Halaman

Cara Nak Tukar Apple ID Anda

Dalam kebanyakan kes, Apple ID anda juga alamat e-mel utama untuk akaun Apple ID anda. Anda boleh menukar ID Apple anda kepada mana-mana alamat e-mel lain yang anda mengawal, selagi ia tidak sudah digunakan sebagai ID Apple. Jika alamat e-mel anda berakhir dengan @ icloud.com, @ me.com, atau @ mac.com, ia sudah ID Apple.


Gunakan langkah-langkah ini untuk menetapkan semula Apple ID anda:

  1. Log keluar dari iCloud, iTunes Store, App Store, FaceTime, Cari Kawan saya, Cari iPhone saya, dan iMessage pada setiap peranti yang menggunakan Apple ID semasa anda untuk perkhidmatan ini.
  2. Pergi ke Apple ID saya.
  3. Pilih Manage Apple ID anda dan log masuk. Lupa kata laluan anda?
  4. Pilih Edit di sebelah ID Apple dan Alamat E-mel Rendah.
  5. Masukkan alamat e-mel yang anda mahu untuk digunakan sebagai ID Apple anda, kemudian pilih Simpan Perubahan. Apple akan menghantar e-mel pengesahan kepada alamat tersebut.
  6. Membuka e-mel daripada Apple, kemudian klik Sahkan Sekarang. Tidak menerima e-mel?
  7. Apabila halaman My Apple ID terbuka, log masuk dengan alamat baru anda Apple ID e-mel dan kata laluan. Apabila anda melihat mesej bahawa pengesahan selesai, anda boleh mula menggunakan Apple ID anda dikemaskini.
  8. Mengemas kini ciri-ciri dan perkhidmatan yang anda gunakan dengan Apple ID, supaya setiap satu menggunakan Apple ID anda dikemaskini.

Jika anda perlu menukar ID Apple yang yang ditandatangani pada untuk peranti iOS anda, gunakan langkah ini untuk log keluar, kemudian kembali dengan Apple ID yang berbeza.

Site Meter