Halaman

Cari Wang Tambahan di Tempat Yang Tidak Dijangka

Menarik syiling dari sofa bukan satu-satunya cara untuk menggali beberapa dolar tambahan apabila anda memerlukannya. Selain mendapat sedikit wang tambahan dalam talian, terdapat beberapa cara anda mungkin mampu mengubah keadaan tertentu anda kepada wang tunai percuma.

Apabila anda seorang pelajar (atau graduan baru-baru ini), beberapa pertubuhan akan memberikan anda wang untuk melakukan hampir apa-apa. Ini boleh menjadi apa-apa dari yang kidal, pendek, taksub dengan pita saluran, atau mempunyai nama akhir yang luar biasa. FinAid.org adalah salah satu sumber yang baik untuk penyelidikan ini luar biasa "biasiswa" untuk membantu mengimbangi kos kolej.

Jika anda seorang artis dari beberapa jenis, atau bersedia untuk bertindak seperti satu untuk tunai, banyak organisasi menawarkan geran untuk idea-idea yang menarik. Sloan Yayasan menawarkan geran kepada individu dan kumpulan yang mahu mewujudkan buku, filem, radio, dan media lain yang berkhidmat untuk menghibur dan mendidik orang ramai mengenai topik saintifik. Tribeca Film Institute menawarkan banyak program untuk pelbagai jenis filem dari pelbagai pembikin filem. Artist Trust menyimpan senarai beberapa peluang pembiayaan bagi lagi artis tradisional. Penulis dan Editor menyediakan senarai lengkap biasiswa dan geran untuk semua jenis penulis. Mana-mana kaedah-kaedah ini boleh memberi anda beberapa ribu dolar untuk satu idea yang baik atau kerja yang telah siap, jadi jika ada satu projek yang anda ingin mencuba anda perlu mula memohon.

Site Meter