Halaman

Cara Jana Duit Dari Blog

Membuat wang melalui blog memerlukan satu topik berhati-hati. Jika anda mempunyai blog yang sedia ada dengan penonton yang kecil, jujur ​​apabila mempertimbangkan sama ada topik yang mempunyai tarikan luas yang belum dilindungi oleh penulis blog lain yang ditubuhkan. Jika ia berlaku, hebat! Jika tidak, tidak ada yang salah dengan memulakan blog kedua yang akan lebih berjaya dalam menarik penonton, pemasaran sendiri, dan membuat wang melalui pelbagai kaedah yang dinyatakan di bawah.
Bahagian 1 daripada 5: Mencari Inspirasi Anda
Buat Duit Blogging Langkah 1 Versi 3.jpg
1Write turun setiap topik yang anda mempunyai pengetahuan atau minati. Anda akan mempunyai masa yang lebih mudah membuat wang dari blog anda berminat, dan bukannya cuba untuk menulis kandungan yang anda tidak suka kerana anda fikir ia akan membuat wang. [1] Beberapa contoh adalah hobi yang anda menikmati, kerjaya anda , atau pengetahuan khusus dan pelbagai yang anda mempunyai.
Antara blog yang paling berjaya dari segi kewangan menyediakan berita mengenai sesuatu tajuk tertentu atau disasarkan kepada demografi tertentu. Mashable, blog yang memberi tumpuan kepada berita media sosial, telah diasaskan oleh seorang remaja pada tahun 2005 dan kini menarik berjuta-juta dolar dalam dana pelaburan. [2] [3]
Banyak blog menyiarkan video lucu dan imej sekitar satu topik tertentu. Gagal Blog adalah satu contoh yang terkenal, menghantar contoh kejadian yang tidak diingini, salah ejaan, dan lain-lain "bodoh" tindakan. Ia membuat wang terutamanya melalui pengiklanan, dan kini menjual sebuah buku yang sangat berjaya juga. [4]
Beberapa blog tertumpu kepada mendapat dibayar untuk menyediakan pautan kepada artikel berita, kedai-kedai syarikat, atau laman web pihak ketiga yang lain. Yang paling berjaya dari segi kewangan daripada pelbagai ini dari Drudge, blog yang terdiri hampir keseluruhannya pautan berita konservatif-bersandar, untuk Smashing Magazine, sebuah laman web yang menyediakan nasihat dan produk ulasan untuk membantu pemaju perisian. [5] [6]
Topik biasa tambahan diliputi oleh blog yang paling berharga termasuk perniagaan (Business Insider), sukan (SBNation), gosip selebriti (Perez Hilton), dan muzik (Pitchfork).
Buat Duit Blogging Langkah 2 Versi 3.jpg
2Narrow turun topik oleh mencerminkan kepada keuntungan dan matlamat lain. Dalam usaha untuk membuat wang, anda perlu untuk mencari niche yang orang lain tidak diisi pun, tetapi masih cukup popular untuk menarik sejumlah besar pengunjung. Juga mempertimbangkan faktor-faktor lain, seperti wang yang anda akan perlu menghabiskan jika blog anda memberi tumpuan kepada mengkaji produk yang anda seterusnya perlu beli.
Pilih niche tertentu, bukan satu topik yang luas. Menulis tentang latihan untuk maraton, tidak kecergasan am. Menulis tentang membuat perhiasan kaca, tidak seni dan kraf.
Jika anda ingin menjadi terkenal atau mencapai khalayak yang luas, anda perlu memilih sesuatu yang lebih luas sedikit dan bekerja keras untuk membuat kandungan yang terbaik untuk topik itu. A subtopik yang berkaitan dengan kecergasan, kewangan, atau nasihat hubungan mungkin untuk sampai ke kebanyakan orang. Pertimbangkan khusus tetapi secara umumnya berkenaan topik-topik seperti menguruskan wang di kolej, atau blog kaunseling perkahwinan.
Buat Duit Blogging Langkah 3 Versi 3.jpg
3Search untuk blog yang meliputi topik yang sama. Gunakan enjin carian dan bar carian di laman blog hosting untuk mencari blog yang merangkumi topik anda atau topik yang berkaitan. Baca catatan blog beberapa dari yang paling popular, yang muncul tinggi pada ranking carian, mempunyai komen yang paling, atau memaparkan pembaca 20,000 atau lebih. [7] Dapatkan idea berapa banyak faedah dan persaingan ada.
Jika anda tidak dapat mencari mana-mana blog popular yang berkaitan dengan topik anda, anda mungkin pergi terlalu niche. Orang yang berminat dalam topik yang sering akan melawat beberapa blog yang berkaitan, dan setiap blogger boleh menghubungkan kepada yang lain untuk mengarahkan lebih banyak lalu lintas untuk setiap laman web.
Jika anda mencari blog paling popular yang tepat meliputi topik anda, akan sedar bahawa ia akan menjadi sukar untuk bersaing dengan mereka. Cuba untuk tweak topik anda kepada subjek yang sedikit berbeza tetapi berkaitan, supaya anda melengkapkan blog yang popular dan bukannya cuba untuk memintas mereka.
Buat Duit Blogging Langkah 4 Versi 3.jpg
4Test bagaimana pengetahuan anda tentang topik tersebut. Jika anda tidak pasti anda mempunyai cukup untuk menulis tentang, cuba menulis tajuk artikel sebanyak yang anda boleh sebelum anda membuat blog anda. Jika anda tidak boleh berfikir sekurang-kurangnya tiga puluh yang sesuai dengan topik anda, anda perlu memilih sesuatu yang lain yang anda tahu lebih lanjut mengenai.
Bahagian 2 5: Membuat keputusan mengenai Platform Blogging
Buat Duit Blogging Langkah 5 Versi 3.jpg
1Consider perkhidmatan blog percuma. Ramai orang memilih untuk membuat blog percuma menggunakan perkhidmatan seperti WordPress.com atau Google Blogger. Ini adalah pilihan yang baik bagi orang-orang yang tidak biasa dengan reka bentuk web, tidak mahu membayar untuk hosting mereka sendiri, atau menikmati kemudahan dan kestabilan yang datang dengan perkhidmatan ini. Perkhidmatan ini lakukan mempunyai had-had mengenai bagaimana anda boleh membuat wang menggunakan mereka, bagaimanapun, jadi pastikan blog anda tidak akan melanggar syarat-syarat perkhidmatan.
WordPress.com menyokong pengiklanan terhad, pautan paypal, dan link affiliate terhad. Laman web ini tidak akan menjadi tuan rumah blog yang mengandungi perkhidmatan pihak ketiga iklan, iklan banner, laman terutamanya digunakan untuk link affiliate, atau mana-mana iklan untuk mendapatkan skim cepat kaya, perjudian, pornografi, pemasaran pelbagai peringkat, atau "peniaga keji". [8] [9] [10]
Google Blogger menyokong pengiklanan melalui Google AdSense, pautan paypal, dan link affiliate terhad. Jika anda menggunakan link affiliate yang berlebihan, gagal untuk menambah kandungan yang relevan apabila termasuk link affiliate, atau akan dibayar untuk meningkatkan kedudukan enjin carian seseorang, Google akan memindahkan blog anda jauh lebih rendah dalam kedudukan carian, sangat mengurangkan trafik penonton anda. [11] [12 ]
Jika anda tidak biasa dengan istilah-istilah ini, mereka digambarkan di bawah Mendapatkan Blog Anda.
Buat Duit Blogging Langkah 6 Versi 3.jpg
2Consider hosting blog anda sendiri. Jika anda membeli nama domain anda sendiri, anda akan perlu membayar perkhidmatan hosting yuran bulanan atau tahunan untuk menjaga laman web anda boleh didapati. Kelebihannya ialah penyesuaian yang lebih besar, kawalan yang lebih besar ke atas bagaimana untuk mendapatkan wang daripada blog anda, dan akses terus kepada maklumat trafik blog untuk analisis.
Jika anda tidak biasa dengan reka bentuk web, anda perlu mempunyai rakan yang berpengetahuan membantu anda. Diri menjadi tuan rumah blog lebih mudah terjejas oleh penggodam atau oleh kesilapan dari pemilik yang tidak berpengalaman.
Pilih nama domain yang mudah untuk diingati, dan menggunakan (namaanda) .com apabila mungkin jika anda seorang penulis atau tokoh masyarakat yang lain. [13]
Hairannya, WordPress.org membolehkan anda untuk menggunakan perisian WordPress pada sendiri, diri menjadi tuan rumah blog anda. Ini adalah pilihan yang baik jika anda sudah biasa dengan WordPress.com, perkhidmatan blog hosting percuma yang diterangkan di atas, tetapi mahu kelebihan laman web anda sendiri.
Bahagian 3 dari 5: Mewujudkan Memaksa Kandungan
Buat Duit Blogging Langkah 7 Versi 3.jpg
1Create dan menyesuaikan blog anda. Jika anda menggunakan perkhidmatan percuma, perlu ada tutorial untuk membimbing anda melalui langkah-langkah awal untuk menubuhkan blog anda, dan juga sebagai forum untuk orang ramai untuk bertanya soalan. Jika anda hosting laman web anda sendiri, anda akan memerlukan seseorang yang mempunyai pengalaman reka bentuk web untuk menyesuaikan blog anda, atau anda boleh menggunakan perisian seperti WordPress.org menggunakan struktur yang sama boleh didapati di perkhidmatan percuma.
Kebanyakan perkhidmatan ini blog hosting datang dengan naik taraf dibayar yang membolehkan penyesuaian yang lebih besar dan faedah lain. Pertimbangkan melekat dengan versi percuma sehingga blog anda ternyata berjaya.
Buat Duit Blogging Langkah 8 Versi 3.jpg
2Write kandungan asal. Datang dengan topik anda sendiri untuk setiap blog post, dan menulis post ini sendiri dan bukannya Tweaker atau copy-paste kerja orang lain. Pembaca akan datang ke blog anda jika mereka menikmati gaya penulisan anda dan pilihan anda topik, tidak membaca kandungan rehashed mereka boleh mencari tempat lain.
Anda boleh mendapatkan pembaca dengan menyiarkan kandungan yang tidak terdapat sebelumnya dalam talian, seperti imbasan buku abad kabur atau pra-20 dan karya seni. Anda masih perlu menambah ulasan anda sendiri di seluruh kandungan ini, namun.
Buat Duit Blogging Langkah 9 Versi 2.jpg
3Update kerap. Tiada satu teknik untuk Mendapatkan Blog Anda akan kisah jika anda membiarkan bertakung blog anda. Cuba untuk menghantar sekurang-kurangnya sekali seminggu, pada subjek anda telah tidak dilindungi sebelum yang sesuai dengan topik utama blog anda.
4 Bahagian 5: Pemasaran Blog Anda
Buat Duit Blogging Langkah 10 Versi 2.jpg
Kata kunci 1Brainstorm untuk setiap blog post. Kata kunci adalah perkataan penting yang berkaitan dengan topik blog anda, dan secara khusus menjawab soalan subtajuk baru anda merangkumi setiap kali anda menghantar mesej. Memilih kata kunci yang relevan yang orang mencari kerap akan meningkatkan keterlihatan blog anda, menarik lebih ramai pembaca, dan menunjukkan kepada mereka iklan mereka mungkin selamat.
Anda boleh menggunakan alat Kata kunci Google Kajian untuk mendapatkan suatu anggaran kepada berapa banyak Google sedang dibayar untuk kata kunci oleh pengiklan.
Buat Duit Blogging Langkah 11 Versi 2.jpg
Kata kunci 2Include di tempat-tempat penting. Termasuk mereka dalam tajuk blog post anda, yang besar "pengepala" memperkenalkan seksyen baru, beberapa ayat yang pertama selepas anda, dan dalam pautan. Ubah tetapan anda supaya URL setiap blog post termasuk gelaran jawatan itu, bukan tarikh ia telah diposkan. Cuba untuk membuat ini sebagai deskriptif yang mungkin untuk meningkatkan kedudukan anda dalam hasil carian dan menarik penonton yang betul.
Perkataan yang dipaparkan dalam imej tidak dianggap sebagai kata kunci.
Jika perisian blog anda mempunyai "tagging" fungsi untuk menambah kata kunci untuk setiap pos, menggunakan ini sekerap dan seberapa tepat yang mungkin.
Jika anda posting blog anda menggunakan HTML dan bukannya melalui perisian blog yang tidak untuk anda, beri perhatian khusus kepada <title> tag.
Buat Duit Blogging Langkah 12 Versi 2.jpg
3Post pautan artikel anda pada media sosial dan direktori blog. Dapatkan trafik ke laman web anda dengan kemas kini kerap di Twitter, Facebook dan media sosial yang lain duduk. Cari komuniti blog yang sesuai dengan pembaca dan pos link anda kepada artikel yang berkaitan mengenai komen atau forum mereka. Ini membantu dalam mendapatkan trafik ke laman web anda serta meningkatkan kedudukan enjin carian anda.
Buat Duit Blogging Langkah 13 Versi 2.jpg
Blog 4Follow berkaitan dan meminta blogger lain mengenai Sambung-silang. Hubungi penulis blog lain di media sosial dan laman blog, dan membantu mengiklankan artikel masing-masing apabila subjek bertindih dengan kedua-dua penonton anda. Ramai blogger gembira untuk menghantar pautan pada twitter walaupun mereka tidak berminat untuk mengiklankan blog anda sendiri.
Jika anda menggunakan perkhidmatan hosting percuma, Sambung-silang berlebihan boleh dihukum. Hanya mengandungi pautan ke catatan blog lain kadang-kadang, apabila mereka relevan dengan penonton anda. Lebih banyak pautan umum perlu dikongsi dengan peminat anda melalui media sosial dan bukannya blog anda.
Buat Duit Blogging Langkah 14 Versi 2.jpg
5Market blog anda melalui iklan dibayar jika perlu. Jika anda serius untuk melabur masa dan wang ke dalam mendapat penonton, anda boleh membuat iklan anda sendiri untuk Facebook, membayar untuk menambah blog anda untuk StumbleUpon, atau menjadi pengiklan di Google AdSense atau perkhidmatan iklan lain.
Buat Duit Blogging Langkah 15 Versi 2.jpg
6Try pergi virus. Ini adalah sesuatu yang mudah atau jaminan, tetapi ia juga boleh menjadi seronok untuk mencuba walaupun anda gagal. jika anda berjaya mempromosikan blog anda melalui video atau imej yang menarik atau lucu cukup untuk orang ramai untuk berkongsi, dan anda bernasib baik untuk berdiri di atas orang ramai yang cuba untuk melakukan perkara yang sama, anda akan mempunyai kemasukan besar pembaca .
Buat sesuatu dalam bajet anda. Melainkan jika anda menjalankan syarikat blog, anda tidak mungkin mampu untuk mendapatkan kerumunan tambahan atau peralatan yang mahal. Menyumbang saran idea-idea bodoh yang boleh dilakukan oleh anda dan rakan-rakan anda.
Bahagian 5 dari 5: Mendapatkan Blog Anda
Buat Duit Blogging Langkah 16 Versi 2.jpg
1Market blog anda terlebih dahulu. Teknik-teknik untuk membuat wang tidak berguna untuk blog yang tidak lagi mempunyai penonton. Baca tentang Pemasaran dan Iklan pertama, walaupun anda tidak merancang untuk termasuk iklan. Sekurang-kurangnya, anda perlu menghantar pautan ke blog anda di laman web media sosial untuk menarik pembaca.
Buat Duit Blogging Langkah 17 Versi 2.jpg
2Use perkhidmatan iklan kontekstual. Setelah blog anda mengandungi kandungan yang berkualiti tinggi dan telah mula untuk menarik penonton, anda boleh membuat wang menggunakan Google Adsense, WordAds, atau apa-apa perkhidmatan iklan kontekstual. Ini secara automatik menjana iklan dalam jumlah, saiz, dan penempatan yang anda tentukan, memadankan iklan memilih untuk topik yang anda menulis tentang. Semakin pembaca yang klik pada iklan yang dipaparkan di laman web anda, lebih banyak wang yang pengiklan akan membayar anda.
Sedar bahawa banyak perkhidmatan blog hosting hanya membenarkan proprietari perkhidmatan iklan kontekstual mereka, dan boleh menutup blog anda jika anda menggunakan salah satu tidak dibuat oleh syarikat tuan rumah. Jika anda hosting blog anda sendiri, anda perlu menyelidik perkhidmatan iklan kontekstual dan memilih salah satu yang menunjukkan iklan yang sesuai. Beberapa membenarkan pornografi atau iklan lain yang mungkin tidak sesuai untuk blog anda.
Kata kunci adalah penting terutamanya apabila menggunakan perkhidmatan iklan pihak ketiga, kerana iklan dipilih berdasarkan kata kunci yang anda gunakan. Kata kunci yang tidak tepat atau tidak mencukupi akan mengakibatkan iklan yang tidak sesuai dengan minat pembaca anda.
Jika anda menghadapi sebarang isu dalam kelulusan adsense google maka anda boleh cuba Media.net, BuySellAds, BlogAds, Chitika, dan lain-lain Infolinks beberapa alternatif Adsense Google untuk membuat wang dari blog anda. [14]
Buat Duit Blogging Langkah 18.JPG
3Create sebuah kedai online jika sesuai. Jika anda adalah seorang seni dan kraf blogger, buat kedai melalui Etsy atau perkhidmatan lain untuk menjual karya seni anda. Jika anda seorang penulis atau ilustrator, mencari laman web yang akan menjual baju-T dengan slogan atau lukisan anda pada mereka. Banyak topik blog tidak mudah terikat kepada produk. Anda tidak perlu menjual apa-apa untuk membuat wang, tetapi jika ia sesuai dengan blog anda, melakukannya.
Buat Duit Blogging Langkah 19.jpg
Pembaca 4Allow untuk membeli produk anda sendiri atau menderma anda melalui blog anda. Jika anda mempunyai sebuah kedai online untuk menjual seni dan kraf, atau anda membuat reka bentuk T-shirt boleh didapati melalui laman web pakaian, menyediakan pautan kepada laman-laman. Termasuk butang PayPal untuk cepat, pembelian selamat atau derma adalah cara yang biasa untuk mendapatkan wang daripada blog kreatif, atau blog yang memberi nasihat atau bantuan percuma kepada mereka yang tidak mampu.
Lihat Cara Tambah PayPal untuk Blog untuk arahan-arahan tertentu.
Wordpress hanya akan berfungsi dengan tetapan butang PayPal tertentu. Jangan memilih mana-mana pilihan penyesuaian selain itu, secara pilihan, imej tersuai. Gunakan alamat e-mel utama anda, ID saudagar tidak selamat anda jika anda mempunyai satu. Akhir sekali, menyalin tampal kod di bawah tab e-mel, tidak tab laman web ini. [15]
Buat Duit Blogging Langkah 20.jpg
Program affiliate 5Consider. Dengan mencari program affiliate yang sesuai untuk blog anda, anda bersetuju untuk menyediakan pautan kepada produk syarikat, dan sebagai balasan yang dibayar bagi setiap pembaca yang membuat pembelian selepas mengikuti pautan anda. Anda boleh mencari syarikat-syarikat tertentu dengan mencari direktori affiliate seperti ClickBank, atau dengan mencari laman-laman web syarikat individu untuk program affiliate. Pertimbangkan faktor-faktor ini sebelum anda memilih program affiliate:
Jika anda menggunakan perkhidmatan hosting blog percuma dan bukannya nama domain anda sendiri, anda perlu menyediakan kandungan yang berkualiti tinggi dengan bilangan yang terhad pautan yang berkaitan atau risiko yang ditutup. Jika anda hanya berminat untuk menulis pendek, ulasan produk cepat untuk mendapatkan wang, anda akan perlu untuk menjadi tuan rumah blog anda sendiri. Diberi amaran bahawa kandungan rendah, tinggi-link blog adalah kurang dipercayai, walaupun usaha yang lebih rendah, cara untuk mendapatkan wang.
Memahami sama ada program affiliate anda memberi ganjaran kepada orang yang menyiarkan pautan pertama, atau terakhir. Jika anda dibayar hanya kerana pautan lepas klik sebelum pembelian, maka anda tidak seharusnya mengandungi pautan ke laman pertengahan seperti kajian lain blogger ini. [16]
Buat Duit Blogging Langkah 21.jpg
Produk affiliate 6Choose pembaca anda akan membeli. Ini seolah-olah jelas, tetapi ia beruang memikirkan. Jika anda menulis blog masakan, mengesyorkan alat dapur rumah, bukan peralatan mahal untuk tukang masak profesional. Pertimbangkan apa yang seseorang yang adalah peminat topik anda akan membeli, bukan sahaja apa yang pengamal aktif akan.
Buat Duit Blogging Langkah 22.jpg
7Let pembaca anda tahu bahawa anda adalah seorang 'affiliate'. Di Amerika Syarikat dan beberapa negara lain, anda dikehendaki oleh undang-undang untuk mendedahkan kepada pembaca anda bahawa anda menerima faedah bahan daripada pengilang produk. Ini termasuk bayaran link affiliate serta hadiah dan wang tunai yang ditawarkan sebagai balasan untuk semakan semula.
Buat Duit Blogging Langkah 23.jpg
8Be jujur ​​dan kandungan yang kaya apabila menghubungkan kepada sekutu. Menulis kandungan anda sendiri dan mengesyorkan produk yang anda telah benar-benar digunakan dan dinikmati. Beri ulasan jujur, termasuk kesalahan, seolah-olah anda telah mengesyorkan produk ini kepada kawan saya. Jika anda benar-benar tidak suka produk yang, tidak menyebutkan atau pautan kepadanya.
Termasuk pautan kepada produk dalam imej atau teks pada pertengahan pos blog anda adalah cara yang baik untuk mendapatkan orang ramai untuk melihat pautan.
Jika anda menggunakan Google Blogger, mengetahui dasar-dasar mereka atau risiko menjadi tidak kelihatan pada enjin carian mereka. Mana-mana tag <a> mengandungi link affiliate harus merangkumi arahan yang berhenti rujukan anda daripada meningkatkan pembeli iklan enjin carian penglihatan: <a rel="nofollow">.

Site Meter