Halaman

Xavi Mungkin Akhiri Karier Di Qatar

Selepas ketua jurulatih New York City FC, Jason Kreis sejuk spekulasi sekitar satu langkah untuk Xavi, ia bukan perkara yang mengejutkan untuk melihat legenda Barcelona yang dilaporkan menutup dalam pada langkah ke Qatar.

Menurut laporan daripada AS di Sepanyol, Xavi akan menandatangani dengan pakaian Qatar Al Sadd (kelab sama Real Madrid legenda Raul bermain untuk) pada akhir semasa La Liga musim ini dan berakhir persatuan 24 tahun dengan Barcelona selepas menyertai kelab Catalan itu sebagai berusia 11 tahun dan menjadi tokoh berpengaruh untuk salah satu yang terbaik pasukan bola sepak dunia yang pernah dilihat.

Xavi, 35, telah dilihat minit sukar didapati di Nou Camp semasa kempen 2014-15 dan NYCFC baru-baru ini mengesahkan bahawa mereka hampir untuk menandatangani legenda pasukan kebangsaan Sepanyol musim lalu dan telah memantau keadaan beliau sekali lagi.

Walau bagaimanapun Dunia 2010 Pemain Terbaik kini akan menuju ke Qatar pada perjanjian tiga tahun, sebuah negara yang mempunyai hubungan yang rapat dengan Barcelona, ​​dan akan dibayar $ 11000000 setahun bermain untuk Al Saad. Laporan di AS juga menyatakan bahawa Xavi akan mengkaji untuk lencana kejurulatihan beliau di Akademi Aspire di Doha.

Adalah keputusannya untuk berpindah ke Qatar pesek untuk MLS dan NYCFC? Mungkin. Ia tentulah agak sesuatu untuk melihat Xavi, Frank Lampard dan David Villa semua dalam pasukan yang sama di Stadium Yankee. Peminat bola sepak di Amerika dan NYC akan tertanya-tanya "bagaimana jika?"

Sekarang bahawa Xavi untuk MLS kapal telah belayar, dewa Tiki-taka adalah kira-kira untuk memulakan pengembaraan baru di Timur Tengah pada satu hari gaji akhir untuk menamatkan kerjaya yang menakjubkan yang telah melihat dia memenangi tiga kejuaraan UEFA Champions League, tujuh La Liga mahkota, dua Copa del Rey dan dua FIFA Club Piala Dunia dengan Barca, ditambah dengan Piala Dunia dan Kejohanan Eropah dua dengan Sepanyol.

Site Meter