Halaman

Cara RIP DVD pada Komputer Anda

RIP filem ke cakera keras anda boleh kelihatan rumit, tetapi ia sebenarnya agak mudah. Terdapat banyak cara untuk melakukannya dan banyak program yang berbeza di luar sana, tetapi kaedah kegemaran kami menggunakan program yang dikenali sebagai brek tangan. Ia mudah untuk digunakan, ia boleh didapati untuk Windows, Mac dan Linux, dan ia akan menukar fail anda ke dalam format serasi untuk mana-mana peranti, seperti telefon iPad atau Android. Video di atas harus berjalan anda melalui proses tersebut, tetapi anda boleh mengikuti bersama-sama dengan arahan ini. Menuju ke laman utama brek tangan dan memuat turun program ini. Memasang ke komputer anda seperti yang diarahkan.

Secara lalai, brek tangan boleh RIP DVD yang tidak dilindungi, tetapi kebanyakan DVD anda membeli dari kedai mempunyai perlindungan salinan. Untuk mendapatkan sekitar ini, anda akan perlu memasang libdvdcss. Pada Windows, anda boleh memuat turun fail ini secara berasingan (di sini untuk sistem 32-bit dan di sini untuk sistem 64-bit), menukar nama kepada libdvdcss.dll meninggalkan nama fail sebagai libdvdcss-2.dll, dan memasukkannya ke dalam folder program brek tangan anda ( C: \ Program Files \ brek tangan). Jika anda menggunakan Mac, muat turun fail ini dan klik dua kali untuk memasangnya. Jika anda menjalankan OS X El Capitan, anda mempunyai beberapa langkah-kepala ke bahagian bawah artikel ini sebelum berbuat apa-apa lagi.

Masukkan DVD yang anda mahu untuk RIP, dan terbuka brek tangan.

Klik butang Sumber di sudut atas sebelah kiri dan pilih pemacu DVD anda dari senarai. Ia akan mula mengimbas DVD anda, yang boleh mengambil masa beberapa minit.

Apabila ia dilakukan, pergi ke "Tajuk" menu juntai bawah di sudut kiri atas tetingkap. Ini adalah di mana anda akan memilih yang sebahagian daripada DVD yang anda mahu untuk RIP. Dalam kes filem, ia biasanya tajuk yang paling lama, jadi hanya memilih satu yang. Jika anda RIP episod rancangan TV, ia biasanya 22 atau 44 orang minit, dan anda akan mempunyai untuk RIP mereka setiap berasingan.

Klik butang ini di sebelah kanan tetingkap. Navigasi ke mana anda mahu untuk menyimpan fail filem anda, dan taip nama fail dalam kotak. Klik OK.

Seterusnya, pergi ke bar di sebelah kanan yang dilabel "Pratetap". Ini adalah di mana anda akan memilih apa format fail yang dihasilkan akan menjadi. Jika anda hanya mahu menonton pada komputer anda, "Normal" atau "Profil Tinggi" pratetap adalah baik. Jika anda ingin menonton pada sesuatu seperti iPod atau iPhone anda, walaupun, mengambil pratetap yang betul dari senarai.

Hit butang Start di bahagian atas tingkap. Ini akan mengambil masa, jadi anda mungkin mahu untuk merebut secawan teh.


Apabila ia dilakukan, anda akan mendapat pemberitahuan popup. Dari situ, anda boleh klik dua kali pada fail filem anda untuk menonton atau menyelaras ke peranti anda pilihan. Nikmati!

Site Meter