Halaman

Lima Cara Optimumkan Post Facebook Anda

# 1. Saiz Imej Yang Betul
Anda mungkin sudah menghantar banyak gambar. Lagipun, tiang Facebook yang termasuk imej mengatasi kemas kini teks sahaja. Tetapi adakah imej saiz yang betul? Adakah mereka kelihatan baik apabila dikongsi di Facebook?

Apabila anda berkongsi atau memuat naik imej ke Facebook, ia timbul dan dipaparkan pada 504 x 504 piksel. Mereka dimensi berbeza jika anda memuat naik lebih daripada satu gambar pada satu masa.

# 2: Share Link Dengan Betul
Terdapat dua cara untuk berkongsi pautan pada Facebook. Samada anda boleh memuat naik gambar terus ke Facebook dan termasuk pautan dalam kapsyen, atau anda boleh menampal pautan ke pos Facebook anda dan biarkan ia mendiami dengan imej dan keterangan daripada artikel (Facebook panggilan ini pautan-format).

Dalam senario pertama, pautan tidak mempunyai banyak konteks atau maklumat sahaja apa yang anda bekalkan. Kemas kini hanyalah gambar dengan pautan dalam kapsyen.

# 3: Gunakan Fungsi Facebook Targeting
Facebook baru-baru ini memperkenalkan dua pilihan sasaran baru untuk siaran halaman: Hobi Sasaran & Selepas Tarikh akhir.

# 4: Buat Post Yang Meminta Mereka Lakukan Sesuatu
Pengguna facebook bergerak pantas melalui suapan berita mereka. Jika anda mahu mereka berhenti dan mengambil tindakan, anda perlu meminta mereka untuk melakukan sesuatu yang khusus. Sentiasa termasuk panggilan untuk tindakan dalam catatan anda, tetapi cuba untuk menjadi seperti bukan salesy yang mungkin.

# 5: Post Pada Masa Yang Bersesuaian
Jika anda tidak menyiarkan kemas kini Facebook anda apabila penonton anda adalah yang paling mungkin untuk melihat mereka, anda tidak boleh mengharapkan penglibatan yang baik. Bilakah masa yang sesuai untuk menghantar? Dengan baik, ia berbeza-beza bergantung kepada penonton anda.

Semak Insights Facebook anda untuk melihat apabila peminat anda berada dalam talian. Anda boleh mencari data untuk setiap hari dalam seminggu dan asas jadual posting anda apabila peminat anda yang paling mungkin untuk melihat siaran anda.

Site Meter