Halaman

Cara Hack atau Godam yang Berkesan

Facebook adalah salah satu yang paling banyak digunakan laman rangkaian sosial dengan lebih daripada 1 billion pengguna. Pelbagai cara hack yang telah wujud dan digunakan oleh hacker untuk mengodam perisian dan mendapatkan maklumat peribadi anda. Berikut ada cara hack yang popular sering digunakan oleh hacker.

1. Facebook Phishing
Phishing adalah masih vektor serangan yang paling popular digunakan untuk menggodam akaun facebook, Terdapat pelbagai kaedah untuk menjalankan serangan phishing, Dalam satu serangan phishing mudah hacker mencipta halaman log masuk palsu yang betul-betul kelihatan seperti halaman facebook yang sebenar dan kemudian tanya mangsa untuk log masuk ke dalam laman tersebut, Setelah mangsa login melalui halaman palsu yang "Alamat E-mel" dan "Kata Laluan" mangsa disimpan dalam satu fail teks, Penggodam kemudian memuat turun fail teks dan mendapatkan itu tangan-Nya atas mangsa kelayakan.

2. Keylogging

Keylogging, menurut saya adalah cara yang paling mudah untuk hack password facebook, Keylogging kadang-kadang boleh jadi berbahaya bahawa walaupun seseorang dengan pengetahuan yang baik daripada komputer boleh terpengaruh. Keylogger adalah pada dasarnya satu program kecil yang pernah dipasang pada komputer mangsa akan merekodkan setiap perkara yang mangsa jenis pada komputer / beliau. Log kemudiannya menghantar kembali kepada penyerang sama ada FTP atau terus kepada penggodam alamat e-mel.

3. Pencuri
Hampir 80% peratus orang menggunakan disimpan kata laluan dalam pelayar mereka untuk mengakses facebook, ini adalah agak mudah tetapi kadang-kadang boleh menjadi amat berbahaya, pencuri adalah perisian yang direka khas untuk menangkap kata laluan yang disimpan disimpan dalam pelayar mangsa, pencuri sekali FUD boleh sangat kuat. Jika anda ingin bagaimana pencuri bekerja dan bagaimana anda boleh menyediakan anda sendiri ?, Sila rujuk buku di atas.

4. Sesi Rampasan
Sesi Rampasan boleh sering sangat berbahaya jika anda mengakses Facebook pada http: // sambungan, Dalam serangan Sesi Rampasan hacker mencuri cookie pelayar mangsa yang digunakan untuk mengesahkan pengguna di laman web dan menggunakan ia untuk mengakses akaun mangsa , Sesi rampasan digunakan secara meluas pada itu Lan. Saya telah menulis satu siri tiga bahagian pada sesi rampasan Bagaimana berfungsi? dan juga pos yang berasingan pada Facebook sesi rampasan.

5. Sidejacking Dengan Firesheep
Sidejacking serangan pergi bersama-sama dalam tahun 2010-an, namun ia masih popular sekarang hari, Firesheep digunakan secara meluas untuk melancarkan serangan sidejacking, Firesheep hanya berfungsi apabila penyerang dan mangsa adalah pada rangkaian wifi yang sama. Serangan sidejacking adalah pada dasarnya satu lagi nama untuk sesi http rampasan, tetapi ia lebih disasarkan kepada pengguna wifi.

6. Telefon Hacking
Berjuta-juta pengguna Facebook mengakses Facebook melalui telefon bimbit mereka. Dalam kes hacker boleh mendapatkan akses kepada telefon bimbit mangsa kemudian dia mungkin boleh mendapat akses ke akaun / beliau Facebook. Mereka banyak perisian Mengintip Bergerak digunakan untuk memantau Cellphone a.

Yang paling popular perisian Bergerak Telefon Mengintip adalah:
1. Mobile Spy
2. Perisik Telefon Gold

7. DNS menipu
Jika kedua-dua mangsa dan penyerang adalah pada rangkaian yang sama, penyerang boleh menggunakan serangan spoofing DNS dan menukar halaman facebook.com asal ke halaman palsu sendiri dan dengan itu boleh mendapatkan akses kepada akaun mangsa facebook.

8. USB Hacking
Usb kata laluan pencuri
Jika penyerang mempunyai akses fizikal ke komputer anda, dia hanya boleh memasukkan USB diprogramkan dengan fungsi secara automatik mengeluarkan kata laluan yang disimpan dalam penyemak imbas, saya telah juga mencatatkan berkaitan dengan serangan ini yang anda boleh membaca dengan melayari link di bawah:
Kata laluan usb pencuri Untuk Hack Facebook Kata laluan

9. Manusia Dalam Serangan Tengah
Jika mangsa dan penyerang adalah pada lan sama dan pada rangkaian suis berasaskan, penggodam boleh meletakkan dirinya b / w pelanggan dan pelayan atau dia juga boleh bertindak sebagai pintu masuk lalai dan dengan itu menangkap semua lalu lintas di antara, Keracunan ARP yang merupakan nama lain bagi seorang lelaki dalam serangan tengah satu topik yang sangat luas dan adalah di luar skop artikel ini,

10. Botnets
Botnet tidak biasa digunakan untuk menggodam akaun facebook, kerana itu kos setup tinggi, Ia digunakan untuk menjalankan serangan yang lebih maju, botnet A pada asasnya koleksi komputer dikompromi, Proses jangkitan adalah sama seperti Keylogging, bagaimanapun botnet yang memberi anda , opsyen tambahan dalam untuk menjalankan serangan dengan komputer dikompromi. Sebahagian daripada botnet yang paling popular termasuk Spyeye dan Zeus.

Facebook Kursus Hacking

Facebook kursus hacking adalah kursus keselamatan facebook dicipta oleh saya, yang memberitahu anda bagaimana bagaimana penggodam boleh berkompromi akaun facebook anda dan apa yang anda boleh lakukan untuk melindungi akaun facebook anda daripada mendapat digodam.

Site Meter