Halaman

Tanyalah Ustaz TUAN GURU HARON DIN

Jika anda menginginkan koleksi audio soal jawab agama BERSAMA TUAN GURU DATO’ DR. HARON DIN. Anda boleh melayari laman web ini untuk mendapatkan maklumat yang lebih lanjut mengenai pekara ini.

http://www.darussyifa.org/SoalJawabAudio.php

Tuan Guru Dato' Dr. Haron bin Din dilahirkan pada hari Ahad, 18 Ogos 1940 bersamaan 14 Rajab 1359 (Tarikh Hijrah ini mengikut kiraan Komputer) di Bohor Mali, Kangar, Perlis. Berkahwin dengan seorang Isteri dan dianugerahkan Allah dua orang anak lelaki dan tiga perempuan.

Beliau dibesarkan dikalangan keluarga yang kuat mengamalkan ajaran agama Islam. Ibu bapa beliau adalah guru al-Quran yang mengajar bacaan al-Quran kepada masyarakat setempat. Beliau adalah anak yang ketiga daripada 10 orang adik beradik.Mempunyai seorang abang dan kakak dan seorang adik lelaki menakala enam adik perempuan.Dua orang saudara lelaki beliau juga tokoh agama terkenal iaitu abang beliau Ustaz Ishak bin Din dan adik beliau Ustaz Abu Hassan bin Din. Ayahanda beliau dikenali sebagai sebagai Lebai Din, yang juga seorang perawat yang mengamalkan rawatan pengubatan Islam.

http://www.darussyifa.org/biodata.php
http://www.darussyifa.org/nasihatguru.ph

Site Meter