Halaman

Tiga Puluh (30) Aplikasi Hack Android Yang Berguna

Android kini sistem operasi mudah alih yang paling banyak digunakan di dunia, dengan ramai pengulas meletakkan bahagian pasarannya pada kira-kira 70%. Dengan kehadiran yang semakin meningkat itu, terdapat terlalu banyak aplikasi Android, walaupun jika kita mampu untuk menggodam Android OS dan menyesuaikannya seperti yang kita mahu. Tidak perlu bimbang, gila pemaju Android telah melakukan ini untuk kita.

Berkaitan: 6 Hacks Awesome Dan Trik Untuk Lama Android Telefon: Beri Mereka New Life

Orang telah berjaya berakar telefon pintar Android mereka dan terdapat beberapa hacks Android liar dengan aplikasi tidak terkira (aplikasi Android). Sebahagian daripada aplikasi Android yang menyeronokkan dan ada yang sangat berguna juga. Dalam post ini, saya akan membentangkan bahagian atas 11 Android hacks dan permohonan mereka untuk membuat Smartphone Android anda lebih bijak berbanding sebelum ini.

1. Dapatkan kemas kini Android sebelum pengeluar telefon bimbit mudah alih anda melepaskan ia

Bagi kebanyakan orang yang menggunakan telefon Android, mereka biasanya perlu menunggu Google untuk melepaskan kemas kini untuk Android melalui Google Play dan ini kadang-kadang boleh mengambil bulan. Namun, masalahnya ialah bahawa apabila kemas kini sistem Android baru dikeluarkan, pengeluar telefon bimbit mudah alih yang perlu menyesuaikan diri mereka untuk berjalan di telefon bimbit mereka, dan juga menambah baru perisian berasaskan Android, sebelum melepaskan kemas kini Android ini kepada pelanggan mereka. Walau bagaimanapun, berita baik adalah bahawa anda tidak perlu menunggu begitu lama untuk mendapatkan kemas kini Android terbaru selepas dilepaskan. Oleh kerana terdapat sejumlah besar orang yang bekerja untuk melepaskan kemas kini Android stabil mereka sendiri, anda boleh akar telefon Android anda supaya anda mampu untuk melepaskan kemas kini Android seperti tidak lama lagi sebagai pemaju telah mengeluarkan mereka.

2. Skala sehingga Android pusat media anda dengan Gmote Android aplikasi

Salah satu sebab utama mengapa orang biasanya membeli telefon pintar adalah supaya mereka boleh bermain muzik kegemaran mereka dan video. Walau bagaimanapun, ini biasanya datang dengan beberapa batasan, terutamanya dengan mengambil kira ruang simpanan. Bagi kebanyakan orang, kebanyakan fail muzik dan video mereka biasanya disimpan dalam PC mereka, manakala hanya beberapa dipilih fail disimpan di dalam telefon pintar mereka. Ini sekali gus bermakna mereka tidak boleh mengakses fail muzik mereka, dan mereka perlu menjaga memotong beberapa fail untuk memberi ruang untuk fail baru. Ini adalah kesulitan besar bagi pengguna telefon pintar; berita baik ialah bahawa seseorang melihat ini dan mengambil keputusan untuk datang dengan hack mudah yang membolehkan seseorang untuk aliran muzik dari PC mereka untuk telefon pintar mereka dengan menggunakan Wi-Fi. Terdapat sebuah aplikasi Android app dipanggil dipanggil Gmote yang menjadikan mengakses masa depan ini mudah.

Gmote

3. Tukar rupa Android muka pengguna dengan Beautiful Widgets Android App

Salah satu tugas yang paling umum bahawa orang biasanya melaksanakan pada telefon mudah alih mereka adalah menukar tema dan wallpaper supaya mereka dapat memenuhi mewah mereka. Jika anda telah cuba sebelum ini, maka anda akan menyedari bahawa terdapat banyak batasan, terima kasih kepada bilangan kecil wallpaper dan tema yang dibekalkan dengan telefon Android anda. The wallpapers dan tema juga tidak yang memberi inspirasi, kerana kebanyakan daripada mereka adalah statik. Tetapi anda boleh mengubah semua ini dan membawa muka pengguna Android anda ke dalam kehidupan. Ini mudah dilakukan dengan menggunakan beberapa aplikasi Android, seperti Widget Beautiful, yang kemudiannya akan memberikan anda akses kepada tan wallpapers disesuaikan dan animasi yang boleh anda gunakan pada telefon pintar Android anda.4. Bermain permainan retro dengan Perakaran Telefon Android anda

Jika anda seorang peminat permainan video telefon pintar yang gemar, maka anda paling pasti biasanya menarik keluar lama iklan konsol permainan anda bermain beberapa permainan klasik bagi mengingatkan diri sendiri bagaimana ia digunakan untuk merasa bermain permainan tersebut. Android, yang merupakan sumber terbuka, telah menimbulkan beberapa pandangan menarik dari beberapa tinkerers atas yang juga berlaku kepada suka bermain permainan. Mereka telah datang dengan hacks mudah yang boleh bermain permainan klasik pada peranti Android anda. Gameboid dan Ataroid dua aplikasi Android seperti yang membolehkan anda bermain beberapa permainan klasik pada telefon pintar Android anda. Ada penggodam yang lain, yang juga pergi ke hadapan dan berakar telefon Android, supaya ia kini mampu menggunakan pengawal NES dengan melampirkan kepada telefon.

5. Pasang aplikasi Android yang akar-hanya pada Smartphone Android Anda

Jika anda suka tinkering dengan aspek telefon Android berasaskan anda dan ingin mendapatkan sebanyak fleksibiliti yang mungkin, maka anda perlu pergi ke depan dan akar telefon Android anda dengan memasang aplikasi akar sahaja. Aplikasi ini akan membuka seluruh dunia baru kemungkinan untuk anda, kerana anda akan dapat untuk melaksanakan beberapa tugas-tugas yang biasanya tidak disokong oleh perisian Android standard yang biasanya dihantar dengan telefon dari akhir pengeluar telefon pintar. Sebagai contoh, anda boleh memasang aplikasi akar yang membolehkan anda untuk mengakses memori tambahan pada telefon Android anda, menjadikannya berjalan lebih cepat, terutamanya apabila menjalankan Android aplikasi yang memerlukan banyak kuasa pengkomputeran.

6. Buka pintu garaj anda dengan Android Apps Inovatif

Sekarang ini adalah sangat menarik! Dengan imaginatif penggodam Android, terdapat beberapa hacks lagi amat berkesan mudah. Sebagai contoh, terdapat sebuah aplikasi Android dipanggil OpenSeMe yang menjadikan ia sangat mudah untuk membolehkan telefon Android anda untuk membuka pintu garaj anda; ini cukup sejuk. Ini app Android mempunyai beberapa ciri-ciri yang mudah yang menjadikannya selamat dan mudah untuk digunakan. Ia menggunakan pin untuk mengesahkan kesahihan pemilik sebelum membuka pintu; ia juga hanya membuka pintu garaj apabila dalam radius satu blok. Pendek kata, ia bertindak sebagai pembuka pintu garaj.7. overclock telefon Android anda untuk Optimalkan Sumber Smartphone anda

Adakah anda bosan dengan mempunyai telefon Android anda meletakkan setiap kali anda menggunakan sebuah aplikasi Android yang adalah sumber intensif? Jika ini berlaku, maka anda harus mempertimbangkan overclocking telefon pintar anda. Overlocking adalah apa-apa tetapi perakaran Android mudah alih anda sehingga tahap bahawa pengguna menambah kebenaran untuk tetapan OS dan menghapuskan beberapa batasan perkakasan seperti memori dalaman, hayat bateri dan lain-lain, Walau bagaimanapun, anda perlu mengambil perhatian terhadap hakikat bahawa overclocking telefon pintar anda mempunyai beberapa kesan sampingan. Anda boleh haus pemproses telefon anda kerana ia mewujudkan overclocking haba yang hebat, yang boleh mengatasi sistem penyejukan di-dibina daripada telefon pintar anda. Ia juga boleh memendekkan gaya hidup telefon pintar anda. Namun, dengan menggunakan yang direka dengan baik overclocking Android aplikasi, anda akan dapat juga underclock pemproses telefon anda supaya jangka hayat mereka adalah berpanjangan. Anda juga perlu generasi telefon Android baru untuk menjalankan aplikasi seperti telefon Android anda. Satu aplikasi Android yang hebat yang anda boleh gunakan untuk fungsi ini dipanggil SetCPU, dan ia datang sangat dianjurkan.

8. Run Android OS pada iPhone lama

Jika anda suka bermain jenaka praktikal serta tinkering, maka anda mungkin mendapati hack ini lucu: memasang Android pada iPhone lama anda. Ini adalah cara yang sejuk untuk mengetahui bagaimana Android sistem akan melaksanakan pada iPhone. Jika anda mempunyai iPhone lama yang masih terpasang, berkata iPhone 2G, maka anda boleh memasang Android OS di atasnya. Melakukan ini juga akan membuka agak beberapa aplikasi Android yang anda boleh gunakan pada iPhone lama anda. Untuk berseronok melakukan ini, anda juga boleh memasang beberapa aplikasi Android yang telah dihadkan oleh Apple. Tetapi untuk mendapatkan hack ini untuk bekerja, anda perlu untuk memecah masuk ke dalam iPhone anda terlebih dahulu; anda boleh menggunakan perisian seperti Redsn0w atau PwnageTool untuk melakukan ini.

9. Ambil screenshot dari Smartphone Android anda

Salah satu aduan yang sama mengenai telefon Android adalah bahawa ia tidak membenarkan pengguna untuk mengambil gambar skrin. Walau bagaimanapun, sesetengah pemaju Android bijak telah membuat ini mungkin dengan mencipta beberapa aplikasi Android yang menarik yang membolehkan anda untuk mengambil screenshot menakjubkan telefon Android anda, walaupun dengan beberapa kesan mewah. Walau bagaimanapun, anda perlu terlebih dahulu akar telefon pintar anda sebelum mencuba ini aplikasi Android. Anda boleh menggunakan aplikasi ShootMe yang membolehkan anda untuk mengambil screenshot dari telefon Android anda, dengan shake sedikit. Ini adalah ciri-ciri yang mudah tetapi sangat berkesan.

10. Sekat Iklan daripada mendapat dipaparkan pada Smartphone Android berasaskan anda

Iklan adalah orang-orang harga biasanya membayar untuk menggunakan perisian percuma, dan ini tidak berbeza pada Android OS. Banyak percuma Android aplikasi anda akan menggunakan akan menjalankan iklan, dan salah satu cara untuk menghilangkan ini aplikasi Android adalah untuk menggunakan versi aplikasi ini dibayar. Walau bagaimanapun, selepas anda telah berakar telefon Android berasaskan anda, anda boleh memasang aplikasi yang Adfree dasarnya blok iklan dari mana-mana sahaja pada telefon pintar Android anda. Ini cukup berguna jika anda biasanya menggunakan banyak percuma Android aplikasi pada telefon pintar anda.

11. Hidupkan telefon Android anda ke dalam hotspot Wi-Fi dengan Wireless menambat App

Ramai orang akan menjadi lebih daripada gembira untuk menggunakan telefon Android mereka sebagai hotspot Wi-Fi, tetapi hanya sebahagian kecil dari mereka mampu berbuat demikian. Sebaik sahaja anda akar telefon Android anda, maka anda boleh mengubahnya menjadi hotspot Wi-Fi, tanpa mengira langganan pembawa mudah alih aktif pada telefon Android anda. Anda boleh menggunakan aplikasi Wireless menambat, kerana ia menjadikan ia seperti angin untuk menghidupkan telefon Android anda ke dalam hotspot Wi-Fi yang Wi-Fi membolehkan peranti lain boleh dimasukkan ke dalam dengan mudah.

Jadi, oleh perakaran telefon Android anda, anda boleh mengubahnya menjadi peranti mudah alih yang sangat kuat dengan kemungkinan tanpa had. Walau bagaimanapun, sentiasa ingat bahawa perakaran telefon pintar anda biasanya membuat jaminan anda tidak sah, dan ia mungkin berakhir sama sekali main telefon anda.

12. Pasang Custom ROM Pada Telefon Android anda

Salah satu perkara kegemaran saya tentang Android OS adalah bahawa ia adalah sangat disesuaikan. Walaupun aplikasi dan tema pihak ketiga yang besar jika anda sedang mencari untuk perubahan kecil, ROM adat boleh menukar antara muka pengguna keseluruhan pada telefon anda. Oleh itu, jika anda bosan dengan UI semasa anda, saya sangat mengesyorkan mencuba ROM adat.

Selain daripada penyesuaian, ROM adat juga boleh meningkatkan prestasi dan hayat bateri telefon anda dengan ketara kerana ia memberi pelbagai tweak pengoptimuman prestasi. Anda juga akan mendapat pelbagai aplikasi baru yang sejuk dan ciri-ciri pada telefon anda selepas memasang ROM a.

13. Meningkatkan Kualiti Bunyi Pada Peranti Android anda

Walaupun banyak peranti Android datang dengan kualiti audio yang luar biasa, sesetengah telefon mempunyai kualiti audio yang amat dahsyat. Jika anda sedang mencari untuk meningkatkan kualiti audio dan kekuatan melalui pembesar suara telefon anda dan fon kepala, maka anda boleh mencuba aplikasi Equalizer dari Google Play Store. Ia adalah percuma, tetapi di-app pembelian.

Jika anda mempunyai peranti Android berakar umbi, maka anda juga boleh berkelip arena bunyi adat. Pemaju biasanya cuba untuk meningkatkan pengalaman pada peranti Android dan anda boleh mencari arena audio flashable untuk pelbagai telefon pintar Android.

14. Pasang APK Fail Pada Telefon Android anda

Anda juga boleh memasang fail APK pada telefon pintar Android anda atau tablet. Tidak ramai yang tahu mengenai fail APK, jadi aplikasi mereka hanya terhad kepada orang-orang yang boleh didapati di Google Play Store. Terdapat banyak aplikasi pihak ketiga yang dikeluarkan dari Kedai Play Google, tetapi anda boleh mencari fail APK mereka di pelbagai laman web.

Dalam usaha untuk memasang aplikasi ini, anda hanya perlu memuat turun fail APK, ketik padanya dan tekan butang Pasang. Anda akan perlu untuk membolehkan sumber-sumber pilihan diketahui dari aplikasi Tetapan anda terlebih dahulu.

15. Lihat A Bateri Graf terperinci Pada Peranti Android anda

Salah satu isu dengan banyak peranti Android adalah hayat bateri yang lemah dan jika anda tertanya-tanya apa yang makan sehingga bateri anda, anda boleh melihat bateri graf terperinci mengenai telefon anda.

Untuk melihat graf, Tetapan terbuka, pergi ke Mengenai telefon, pilih Bateri Penggunaan dan memanfaatkan graf bateri untuk melihat graf terperinci penggunaan bateri anda. Anda juga boleh menyemak aplikasi yang mengambil paling jus bateri anda.

bateri graf

16. Semak Tarikh Dengan Satu Ketuk

Satu ciri yang sejuk yang tidak ramai orang tahu ialah memeriksa tarikh Android dengan paip tunggal. Hanya tekan bar status pada telefon anda dan anda akan melihat tarikh di atas. Anda tidak perlu untuk menarik bar ke bawah.

17. Lihat Penggunaan terperinci Of Data Mudah Alih

Ramai di antara kita menggunakan data mudah alih dan bukan WiFi, bagaimanapun, dengan menggunakan data mudah alih boleh menjadi agak mahal dan jika aplikasi anda menggunakan terlalu banyak data, maka anda akan berakhir dengan rang undang-undang yang besar.

Dalam usaha untuk memantau penggunaan terperinci data anda, pergi ke data mudah alih di bawah Wayarles & Rangkaian dalam apl Tetapan. Sekarang anda akan melihat sejarah penggunaan data yang terperinci aplikasi anda. Anda boleh memanfaatkan aplikasi untuk melihat sejarah penggunaan data dalam bentuk graf.

18. Lihat PC Versi Laman Web A Dalam Penyemak Imbas anda

Terdapat banyak laman web yang mempunyai versi ringan berasingan untuk telefon mudah alih. Laman-laman web cahaya boleh menyimpan data mudah alih dan lebih baik untuk tontonan pada telefon mudah alih, bagaimanapun, jika anda mahu untuk melihat versi PC asal laman web ini, anda boleh menukar tetapan pelayar.

Jika anda menggunakan Chrome pada telefon anda, melancarkan laman web, ketik pada Menu dan membolehkan Minta tapak desktop. Versi PC asal laman web yang akan dipaparkan pada telefon anda.

19. Gerak Isyarat Menaip

Jika anda mempunyai telefon pintar Android dengan skrin kecil, maka anda mungkin tidak menikmati menaip mesej teks panjang. Salah satu hacks Android yang paling popular adalah isyarat menaip, dan jika papan kekunci telefon anda tidak menyokong isyarat menaip, maka anda boleh menggunakan aplikasi pihak ketiga seperti keyboard SlideIT percuma dari Kedai Play Google.

Menggunakan isyarat menaip, anda tidak akan perlu menekan kekunci dan anda hanya perlu luncurkan jari anda di seluruh kunci dan ia akan secara automatik menaip perkataan.

20. Penggunaan Android Device Manager Untuk Cari Telefon Anda

Jika anda cemburu dengan Apple Cari ciri iPhone saya, maka ada alternatif yang sempurna untuk Android. Android Device Manager adalah salah satu hacks Android paling berguna yang membolehkan anda dengan mudah mengesan peranti Android anda hilang atau dicuri dan ciri adalah benar-benar mudah untuk digunakan.

Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai Android Device Manager, anda boleh menyemak panduan terperinci saya. Selain daripada mencari telefon yang hilang anda, ciri ini juga membolehkan anda menukar PIN telefon anda untuk melindungi maklumat sulit anda. Anda juga boleh memadam semua off telefon.

Pengurus peranti android

21. Keluarkan App Pemberitahuan

Beberapa aplikasi pihak ketiga yang boleh benar-benar menjengkelkan jika mereka terus memaparkan pemberitahuan pada telefon anda. Jika anda menggunakan aplikasi yang kerap, maka anda mungkin mempunyai masalah, tetapi untuk aplikasi yang anda tidak menggunakannya secara teratur, pemberitahuan ini boleh menjadi benar-benar menjengkelkan.

Dalam usaha untuk melumpuhkan pemberitahuan aplikasi, pergi ke Aplikasi atau Apps dalam apl Tetapan, ketik pada nama apl yang mengganggu anda dan untick pilihan Show pemberitahuan.

22. Buat Backup Nandroid

Mencipta sandaran Nandroid adalah salah satu yang terbaik hacks Android untuk telefon berakar umbi. Jika peranti Android anda adalah berakar dan anda mempunyai pemulihan adat dipasang, maka anda boleh membuat Nandroid sandaran lengkap bagi peranti anda. Saya tidak bercakap tentang membuat sandaran fail dan data anda di sini.

Menggunakan Nandroid sandaran, seluruh imej telefon anda akan disokong, termasuk tetapan, mesej dan log panggilan.

Backup Nandroid adalah sempurna jika anda suka memasang ROM adat pada telefon anda. Jadi, jika anda tidak suka satu ROM yang dipasang, anda boleh hanya mengembalikan sandaran dan mendapatkan telefon anda kembali sama seperti ia sebelum berkelip ROM.

23. Menyesuaikan LED Lampu Pada Telefon Anda

Aliran Ringan adalah aplikasi hebat yang membolehkan anda menyesuaikan lampu pemberitahuan LED pada telefon anda. Anda boleh menyesuaikan perkara seperti warna LED, tempoh dan kadar kilat. Jika anda suka versi percuma, maka anda juga boleh mendapatkan versi yang dibayar ($ 2,49) kerana ia menyokong penyesuaian LED untuk lebih 600 aplikasi.

24. Rekod Skrin Pada Telefon Android anda

Walaupun mengambil screenshot telah menjadi sangat popular, tidak ramai yang tahu bahawa mereka juga boleh merakam skrin pada Android telefon pintar atau tablet mereka. Rakaman skrin pada dasarnya membolehkan anda merakam apa yang berlaku pada skrin anda dan ia adalah cara yang baik untuk menunjukkan orang lain aplikasi yang anda gunakan pada telefon anda.

Menangkap screenshot hanya mengambil masa beberapa saat. Walau bagaimanapun, rakaman skrin adalah sedikit lebih rumit. Jika anda ingin merakam skrin pada peranti Android anda, maka anda boleh menyemak panduan terperinci saya.

25. Panggilan Rekod Telefon Pada Peranti Android anda

Rakaman panggilan telefon seolah-olah seperti seperti ciri yang mudah dan beberapa pengguna mengharapkan telefon Android mereka untuk datang dengan ciri ini. Walau bagaimanapun, anda tidak akan menemui rakaman panggilan dibina ke dalam telefon pintar Android yang paling.

Itu yang berkata, Store Google mempunyai penyelesaian untuk ini dan anda boleh menemui pelbagai aplikasi rakaman panggilan. Jangan ragu untuk baca panduan saya tentang bagaimana untuk merakam panggilan telefon pada Android.

26. Penggunaan Mod Tetamu Di Android

Telefon pintar terkini LG datang dengan unik ciri mod Guest untuk memberi telefon lebih privasi. Walaupun kata laluan dan kunci corak melindungi telefon anda secara keseluruhan, pengguna tidak boleh berbuat apa-apa ketika orang lain meminjam peranti mereka.

Mod tetamu adalah penyelesaian yang sempurna untuk isu ini. Mod tetamu adalah profil yang berasingan yang anda boleh mengaktifkan sebelum memberikan telefon anda kepada orang lain.

Dalam profil ini, anda boleh meninggalkan aplikasi asas tertentu seperti aplikasi Telefon dan anda boleh menyekat aplikasi lain yang mengandungi maklumat peribadi anda. Jika anda tidak menggunakan telefon LG, maka anda boleh menetapkan mod Tetamu menggunakan aplikasi pihak ketiga daripada Google Play Store.

27. Nyahsekat YouTube Dan Laman Web Lain

Di sesetengah negara, YouTube dan beberapa laman web lain yang diharamkan. Pada PC, anda boleh dengan mudah membuka sekatan laman web ini menggunakan aplikasi VPN.

Anda boleh melakukan perkara yang sama pada Android. Hotspot Shield adalah salah satu aplikasi VPN yang paling popular boleh didapati di kedai Gedung Play Google dan anda boleh menggunakannya untuk membuka sekatan laman web kegemaran anda. Kegemaran saya peribadi aplikasi VPN adalah SuperVPN.

28. Penggunaan Pelancar Pada Telefon Android anda

Ramai orang membeli peranti Android kerana mereka suka antara muka pengguna pengeluar seperti Samsung TouchWiz. Jika anda tidak suka UI telefon anda atau anda sedang mencari sesuatu yang baru, maka anda pasti perlu mencuba pelancar.

Terdapat beberapa pelancar didapati di Store Main Google, seperti Nova pelancar dan Pelancar Apex. Ini pelancar mengubah keadaan berbeza pada peranti Android, seperti theming, ikon, dok dan laci pemberitahuan.

nova pelancar

29. Sambung Telefon Android Anda Untuk TV anda

Ini adalah benar-benar mudah hack dan tidak ramai pengguna mengambil kelebihan ini. Banyak peranti Android datang dengan mikro HDMI pelabuhan dan anda boleh menyambung telefon anda ke TV LED anda menggunakan HDMI ke HDMI kabel mikro. Dengan cara ini, anda akan dapat menikmati permainan dan video HD pada skrin yang lebih besar.

Sesetengah telefon tidak mempunyai HDMI port mikro, tetapi ramai daripada mereka berbuat menyokong adapter mhl. Anda boleh membeli penyesuai mhl dari Amazon dan kemudian sambungkan kabel HDMI biasa anda ke telefon anda menggunakan penyesuai. Jika anda mempunyai S4 yang anda boleh menyemak panduan kami di sini.

Site Meter