Halaman

Manny Pacquiao: 'Saya fikir saya memenangi perjuangan. Dia tidak berbuat apa-apa '

Floyd Mayweather Jr dikalahkan Manny Pacquiao dalam keputusan sebulat suara untuk kekal tanpa ditewaskan pada malam Sabtu.

Hakim-hakim memberikan pertarungan untuk Mayweather dengan margin yang agak luas: 118-110, 116-112, 116-112.

Tetapi di gelanggang selepas perjuangan, Pacquiao berkata dalam satu wawancara bahawa dia fikir dia patut menang kerana Mayweather dielakkan dia di gelanggang.

Mayweather, yang digunakan pertahanan tandatangannya untuk meneutralkan biasanya agresif, gaya ortodoks Pacquiao itu, mengelak Pacquiao dengan mengelak tumbukan dan bergerak di sekitar gelanggang.

Pacquiao berkata selepas itu, "Saya fikir saya memenangi perjuangan," sambil menambah, "Dia tidak berbuat apa-apa."

Pacquaio pada satu titik yang disebut gaya Mayweather sebagai "berjalan."

Manakala Pacquiao sering bergantung kepada Banjir tumbukan untuk mengambil lawan, Mayweather memainkan gaya yang lebih selamat, yang menawarkan suntikan sementara mengelakkan tembakan besar lawannya. Gabungan kedua-dua membantunya outscore Pacquaio dengan margin yang sihat:

Pacquiao tidak keseorangan dalam perasaan seperti itu, namun. Legenda tinju Evander Holyfield kepada ESPN selepas itu, "Sudah tentu, ia mengambil dua orang untuk berperang. Anda mendapat satu lelaki bergerak. Anda tidak perlu lagi seorang lelaki cuba untuk menangkap dia. "

Walaupun Pacquiao dan lain-lain mungkin telah kecewa dengan gaya Mayweather, ini adalah apa yang telah dibuat Mayweather begitu berjaya. Dia strategik berhati-hati dan menggunakan pertahanan sejarah yang besar dengan suntikan kecil untuk menelefon skor. Terhadap pemukul yang kuat seperti Pacquiao, ini adalah strategi yang sempurna.

Site Meter