Halaman

Bagaimana untuk membuang virus iStartSurf.com (Pembuangan Panduan)

iStartSurf adalah perampas pelayar, yang dipromosikan melalui muat turun percuma lain, dan sekali dipasang ia akan mengubah laman utama pelayar anda untuk iStartSurf.com dan enjin carian lalai untuk search.yahoo.com.
Ini dengan sendirinya tidak dianggap berniat jahat kerana terdapat banyak program-program yang sah mengubah tetapan ini juga. Apa yang dianggap berniat jahat, walaupun, adalah bahawa ia juga akan menambah hujah http://iStartSurf.com untuk rawak pintasan pada desktop Windows anda dan Windows Start Menu anda.
virus iStartSurf.com
Laman web iStartSurf.com akan memaparkan iklan dan pautan yang ditaja dalam hasil carian anda, dan mungkin istilah carian daripada pertanyaan carian anda. The iStartSurf.com rampasan digunakan untuk meningkatkan hasil pengiklanan, seperti dalam penggunaan blackhat SEO, untuk mengembung kedudukan laman laman dalam hasil carian.

iStartSurf itu secara teknikal tidak virus, tetapi ia tidak menunjukkan banyak ciri-ciri yang berniat jahat, seperti keupayaan rootkit untuk menyambung jauh ke dalam sistem operasi, pelayar rampasan, dan pada umumnya hanya mengganggu pengalaman pengguna. Industri ini umumnya merujuk kepadanya sebagai "PUP," atau program yang berpotensi tidak diingini.
iStartSurf adalah disokong iklan (pengguna boleh melihat banner tambahan, carian, pop-up, pop-bawah, iklan pautan celahan dan dalam teks) pelayar web silang plugin untuk Internet Explorer (BHO) dan Firefox / Chrome (plugin) dan diedarkan melalui pelbagai platform pengewangan semasa pemasangan. Pelanjutan penyemak imbas termasuk pelbagai ciri-ciri yang akan mengubah suai lalai atau adat tatacara pelayar yang termasuk halaman rumah, tetapan carian dan dalam beberapa kes akan mengubah masa beban ambang Internet Explorer, letakkan fail kunci dalam Firefox untuk mengelakkan perisian bersaing daripada menukar tetapannya serta melumpuhkan Dasar Keselamatan Kandungan browser untuk membolehkan tapak skrip rentas plugin.

laman utama iStartSurf mendapat pada komputer anda selepas anda telah memasang perisian freeware (rakaman video / streaming, memuat turun-pengurus atau pencipta PDF) yang telah digabungkan ke dalam pemasangan mereka perampas pelayar ini.
Sebagai contoh, apabila anda memasang VPlay, anda akan juga bersetuju untuk menukar laman utama pelayar anda untuk iStartSurf.com dan lalai enjin carian untuk search.yahoo.com
Walau bagaimanapun apabila anda menyahpasang VPlay dari komputer anda, tetapan lalai pelayar web anda tidak akan dipulihkan. Ini bermakna bahawa anda akan mempunyai untuk menghapuskan laman utama iStartSurf.com dari pelayar web kegemaran anda secara manual.

Anda harus sentiasa memberi perhatian semasa memasang perisian kerana sering, instalasi perisian termasuk pemasangan pilihan, seperti ini iStartSurf.com pelayar perampas. Berhati-hati apa yang anda bersetuju untuk memasang.
Sentiasa memilih untuk pemasangan adat dan nyahpilih apa-apa yang tidak biasa, terutamanya perisian pilihan yang anda tidak mahu untuk memuat turun dan memasang di tempat pertama. Ia pergi tanpa mengatakan bahawa anda tidak perlu memasang perisian yang anda tidak percaya.

Site Meter