanya perlu bergerak.

# 2: Pastikan anda Tutup Dewan Perbandaran
Kebanyakan Pertembungan pemain Clans meletakkan Dewan Perbandaran mereka di luar dinding mereka, kerana ini adalah satu cara yang berkesan untuk mendapatkan perisai percuma. (Ini adalah asas yang "asas pertanian") tak dibela Town Halls menarik peserta yang berminat untuk trofi dan bukannya sumber. Ini adalah idea yang baik, dengan pasti.

Namun, masih terdapat beberapa peraturan yang baik ibu jari di sini.

Pertama, menjaga Dewan Bandaran berhampiran anda untuk asas anda. Tidak melekat dengan cara off di sudut. Anda mahu perompak untuk melihat Dewan Perbandaran anda, supaya mereka memukul. Saya telah menyerbu pangkalan hadapan di mana Dewan Bandaran adalah benar-benar tidak dilindungi, dan saya tidak memukul kerana saya tidak melihatnya. Dalam beberapa kes, saya telah benar-benar diambil sumber dan kemudian meninggalkan asas unshielded selepas itu kerana ini. Itulah yang paling teruk daripada semua dunia yang mungkin.

Saya cadangkan meletakkan berhampiran Dewan Bandaran anda untuk dinding luar pangkalan anda jika anda boleh. Dengan cara itu, jika seseorang sedang mempertimbangkan anda untuk serbuan, mereka terikat untuk melihatnya.

# 3: Melindungi anda Drills Dark Elixir
Kebanyakan orang tidak bimbang tentang pengumpul mereka. Mereka akan mendapatkan melanda, dan itu fakta. Anda umumnya lebih baik melindungi Stor simpanan anda. Kebanyakan barang rampasan anda akan berada di sana, bukan?

Ini adalah benar untuk penawar dan emas, tetapi tidak untuk Dark Elixir. Pada TH10, jika seseorang memusnahkan simpanan DE anda, mereka hanya mendapat 4% kandungannya. Malah, (seperti tulisan ini) dalam maxed keluar asas TH10, dengan pengumpul dan Stor simpanan penuh, penyimpanan Dark Elixir akan memberikan 3,000 DE jika dimusnahkan sepenuhnya. Sementara itu, ketiga-tiga latihan penuh anda mendapatkan di TH10 boleh memberi 1,350 setiap DE - 75% daripada apa yang ada di dalam mereka - untuk sejumlah 4,050 DE.

Mengelakkan Serbuan di Pertembungan Puak-puak: Terdedah DE Drills FTL

Pada asasnya, perompak adalah jauh lebih baik memukul pangkalan dengan latihan penuh yang kurang dilindungi daripada pergi selepas penyimpanan DE anda. Jadi ramai orang meninggalkan latihan mereka di luar dinding atau di lokasi yang underdefended - ia tidak siuman.

# 6: Jangan Rush Menaiktaraf Dewan Perbandaran anda
Lembu Kudus adalah ini satu besar. Anda tidak akan percaya jumlah Town Hall 8 asas yang masih mempunyai tahap 1 dinding kayu.

Mengelakkan Serbuan di Pertembungan Puak-puak: TH Awal Upgrade FTL

Relatif peringkat Dewan Perbandaran menentukan berapa banyak sumber penceroboh yang boleh mengambil dari asas anda. Sebagai contoh, jika anda adalah Dewan Perbandaran 9 dan penceroboh adalah Dewan Perbandaran 8, mereka boleh mengambil 110% daripada sumber-sumber yang mereka biasanya akan dapat. Jika asas anda adalah tahap kebanyakannya rendah kecuali Dewan Bandaran anda, palang pintu yeah mereka menyerang anda dan mengambil barang-barang anda.

Panduan berkaitan Jika anda tidak pasti apa yang perlu menaik taraf, pergi baca panduan naik taraf kami!

Versi ringkas ialah anda perlu menaik taraf semua sebelum menaik taraf Dewan Bandaran anda. Max daripada mereka walaupun dinding. Yeah, ini menyakitkan, tetapi anda perlu melakukannya beberapa ketika dan anda juga mungkin melakukannya sekarang.

# 5: Semak Dalam Dua hingga tiga kali sehari
Serbuan pengumpul yang jauh serbuan yang paling biasa dalam Pertembungan Puak-puak. Perompak Pemungut menggunakan tentera murah untuk memukul pengumpul anda apabila mereka sepenuhnya sumber-sumber. Jelas sekali, cara terbaik untuk mengelakkan serbuan pengumpul di Pertembungan Puak-puak adalah untuk menjaga pengumpul anda kosong.

Dengan mengandaikan anda menggunakan "asas pertanian" dan meninggalkan Dewan Perbandaran anda di luar dinding anda, anda akan mendapat 12 jam perisai apabila seseorang memusnahkan ia. Ini biasanya berlaku cukup pantas untuk saya selepas perisaiku tamat.

Apabila anda mendaftar masuk, walaupun, melakukan lebih daripada sekadar meraih pengumpul anda. Apa yang anda mahu lakukan adalah membuat kerja perisai percuma untuk anda. Sebagai contoh, saya menyemak asas saya tepat sebelum tidur. Ketik semua pengumpul, dan kemudian saya akan memecahkan perisai saya walaupun saya tidak merancang untuk menyerang. Kemudian saya pergi ke katil. Ada orang yang terikat untuk datang bersama-sama dan memukul Dewan Bandaran saya dan memberikan saya perisai sebelum pengumpul saya menjadi cukup masak akan menyerbu.

Perkara yang sama pada lewat pagi - pada masa itu hari, perisaiku semakin lemah dan saya boleh mengetuk pengumpul saya sekali lagi dan memecahkan perisaiku, hanya supaya saya boleh mendapatkan satu percuma yang baru pada jadual saya.

Sudah tentu, jika anda tegar kampung sasaran, anda akan memecahkan perisai anda lebih kerap daripada ini. Strategi ini adalah lebih untuk ketika anda kebanyakannya terbiar dan hanya menunggu untuk pembina untuk menyelesaikan.# 4: Jangan Kluster Sumber Anda
Ramai orang yang bermain Pertembungan Puak-puak mendapatkan keinginan untuk beratur pengumpul mereka (penawar atau emas) bersama-sama satu bahagian asas mereka. Ini tidak baik. Ini menjadikan ia lebih mudah bagi perompak untuk menukik dalam dan mengetuk mereka keluar. Satu garis Barbarians hanya akan pergi dari satu kepada yang lain, mengambil setiap pemungut dalam satu barisan panjang tanpa banyak tentangan.

Mengelakkan Serbuan di Pertembungan Puak-puak: berkelompok Stor simpanan FTL

Sebaliknya, mengedarkan mereka di sekitar bahagian luar asas anda, dan campurkan anda yang lain bangunan (berek, pembina, kem, dan lain-lain) yang memecahkan mereka sedikit. Dengan cara itu, penceroboh yang mempunyai untuk menggugurkan tentera sepanjang jalan di sekitar bahagian luar asas untuk memukul semua pengumpul.

Ini "tidak berkumpul" nasihat dikira dua kali bagi penyimpanan. Banyak orang akan menjadikan kawasan sedikit di pusat pangkalan mereka dan meletakkan semua Stor simpanan mereka di dalamnya. Ini adalah satu lagi idea yang dahsyat.

Untuk satu, ia bermakna penceroboh yang tidak perlu memukul pembelaan yang tidak menutup pusat. Banyak asas yang cukup besar bahawa ada pertahanan yang tidak boleh memukul kawasan ini. Kedua, ia membuatkan anda sangat terdedah kepada cheesy serbuan Kilat ejaan.

Sebaik sahaja anda melanda Dewan Perbandaran 7 atau lebih, pertimbangkan meletakkan sekurang-kurangnya 3 dataran antara setiap simpanan, hanya supaya anda boleh mengelakkan serangan kilat cheesy. Anda tidak boleh sentiasa menjaga stor simpanan yang jauh, tetapi ia membantu apabila anda boleh.

Site Meter