Halaman

Cara Halau Nyamuk

Tidak ada yang cukup sebagai menjengkelkan sebagai merengek nyamuk di sebelah telinga anda, dan pengetahuan yang dalam beberapa minit anda akan mempunyai gigitan pepijat tawar di mana kulit anda terdedah. Nyamuk melanda kawasan yang mempunyai kelembapan yang tinggi, dan di banyak tempat di dunia yang mereka bertanggungjawab untuk menyebarkan penyakit.


Sama ada anda berazam untuk tinggal menggigit bebas pada perjalanan perkhemahan anda yang seterusnya atau anda hendak simpan populasi nyamuk ke bawah di kawasan anda, artikel ini mempunyai satu kaedah yang boleh membantu. Teruskan membaca untuk belajar bagaimana untuk menghapuskan nyamuk dan menjaga mereka daripada datang kembali.

1) Menampar mereka dengan pemukul lalat yang. A pemukul lalat nyamuk, biasanya diperbuat daripada logam atau plastik tebal daripada seorang pemukul lalat terbang biasa, dipasang pada hujung wayar kenyal. Ini secara dramatik meningkatkan peluang anda untuk memukul nyamuk bergerak dengan meningkatkan momentum memukul itu.

2) Pakai kimia penghalau nyamuk. Menyimpan nyamuk dari badan anda adalah cara terbaik untuk mengelakkan diri daripada digigit. Gunakan penghalau serangga pada permukaan kulit terdedah dan pada pakaian anda apabila anda berada di luar rumah, terutamanya di siang hari. Apabila menggunakan pelindung matahari, memohon sebelum penghalau serangga.

3) Gunakan penghalau berasaskan minyak. Keselamatan menggunakan penghalang kimia dihasilkan dengan menggabungkan bahan kimia sintetik dalam makmal yang telah disoal, dan terdapat banyak penyelesaian semula jadi anda boleh menggunakan bukan. Minyak serai wangi, minyak kayu manis dan minyak jarak adalah terkenal untuk menjaga nyamuk dari sini. Kebanyakan penghalau semulajadi memerlukan aplikasi yang lebih kerap atau penggunaan daripada versi kimia.

Site Meter