Halaman

Cara Berjimat Untuk Pasangan Berkahwin

Jika anda dan pasangan anda mempunyai rancangan besar datang, sama ada ia adalah satu percutian, perkahwinan, rumah baru atau kanak-kanak, mencari jalan untuk mencubit beberapa sen kadang-kadang boleh menjadi sukar. Walau bagaimanapun, terdapat beberapa idea yang mudah untuk meregangkan dolar dan mengambil jalan pintas untuk membantu anda mencapai matlamat kewangan anda. Jika anda tidak pasti di mana untuk memulakan, di sini adalah 15 tips penjimatan wang untuk anda bermula.

1. Pergi pada Tarikh Itu Kos Bersebelahan Tiada apa-apa
Walaupun pergi ke restoran bergaya, konsert dan permainan sukan boleh membuat untuk tarikh menakjubkan, mereka juga boleh menjalankan akaun bank anda kering. Jika anda cuba untuk menjimatkan wang, datang dengan idea-idea tarikh murah adalah kunci. Mempunyai makan malam dan malam dalam filem, akan melihat band tempatan di satu acara percuma, atau bahkan pergi untuk kenaikan yang menyeronokkan dan murah.

2. Daftar Untuk Pelanggan Percuma Program Ganjaran
Mengambil kesempatan daripada program ganjaran percuma boleh membantu anda mengambil jalan pintas dengan mudah. Banyak perkhidmatan media seperti Netflix, Amazon Perdana dan Redbox menawarkan ujian percuma yang boleh membantu anda menerima sewa filem percuma atau mendapatkan anda dikecualikan yuran penghantaran. Lain-lain jenis program ganjaran, yang melalui pasar raya atau stesen minyak, boleh membantu anda menjimatkan wang setiap kali anda membeli-belah.

3. Jika Time Is Right, Pindah Dalam Bersama-sama
Jika anda belum hidup bersama dan sedang mempertimbangkan ia, berkongsi ruang hidup boleh menyimpan sejumlah besar wang. Bukan sahaja menyewa dan utiliti menjadi lebih mudah untuk menguruskan apabila anda berpecah kos, tetapi banyak perbelanjaan lain seperti makanan dan gas menjadi lebih murah juga.

4. Apabila Memberikan A Tempat Baru, Beli Digunakan
membeli digunakan

Jika anda berpindah ke sebuah apartmen dan perlu perabot, membeli meja dan kerusi baru dan segala sesuatu di antara boleh menambah sehingga cepat. Sebaliknya, memburu murah di kedai-kedai berjimat cermat, jualan meter dan pasar lambak. Dengan TLC sedikit dan lapisan cat semburan, meja kopi atau lampu boleh kelihatan seperti baru. Atau lebih baik.

5. Menggabungkan Setiap kali Kemungkinan
Untuk membuat sebahagian besar wang anda, menyatukan perbelanjaan dengan pasangan anda apabila mungkin. Perkara yang mudah untuk menyatukan termasuk bil telefon bimbit, langganan majalah dan langganan digital.

6. Membuat Pembersihan Bekalan Anda Sendiri
pembersihan bekalan

Membelanjakan wang ke atas barangan anda tidak semestinya menikmati membeli, seperti bekalan pembersihan, boleh mengecewakan, terutamanya apabila orang-orang perbelanjaan yang mula terkumpul. Sebaliknya, membeli bahan-bahan semula jadi dan membuat anda sendiri.

7. Menghilangkan Langganan yang tidak perlu
Langganan majalah, bil kabel dan langganan media dalam talian sering menjadi penyebab terbesar ketika datang untuk perbelanjaan tersembunyi.

8. Membuat Kebanyakan runcit Membeli-belah
Membeli barangan runcit adalah parit besar pada wang, melainkan jika anda melakukannya dengan betul. Membeli barang keperluan (kertas tandas, barang-barang baking dan makanan sejuk beku) di jual secara pukal. Juga, sebelum membeli-belah, membuat senarai barang runcit kedap udara supaya anda tidak membeli apa-apa yang tidak perlu.

9. Mengambil Vacations murah
Apabila mungkin, membuat makanan sendiri dan makanan ringan sebagai ganti memerintahkan keluar apabila anda bercuti. Juga, melihat ke dalam perkhemahan dan bukannya hotel mahal, atau cuba untuk mencari Groupon atau diskaun lain yang ada.

10. Menggabungkan Kewangan Anda
menggabungkan kewangan

Jika anda dan pasangan anda hidup bersama-sama dan berkongsi perbelanjaan, mewujudkan akaun bersama boleh membantu anda membuat bajet bagi barangan dan perbelanjaan yang anda bayar bersama-sama, dan menjimatkan wang dalam proses.

11. Ada Perbincangan yang kerap Mengenai Matlamat Anda
Apabila membuat mana-mana pelan simpanan itu penting untuk mengambil kira apa matlamat masa depan anda dan apa yang anda sebenarnya menabung untuk. Dengan mengukur apa yang anda mahu mempunyai dan apa yang anda mahu capai pada masa akan datang, anda boleh menyesuaikan pelan simpanan anda seperti yang diperlukan.

12. Laraskan Polisi Insurans anda
Jika anda membayar bil insurans bulanan tinggi, anda memahami berapa banyak longkang ini boleh memakai kewangan anda. Anda tidak yang hanya beberapa perasaan ini, sebagai 1.7 juta orang diisytiharkan muflis pada tahun 2013 kerana hutang perubatan sahaja. Untuk membantu meringankan beban ini, mencari jalan untuk menyesuaikan pelan insurans anda supaya ia lebih berpatutan.

13. Jika Anda Mempunyai Kad Kredit, Jangan Gunakan Ia
kad kredit

Jika matlamat anda adalah untuk mencubit beberapa sen dan menjimatkan wang, menghentikan perbelanjaan dengan kad kredit anda. Walaupun ia mungkin kelihatan seperti cara yang tidak berbahaya untuk meningkatkan skor kredit anda, menggunakan sekeping plastik dan menjadi sedikit untuk mencetuskan gembira dengannya, boleh datang dengan kesan-kesan kewangan yang serius.

14. Membuat Pelan Hutang
Jika anda dan lain-lain yang penting anda sedang berada di dalam hutang, membuat rancangan untuk membantu anda mengatasinya dengan cekap adalah semua terlalu penting. Dengan menilai hutang anda bersama-sama, anda lebih menyeluruh boleh menentukan pelan pembayaran balik yang terbaik untuk mengurangkan faedah mahal dan keluar dari hutang lebih cepat.

15. Re-Kewangan Pinjaman Pelajar anda
Melangkah ke kolej adalah tidak murah, dan anda mungkin sedang ditinggalkan dengan pinjaman pelajar untuk membuktikannya. Jika anda dan lain-lain yang penting kedua-dua anda mempunyai pelbagai jenis pinjaman pelajar, melakukan yang terbaik untuk menyatukan.

Menyimpan wang sering boleh merasa seperti cabaran mustahil. Walau bagaimanapun, dengan membuat perubahan yang mudah untuk bagaimana anda dan pasangan anda berbelanja dan menyimpan, anda boleh menambahkan simpanan anda pada kadar yang lebih cepat.

Site Meter