Halaman

Siapa boleh lihat status dan komen anda pada Moments Wechat?

Untuk Moments yang anda terbitkan, secara lalai, hanya rakan-rakan anda dari Kenalan anda akan dapat lihat. Jika anda telah masuk ke dalam skrin profil kenalan dan dipilih 'Sembunyi Moments Saya', pengguna yang tidak akan dapat melihat apa-apa Moments anda selepas ini menerbitkan. Terdapat pilihan untuk membuat kumpulan tagged kenalan sama ada senarai hitam atau senarai putih daripada melihat yang Moment tertentu.

Untuk Suka atau Komen yang anda lampirkan untuk seketika, hanya rakan-rakan dari kenalan anda akan dapat melihat Like atau Komen. Sebagai contoh, jika anda mengulas mengenai Bob rakan anda Moment dan Bob mempunyai satu lagi rakan Carl yang anda tidak perlu dalam senarai Kenalan anda, Carl akan dapat melihat Moment Bob tetapi tidak komen anda untuk Moment Bob. Juga, jika anda klik komen tertentu dan membalas komen, hanya orang yang anda sedang menjawab akan dapat melihat komen.

Pada asasnya, peraturan umum untuk Moments adalah bahawa hanya kawan-kawan anda akan dapat melihat kandungan yang anda hantar ke Moments. Ini memberikan Moments kawasan yang lebih peribadi dan untuk pengguna WeChat yang pos gambar dan perbincangan saham tanpa takut kepada orang yang tidak dikenali atau stalkers.

Site Meter